1 meubel = 1 boom*


Wij planten bomen voor jouw meubelaankoop

Wij planten bomen voor elke meubelaankoop* die jij doet. Wil je weten waarom wij ons met duurzaamheid bezig houden? Dat leggen wij uitgebreid uit op onze duurzaamheidspagina. Waarom wij bomen planten en hoe wij dat doen? Dat lees je op deze pagina.

Hoe werkt het?

1. Vind een meubel via Furn.nl, bestel hem bij de shop.
2. Nadat de bestelling definitief is wordt een boom geplant
3. Jouw boom draagt bij aan minder CO2 en geeft lokale families een inkomen

Bomen zijn een belangrijke bron van het tegengaan van de opwarming van de aarde. En dat is hard nodig, zoals het Financieel Dagblad recent schreef: 'Waarschijnlijk eindigen we boven de 3 graden Celsius'.

"De enige momenteel haalbare methode is via groene gewassen. Die zetten via fotosynthese onder invloed van licht CO2 om in koolhydraten zoals glucose. Van die suikers kunnen wij groene grondstoffen maken voor materialen, brandstoffen of chemicaliën. En daarmee brengen we die CO2 in de kringloop van de circulaire economie. Wat is simpeler dan planten te gebruiken om die CO2 uit de lucht te vangen? Een andere manier om CO2 uit de lucht te vangen is er trouwens niet.". Meer >>

Voordelen van bomen planten


  • Opwarming van de aarde terugdraaien
  • Verhogen biodiversiteit
  • Uitputting en uitdroging van grond tegengaan
  • Schone lucht
  • Meer inkomsten voor arbeiders

Onze compensatiebewijzen

Onze geplante bomen worden bijgehouden middels Treeplanters. Bekijk onze persoonlijke bomenplant pagina.

Verdere vragen (FAQ)

Zoals het FD recent schreef: "De enige momenteel haalbare methode is via groene gewassen. Die zetten via fotosynthese onder invloed van licht CO2 om in koolhydraten zoals glucose.". Per jaar verdwijnt daarnaast 8,8 miljoen hectare bos. Dat is twee keer Nederland. Bomen planten heeft dus zeker een positief effect.

De eerste batch bomen wordt geplant in India. Meer over de geplante bomen vind je op Treeplanters.net.

Lees hiervoor het lijstje dat wij gemaakt hebben op de duurzaamheidspagina.

Je kunt zelf je footprint laten berekenen door een bedrijf of instelling en dit vervolgens compenseren. Een eerste stap die je kunt nemen is net zoals Furn.nl een boom te koppelen aan ieder verkocht product of iets anders zoals vluchten, afgelegde kilometers, etc. Hiervoor gebruiken wij Treeplanters.net

Overheden kunnen zich bemoeien met de hoeveelheid uitstoot die particulieren en instellingen creëren. Een mogelijk instrument hiervoor is Carbon Tax.

Zeker! Wanneer je bijvoorbeeld een shop als Wehkamp bezoekt via Furn.nl en daarna een sale doet met elk product boven de 100 euro wordt er een boom geplant. Of je nou een laptop koopt of een lamp. Let op: doe de sale zo snel mogelijk nadat je het product aanklikt op Furn.nl. Er wordt namelijk een cookie gezet en die kan verloren gaan doordat je via een andere site Wehkamp.nl of een andere shop bezoekt. In dat geval ontvangt de andere site commissie over jouw product en kan Furn.nl geen boom planten voor jouw sale.

Zeker, stuur een mailtje aan sustainability[apenstaartje]furn[punt]nl

Er zijn heel veel mogelijkheden om CO2 vast te leggen. Aangezien een groot deel van de meubels van hout wordt gemaakt, past het planten van bomen natuurlijk heel goed in een duurzaamheidsplan van Furn.nl. Het planten van een boom is erg effectief in het vastleggen van CO2 en heeft daarnaast ook positieve neveneffecten, zoals verbeterde leefomstandigheden van omwonenden.

Zelfs als je niet gelooft in de opwarming van de aarde, staat in ieder geval vast dat er jaarlijks miljoenen hectaren bomen verdwijnen. Dat resulteert in minder biodiversiteit. Bomen planten is een effectief middel om deze krimp in bossen tegen te gaan.

* Voorwaarden voor dit programma: geldig bij bestellingen van €100 bij de shops Wehkamp, OTTO, Coolblue, Hema, Kwantum, De Bijenkorf, vtwonen, Fonq, VidaXL, Sohome, Stylemeubels, Rivièra Maison, Fonteyn, Goossens Wonen, Xenos, Dekbed Discounter, Swiss Sense, Albeka, Kees Smit, Dille & Kamille, Tuinmeubelshop.nl, Samsung. Van andere webwinkels ontvangen wij geen advertentie-inkomsten per verkocht product. We kunnen geen individuele producten tellen, dus eigenlijk is het 1 bestelling = 1 boom.

Nog niet overtuigd? Lees de volgende cijfers

1. 2015 was een historisch jaar. Het was het warmste jaar tot nu toe gemeten.
2. Volgens het Emissions Gap Report van het United Nations Environment Program (UNEP) uit 2016 betrof de wereldwijde CO2-uitstoot door fossiele brandstoffen in 2015 36,2 gigaton.
3. De klimaattop in Parijs heeft als doel dat de opwarming van de aarde tot het einde van deze eeuw beperkt blijft tot een stijging met 2 graden Celsius. Deze doelen zijn mogelijk, maar moeten heel snel geïmplementeerd worden om succesvol te zijn.
play < furn-computer2 go-green hosting bank planting planting2 planting3 pause choice switch switch2 earth-prevent-global-warming chair-2 oak-tree-park-nature triodos