Industrieel interieur afbeelding
In deze blog

Bij een industrieel interieur denken de meeste mensen meteen aan rauw, robuust en stoer. Maar wist je dat een industrieel interieur ook gezellig en modern kan zijn?

De naam zegt het al: 'industrieel' vind zijn oorsprong in de industrie. Veel ruimte, bakstenen muren, gietijzeren raamkozijnen en pallets zijn favoriet. Ga voor een goede basis met een strakke vloer van bijvoorbeeld beton, en laat accessoires zoveel mogelijk achterwege.

De meubels hebben bij voorkeur een donker kleurtje (wit, grijs en natuurtinten mogen ook) en zijn gemaakt van onbewerkte, natuurlijke materialen voor die gewilde industriële look. Lockerkasten, verschillende metalen krukken en stoelen rond de eettafel, vintage kisten en koffers en een fijne leren bank doen het altijd goed.


Houd de muren ongeverfd en buizen hoeven ook echt niet weggewerkt, dit draagt allemaal bij aan de rauwe sfeer. Er bestaan tegenwoordig zelfs behangetjes met betonmuur-print, bijna niet van echt te onderscheiden. Laat veel daglicht de ruimte binnenstromen, en bij gebrek daaraan warm 'vriendelijk' licht. Zo voorkom je dat een industriële kamer koud en kil oogt.

Shop lockerkasten en opbergkisten


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter