Woontrends 2023: Interieur inspiratie afbeelding

Interieurliefhebbers opgelet! Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekend nieuwe woontrends. Wij hebben de nieuwste trends van 2023 gespot en delen deze natuurlijk als allereerst met jou! Uiteraard met de nodige tips en inspiratie. Lees je mee?

Organisch

Hoe gek we eerder waren op de industriële interieurstijl met strakke lijnen, zien we in 2023 een tegenbeweging. Dit jaar wordt er steeds vaker gekozen voor organische vormen en zachte tinten. Minder hoeken en metalen afwerkingen dus, en meer zacht en rond. Dat zijn de kenmerken van een organische interieurstijl en tevens één van de populairste trends van dit moment.

Deze trend komt niet zomaar uit de lucht vallen. We zagen hem al in 2021, maar omdat de zachte lijnen en organische vormen zorgen voor veel kalmte en gezelligheid in huis is de trend in 2023 extra populair. We zien dit jaar namelijk naast ronde spiegels en salontafels ook veel banken en tafels met ronde of onregelmatige vormen. In 2023 combineren we verschillende ronde vormen met elkaar, voor een speels effect. Denk bijvoorbeeld aan grote en kleine spiegels die je bij elkaar kunt matchen, of aan een hoger en lager salontafeltje.

Meubels in organische vormen kopen we dit jaar het liefste in zachte kleuren en materialen, om ons huis extra gezellig te maken. Binnen deze trend zijn eigenlijk alle kleuren populair, maar aardse kleuren en pasteltinten zien we het meest. De roomwitte teddystof is ook nog steeds razend populair!

Duurzaam wonen

Verduurzaming blijft ook in 2023 een grote rol spelen in ons interieur. Steeds meer merken maken eerlijke keuzes binnen hun productieproces, voor mens en milieu. Hier dragen we graag ons steentje aan bij! We willen iets goeds doen voor de wereld, en daarom kiezen we steeds vaker voor gerecyclede materialen, duurzame stoffen en woonaccessoires die met de hand worden gemaakt.

Dit jaar investeren we graag in een iets duurder maar uniek meubelstuk of decoratie-item. We willen iets toevoegen aan ons interieur, waar we jarenlang plezier van hebben. Denk hierbij aan rotan, bamboe en houtsoorten die passen bij verschillende interieurstijlen.

We love vintage

In lijn met de trend ‘duurzaamheid’ zien we dit jaar steeds vaker vintage items terug in ons interieur. Bijzondere meubels met een verhaal erachter staan centraal binnen deze woontrend. Het weggooien van spullen is verleden tijd. We gaan dit jaar over op recyclen! Kringloopwinkels, vintage shops en Marktplaats… Vintage shoppen is hot.

De afgelopen jaren zagen we veel zwart/wit en minimalistische combinaties uit Scandinavië. Hoewel we nog steeds dol zijn op deze interieurstijl, zijn in 2023 juist klassieke items uit de jaren ‘50 ’60 ’70 populair. Bolvormige lampen, plastic meubels in felle kleuren, behang met geometrische patronen… Er wordt steeds vaker gekozen voor een retro-interieur, om meer vrolijkheid en gezelligheid in huis te halen. Bekijk ook onze tweedehands meubelmarktplaats SecondFurn.

Art Deco

Deze excentrieke woonstijl uit de jaren ’20 is weer helemaal hip, en geeft ons huis in 2023 meer allure. Klassieke elementen, rijke kleuren, geometrische patronen en luxueuze materialen zijn kenmerkend voor deze unieke interieurstijl en trend van het moment. Hierbij mag een touch of glitter en glamour natuurlijk niet ontbreken.

We zien bij deze trend veel buitenlandse invloeden terug. Denk aan verre reizen en souvenirs zoals beelden uit Egypte, oosterse tapijten en dierenhuiden uit Afrika. Weeldigere printjes, kleine spiegeltjes en goud- en zilveraccenten… Art Deco is in ieder geval niet saai!

Past een rustig interieur beter bij jou? Dan kun je dit jaar natuurlijk ook kiezen voor een subtiele Art Deco touch. Combineer accessoires in rijke kleuren zoals dieppaars en koninklijk blauw met een rustige basis, en jouw interieur is helemaal on trend.

Eyecatcher

In 2023 zien we dus veel weloverwogen interieurs, en steeds minder minimalisme. Om meer persoonlijkheid te geven aan ons interieur maken we dit jaar een statement. Dit doen we met een opvallende en kleurrijke (design) fauteuil.

De afgelopen jaren hebben we massaal gekozen voor een rustig interieur vol aardse tinten. We zijn nog steeds fan, maar dit jaar geven we hieraan een speelse twist. De bijzondere en kleurrijke (design) stoel maakt zijn intrede in ons interieur, en wij zijn fan. Deze eyecatcher geeft onze ruimtes namelijk iets eigenzinnigs en brengt een warme sfeer met zich mee.

We maken dit jaar zithoekjes van stoelen met een hoog zitcomfort. Bij het uitzoeken van de perfecte fauteuil kiezen we voor een groot exemplaar met een opvallend design, in een felle kleur. Met een opvallende fauteuil creëren we een focuspunt in ons interieur, wat zorgt voor de perfecte balans.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter