Tuinmeubeltrends - 5x tuintrends op het gebied van tuinmeubelen in 2021 afbeelding

Het voorjaar is weer aangebroken! Dat betekent: lange, zwoele zomeravonden met aangename temperaturen. Om hierbij optimaal te genieten is nú het moment om de tuin zomerproof te maken. Geen tuin? Geef dan het balkon een lekker frisse make-over.

Wat zijn eigenlijk de trends op het gebied van de tuin en tuinmeubels dit jaar? Is de stijl dit jaar relaxed of gaan we voor tuinmeubels in strak design? En welke materialen kunnen niet ontbreken in de tuin van 2021? In dit blog vertellen we je er meer over.

Van tafels tot stoelen en van loungebank tot vuurkorf. Hieronder staan de 5x trends op het gebied van tuinmeubelen in 2021 op een rij. Zodat je na het lezen van deze tekst direct weet wat je met je tuin, balkon of terras wil gaan doen.

Trend 1: Materialenmix - rotan, bamboe en metaal

De eerste tuinmeubeltrend die direct opvalt is de verscheidenheid in materialen. In 2021 kunnen bijna alle materialen in de tuin. Vooral natuurlijke kleuren en materialen zien we veel. En ook de combinatie zwart staal met hout is niet langer alleen weggelegd voor binnen, maar zien we sinds dit jaar ook in de buitenruimte terugkomen.

Bijvoorbeeld bij deze eetbankset voor buiten van Made.com, gemaakt van acaciahout en zwart aluminium. En ook deze hangstoel voor buiten is gemaakt van een materiaalmix bestaande uit rotan en zwart staal. Extra leuk in combinatie met een rotan buitentapijt.

Creëer een echt vakantiegevoel

Wanneer je kiest voor deze mix van materialen, dan creëer je automatisch een rustgevende sfeer in de tuin. Het bruine hout en zwarte staal combineert heel mooi met groene planten. Kies bij deze botanische inrichting voor een groene palm of andere tropische plant en waan je direct in een tropisch oord. Wie heeft er vakantie nodig als je dit gevoel ook naar de tuin kunt halen?

Trend 2: Zet er nog een tafeltje bij

Meerdere bijzettafeltjes, we zagen het de afgelopen jaren al in de woontrends. Nu is deze trend ook doorgedrongen in de tuin. Verschillende losse tafeltjes is dé tuintrend van 2021. Het liefst in wisselende formaten en gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij aan een salontafel van rotan en glas, gecombineerd met decoratieve krukken van polyrotan die ook heel goed als bijzettafel gebruikt kunnen worden.

Het samenspel van verschillende tafeltjes is niet alleen een leuke tuintrend, maar het is ook erg handig. Doordat er voldoende plek is om alles kwijt te kunnen, kun je relaxed genieten van een drankje en een hapje terwijl je comfortabel achterover leunt.

stoelen-glasvezel-en-hars-olijfgroen">Kuipstoel Groen

Trend 3: Kuipstoel, terug van weggeweest

De afgelopen jaren zagen we de kuipstoel al eens buiten opduiken. Maar dit jaar is de kuipstoel echt doorgebroken als tuintrend. En niet alleen in het klassieke model, want we zien de kuipstoel dit seizoen ook veel als spijlenstoel. Gemaakt van kunststof en er zijn variaties in allerlei kleuren. Van basic wit tot een mooie pasteltint.

Weerbestendige en onderhoudsvrije tuinstoel

De kuipstoel van kunststof of metaal is dé ideale tuinstoel die lekker zit en onderhoudsvrij is. Zelfs na een zware zomerbui neem je deze stoelen kort af met een droge doek en kun je weer genieten van de zonnestralen. Houd je van speelse afwisseling in te tuin? Kies dan voor vrolijk en selecteer kuipstoelen in verschillende kleuren. Of maak het jezelf makkelijk en ga voor een complete tuinset, inclusief kunststof tuintafel in dezelfde kleur.

Staycation in eigen tuin, de tuintrend van 2021

Trend 4: Staycation in eigen tuin

Als we ergens wel aan toe zijn, dan is het wel een zorgeloze zomer. En omdat we nog niet zeker weten of de zomer van 2021 ons naar een tropisch strand zal brengen, halen we het vakantiegevoel alvast naar huis.

Bekijk je tuin of balkon met een bril alsof je er nog nooit bent geweest. Wat zou je het liefst zien in de tuin van je vakantiebestemming? Een extra loungestoel in de hoek van het balkon? Of zal een vuurschaal ervoor zorgen dat je een echte staycation in eigen tuin kunt beleven?

Trend 5: gestoffeerde tuinmeubelen

Steeds meer tuinmeubels zijn gestoffeerd met waterafstotende en weerbestendige kussens. Deze kussens hoef je ‘s avonds niet op te bergen of af te dekken. Zo kun je heerlijk genieten van de comfortabele tuinbank en als er ineens een onverwachte bui overtrekt, hoef je niet snel alles naar binnen te halen.

Deze laatste trend onderstreept nogmaals dat het bij de tuinmeubeltrends in 2021 heel erg draait om comfort. Zo comfortabel en relaxed mogelijk van het buiten zijn genieten. Fijne zomer!

De vijf tuintrends van 2021 in het kort

  1. Materialenmix: combineer er op los met o.a. rotan, bamboe en metaal
  2. Bijzettafeltjes: kies verschillende tafeltjes en krukken voor een speels en handig geheel
  3. Kuipstoel: van kunststof of metaal, met of zonder spijlen en keuze uit heel veel kleuren
  4. Vakantiegevoel: vier een staycation in eigen tuin
  5. Gestoffeerde tuinmeubelen: weerbestendig en waterafstotend voor ultiem comfort

De bovenstaande tuintrends geven je hopelijk genoeg inspiratie om buiten aan de slag te gaan. Meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram!

Bekijk ook de volgende nardi producten:

Zoek meer nardi producten

Woontrends Tuin Nieuws Buiten
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter