Woonkamer trends 2022 - Duurzaam, slim én kleurrijk afbeelding

De woonkamer is een ruimte waar intensief gebruik van wordt gemaakt. Het is de plek waar je gasten ontvangt, waar je na een lange werkdag kunt ontspannen en waar geleefd wordt. De woonkamer is het hart van je huis en daarom is het belangrijk om deze ruimte zo prettig mogelijk voor jezelf te maken. Ben je toe aan iets nieuws? Dan zit je hier op de juiste plek. In dit artikel nemen wij je namelijk mee op reis door alle woonkamer trends van 2022.

De woonkamer trends in 2022 zijn vooral gericht op duurzaamheid en het gebruik van slimme technologie. Oude meubels krijgen nieuw leven ingeblazen, materialen worden herbruikt en er wordt veel gekozen voor producten met een lange levensduur. Hiernaast brengen steeds meer mensen de rust naar binnen door te werken met slimme oplossingen. Duurzaamheid in het interieur betekent echter niet dat het ontwerp uit aardetonen moet bestaan. Als het gaat om kleurgebruik in het interieur, dan spannen pasteltinten, blauwtinten en oranje tinten de kroon. Dit zorgt voor verrassende combinaties en een nieuwe, verfrissende look in de woonkamer.

Geef de woonkamer een upgrade met The Frame van Samsung

We duiken allereerst in manieren om het interieur te upgraden met slimme technologie. Van het bedienen van de ingangspoort tot het automatisch aan- en uitzetten van de lampen. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee je je huis slimmer maakt, maar deze apparaten hebben doorgaans geen grote visuele invloed op het interieur. Wil je een echte statement maken, kies dan voor The Frame van Samsung. Deze vooruitstrevende televisie is namelijk multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken als tv, maar ook als schilderij. Hierdoor vult de televisie de ruimte op een unieke manier aan, ook als de tv uit staat. Je kunt The Frame bestellen met verschillende lijsten, waarmee je de tv kunt personaliseren. Door de verwisselbare lijst past dit product in elk interieur!

Samsung The Frame

Pastel brengt de lente naar binnen

Pasteltinten waren in de jaren 70 razend populair en maken in 2022 een comeback. Dit pallet is voor veel verschillende interieurstijlen te gebruiken. Van romantisch tot retro en van Scandinavisch tot modern: met pasteltinten kun je alle kanten op. Combineer de kleuren met zachte en aaibare materialen en combineer ronde vormen met geometrische details om een échte statement te maken.

Maak een statement met een duurzaam interieur

Met het oog op milieuvriendelijkheid kiezen steeds meer mensen voor een duurzaam interieur. In duurzame interieurstijlen vind je materialen die lang bruikbaar blijven, zoals hardhout en staal. De meubels zijn vaak gemaakt van recyclebare materialen en zijn gemaakt door merken die aandacht die aandacht hebben voor mens én milieu.

Comfortabele meubels gecombineerd met verrassende kleuren

In 2022 hebben we allemaal behoefte aan extra comfort, en daarom kiezen steeds meer mensen voor robuuste, oversized meubels. Net zo gedurfd als de meubelkeuze, zijn de kleuren in het interieur ook. Verrassende kleuren als kobalt blauw in combinatie met oranje tinten zorgen voor een luxe maar warme uitstraling.

Wil je de woonkamer trends van 2022 toepassen in je eigen huis, dan zijn er tips die je helpen om te beslissen welke trend het beste bij je past. Kies altijd voor kleuren, vormen en materialen waar jij écht blij van wordt, ongeacht of deze keuzes on-trend zijn. Op die manier creëer je een woonkamer waar jij je volledig thuis voelt en maak je het dagelijks leven een stuk comfortabeler.

  1. Houd je van lichte kleuren, zachte materialen en ronde vormen? Kies dan voor het pastel pallet. Ga op basis van dit pallet op zoek naar meubels, materialen en structuren en maak je ideeën zichtbaar door een moodboard te maken.
  2. Ben je op zoek naar manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen? Overweeg dan om tweedehands meubels in huis te halen of shop bij merken die de productie zo energiezuinig hebben gemaakt.
  3. Investeer in multifunctionele meubels die in het interieur opgaan. Kies bijvoorbeeld voor een tv die je kunt omtoveren tot schilderij of een kast die je kunt veranderen in een tweepersoonsbed.

In 2022 zijn de kleuren blauw, oranje, pastel en koper helemaal in. De combinatie van blauw met koper en hout doet denken aan de herfst, terwijl pastelkleuren gecombineerd met zachte stoffen doen denken aan een vrolijke lentedag. Kortom: de interieurtrends van 2022 kunnen voor elke smaak gebruikt worden. Ben jij benieuwd hoe anderen de woonkamer trends van 2022 toepassen in hun woning? Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Deze blogpost is gesponsord door Samsung


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter