1 meubel = 1 boom*

Wat Furn.nl doet om de meubelmarkt zo duurzaam mogelijk te maken

Elke keuze die je maakt heeft een impact op de wereld. Elke euro is een stembiljet en daarmee heb jij de mogelijkheid te stemmen voor een betere wereld. De keuze is aan jou waar jij je meubels koopt. Daarom proberen wij transparant te zijn over duurzaamheid en proberen we onze steen bij te dragen waar mogelijk.

+1,5°C

Vanaf het begin van de Industriële Revolutie oefent de mens invloed uit op het klimaat. De gemiddelde temperatuur is inmiddels wereldwijd gestegen met ongeveer 0,8 graad Celsius. In Nederland is dit 1,5 graad. De zeespiegel is wereldwijd ongeveer twintig centimeter gestegen en de meeste gletsjers nemen sterk in omvang af. Een waarschijnlijk belangrijke veroorzaker voor de stijging van de aarde zijn waarschijnlijk broeikasgassen als CO2. Zo’n 12 procent van de wereldwijde broeikasgasemissies (waaronder CO2) zijn afkomstig van ontbossing of de verslechterde staat van bossen.

Dit zijn de steentjes die wij bijdragen

1 = 1
bomen geplant sinds begin 2017

Om iets terug te doen voor de aarde planten wij bomen, met het Furn.nl ‘1 meubel = 1 boom’ programma. Als je €100 uitgeeft bij een van onze partners planten we een boom met een deel van de fee die wij van deze partners ontvangen.

Waarom bomen planten?

Bomen leggen CO2 vast, en bieden een hoop gunstige bijeffecten. Ze houden regenwater langer vast op het oppervlak, verhogen de biodiversiteit en geven omwonenden een inkomen. Marcel Wubbolts, ook wel evangelist van de groene chemie genoemd zegt: “De enige momenteel haalbare methode [voor het verlagen van de CO2 in de atmosfeer] is via groene gewassen. Die zetten via fotosynthese onder invloed van licht CO2 om in koolhydraten zoals glucose. Van die suikers kunnen wij groene grondstoffen maken voor materialen, brandstoffen of chemicaliën. En daarmee brengen we die CO2 in de kringloop van de circulaire economie. Wat is simpeler dan planten te gebruiken om die CO2 uit de lucht te vangen? Een andere manier om CO2 uit de lucht te vangen is er trouwens niet.”. Lees meer over: 1 meubel = 1 boom

* Voorwaarden voor dit programma: geldig bij bestellingen van €100 bij de shops Wehkamp, OTTO, Coolblue, Hema, Kwantum, De Bijenkorf, vtwonen, Fonq, VidaXL, Sohome, Stylemeubels, Rivièra Maison, Fonteyn, Goossens Wonen, Xenos, Dekbed Discounter, Swiss Sense, Albeka, Kees Smit, Dille & Kamille, Tuinmeubelshop.nl, Samsung. Van andere webwinkels ontvangen we geen advertentie-inkomsten per verkocht product. We kunnen geen individuele producten tellen, dus eigenlijk is het 1 bestelling = 1 boom.

Vind je het lastig om duurzame meubels te vinden? De selectie van de producten/meubels vergemakkelijken we met een duurzaamheidsfilter. Wij vergelijken hierbij op merken die een duidelijk, correct en respectvol beleid hebben op het gebied van mens en milieu. Deze criteria zijn op een aparte pagina te vinden.

Onze filterformule voor duurzame meubels is samengesteld uit de volgende factoren:

 • Aanwezigheid duurzaamheidsstatement merk,
 • Aanwezigheid duurzaamheidsverklaring shop,
 • Aanwezigheid verantwoorde of gerecyclede materialen in product/meubels zoals:
  • Materialen als biokatoen
  • Energiezuinige verlichting
  • Materialen zoals FSC-hout
 • Relevantie van het product op basis van de wensen van de klant. Dus als een klant een rode bank zoekt, krijgt hij/zij de meest relevante en populaire (evt. duurzame) rode bank te zien.

Het is belangrijk om erbij te zeggen dat we meer dan 100.000 meubels vergelijken. We noemen meubels duurzaam of in ieder geval duurzamer als ze voldoen aan bovenstaande criteria en zo getagged zijn door onze partners. We zijn daarbij altijd van de eerlijkheid van onze webshops/partners afhankelijk en het kan zijn dat iets verkeerd getagged is. Wees daarom altijd zelf ook kritisch wanneer je een product zoals een meubel bekijkt.

Uiteraard kun jij zelf ook je steentje bijdragen aan een groenere wereld. Lees de blog: ‘Maak je huis duurzamer met 9 tips en bespaar energie en kosten! (huis klaarmaken voor een gasloze keuken)’.

Duurzaam

Ons duurzaamheidsfilter

Superduurzaamfilter en SecondFurn.nl - écht duurzame meubels vinden

Wanneer een gebruiker een ‘superduurzaamfilter’ aanklikt komt er een pop-up met de boodschap: “Tof dat je Furn.nl gebruikt. Wij zijn een meubelzoekmachine die meubels vinden graag vergemakkelijkt. Wij vinden aandacht voor mens en milieu zeer belangrijk. Jouw aankoop kan een positieve of negatieve impact hebben. Vraag je dus altijd af: ‘heb ik het product/meubel echt nodig’? Zo niet, stel je aankoop nog even uit of zoek naar tweedehands meubelen op bijvoorbeeld secondfurn.nl”. Met secondfurn.nl zorgen we voor een circulair gebruik van meubels, door meubels een nieuw leven te geven. Zo ontdek je écht duurzame meubels. Heb je toch iets specifieks nodig wat je niet tweedehands kunt vinden? Shop dan op Furn.nl en zet het duurzaamheidsfilter aan.


Super
Duurzaam

Groene(re) keuzes die wij maken

Naast dat we helpen jou een geschikte keuze te maken, zijn we er zelf ook bewust van dat het verbeteren van de wereld voor mens en milieu bij jezelf begint. Dit doen wij zelf:

Groene hosting

Niet alleen de productie van meubels kost energie, ook onze site in de lucht houden kost energie. Een Amerikaans onderzoek schat dat servers en datacenters verantwoordelijk zijn voor zo’n 1,8 procent van het Amerikaanse elektriciteitsverbruik. Met de groei van de economie en het internet is het te verwachten dat dat elektriciteitsverbruik t.b.v. internet zal groeien. Zelf hosten we bij TransIP. Hun datacentrum is zoals ze zelf zeggen 100% CO2-neutraal en is het meest energie-efficiënte datacentrum van Nederland. Middels zogenaamde zelfontwikkelde adiabatische koeling houden zij het datacentrum constant op een temperatuur van 22,5 graden Celsius. Ook schrijven we bij Furn.nl onze programmeercode naar onze kunnen zo efficiënt mogelijk zodat de server zo min mogelijk belast wordt.

Duurzamer bankieren

Met geld van klanten kan een bank een hoop verschillende keuzes maken. Om inzicht te geven in wat een bank doet met jouw geld is Oxfam Nofib de eerlijke bankenwijzer gestart. Hieruit blijken grote banken zoals de ABN Amro, ING en Rabobank zeer slecht te scoren op het gebied van klimaatverandering en bosbouw. Maar ook op als thema’s als investeringen in wapens scoren deze banken slecht. Daarom hebben wij gekozen om zakelijk te bankieren bij de Triodos bank, zodat geld in eerlijkere doelen geïnvesteerd wordt. Triodos scoort hoog op de meeste criteria van de eerlijke bankenwijzer.

Wat kun je zelf doen? Bewust worden van je eigen lifestyle.

Hoe idealistisch we zelf ook zijn, niet altijd is het ‘groenste’ scenario mogelijk. Toch zijn er kleine dingetjes die je kunt doen om wel degelijk een verschil te maken:

 1. Bereken je eigen CO2 voetafdruk of dat van je bedrijf om in te zien waar jij misschien wat zuiniger kunt zijn met energie en hoe jij zo duurzaam mogelijk kunt zijn.
 2. (Grootste quick win) Vlieg minder of compenseer - Een vliegreis met een gezin naar New York staat gelijk aan de CO2-uitstoot van een éénpersoonshuishouden. Wil je daar iets aan doen, compenseer het dan. Lees het volgende artikel over de zin en onzin van vluchten compenseren. De vluchtzoekmachine FlyGRN vergelijkt duizenden vluchten wereldwijd en compenseert gratis gedeeltelijk of volledig jouw CO2-uitstoot.
 3. Stap over naar een écht groene stroomleverancier - veel aanbieders verkopen grijze stroom als groene stroom, door te sjoemelen met certificaten. Op deze site vergelijk je écht groene stroomaanbieders. Vaak is het niet eens duurder dan je huidige contract. Net zo veel stroom, uit hetzelfde stopcontact, maar dan een duurzame keuze.
 4. Eet minder vlees – De veehouderij die al dat vlees produceert, stoot broeikasgassen uit, verbruikt veel water, heeft wereldwijd veel ruimte nodig voor de verbouw van veevoer en kan een mestprobleem veroorzaken. Minder vlees eten is de effectiefste manier om dat tegen te gaan.
 5. Reis met de trein en pak vaker de fiets. Plan je reis op 9292 om te zien wat het verschil is in CO2-uitstoot ten opzichte van het gebruik van de auto.
 6. Privé of zakelijk overstappen naar een duurzame bank – zeker als je toevallig veel geld bezit is dit een hele belangrijke. Je kunt zelfs kiezen voor het afsluiten of overstappen naar een hypotheek bij een eerlijkere bank.
 7. Tweedehands of vintage, hoe je het ook noemt, het maakt echt een verschil. Écht duurzame meubels zijn vooral producten die niet nieuw geproduceerd zijn. Bekijk dus ons tweedehands meubel platform SecondFurn.nl of bezoek rommelmarkten. Heb je toch iets nieuws nodig, kies dan voor zo duurzaam mogelijk. En installeer de Chrome plugin TreeClicks, die plant gratis bomen wanneer jij shopt.
 8. Bekijk de film ‘Before the Flood’ om meer te weten te komen over klimaatproblematiek.

Nog niet overtuigd? Lees de volgende cijfers

1. 2015 was een historisch jaar. Het was het warmste jaar tot nu toe gemeten.
2. Volgens het Emissions Gap Report van het United Nations Environment Program (UNEP) uit 2016 betrof de wereldwijde CO2-uitstoot door fossiele brandstoffen in 2015 36,2 gigaton.
3. De klimaattop in Parijs heeft als doel dat de opwarming van de aarde tot het einde van deze eeuw beperkt blijft tot een stijging met 2 graden Celsius. Deze doelen zijn mogelijk, maar moeten heel snel geïmplementeerd worden om succesvol te zijn.
play hosting bank planting planting2 filter planting3 pause choice switch switch2 earth-prevent-global-warming chair-2 oak-tree-park-nature triodos