TV op de slaapkamer? 11 ideeën ter inspiratie afbeelding

Denk je aan het plaatsen van een TV in de slaapkamer? En wil je weten hoe je deze op een stijlvolle manier weg kunt werken? In onderstaand artikel delen we 11 ideeën ter inspiratie om de televisie zo stijlvol mogelijk weg te werken. Zodat je een ontspannen, comfortabele en stijlvolle sfeer creëert in deze belangrijke ruimte in huis.

Een TV in de slaapkamer: een stijlvolle toevoeging?

Het hebben van een televisie in de slaapkamer is een veelbesproken onderwerp. Sommigen beschouwen het als een ongewenste afleiding die de rust en intimiteit in de slaapkamer kan verstoren. Anderen zien het als een geweldige toevoeging, waarmee ze ontspannen kunnen genieten van hun favoriete programma's of films.

Beeldbuis in de slaapkamer: voor- en tegenstanders

Of je nu voor- of tegenstander bent, als je besluit een tv in de slaapkamer te plaatsen, is het essentieel om de esthetiek van de ruimte te behouden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door rekening te houden met de meubels en kleuren in je slaapkamer.

Zodat het de ruimte blijft waar je rustig en ontspannen kunt opladen. Daarom bieden we je elf creatieve ideeën om je televisie op een stijlvolle manier in je slaapkamer te integreren.

1. Ga voor een ingebouwde oplossing

Een van de meest elegante manieren om een tv in de slaapkamer te plaatsen, is door deze in een ingebouwde nis te plaatsen. Zo wordt de tv naadloos geïntegreerd in het ontwerp van de kamer, zonder dat het als een prominente aanwezigheid aanvoelt.

Kies bijvoorbeeld voor een nis met schuifdeuren, zodat je de tv gemakkelijk kunt verbergen wanneer je hem niet gebruikt. Of gebruik een muurtje waar nog niets aan hangt.

2. TV achter een schilderij

Een slimme truc om de tv uit het zicht te houden wanneer deze niet wordt gebruikt, is door hem achter een schilderij te plaatsen.

Hang een schilderij of kunstwerk op een scharnierend frame, zodat je het gemakkelijk kunt optillen om toegang te krijgen tot de tv. Op deze manier wordt de tv verborgen achter een prachtig kunstwerk dat de kamer verrijkt.

3. Een tv-meubel met schuifpanelen

Kies voor een stijlvol tv-meubel met schuifpanelen die je gemakkelijk kunt openen of sluiten om de tv te onthullen of te verbergen. Dit is een handige manier om de televisie uit het zicht te houden wanneer je rust en kalmte in de slaapkamer wilt creëren.

4. Gebruik een kamerscherm

Een kamerscherm kan dienen als een decoratieve en functionele oplossing om de televisie uit het zicht te houden. Plaats of hang het beeldscherm achter het kamerscherm en voeg wat mooie decoratieve elementen toe om het scherm aan te kleden wanneer de tv niet in gebruik is.

5. Tv in een kast

Een klassieke methode om een tv in de slaapkamer te verbergen, is door deze in een kast te plaatsen. Je kunt kiezen voor een tv-kast met deuren die je kunt sluiten wanneer het apparaat niet in gebruik is.

Ook handig: Binnenin de kast kun je extra opbergruimte creëren voor andere apparatuur, zoals een dvd-speler of een spelconsole.

6. Liftsysteem

Voor degenen die graag een luxe en futuristische touch willen toevoegen aan hun slaapkamer, is een tv-liftsysteem een uitstekende keuze.

Met een druk op de knop verschijnt de tv uit een meubelstuk of het voeteneind van het bed. En met dezelfde druk op de kwijnt verdwijnt deze net zo gemakkelijk weer uit het zicht wanneer je klaar bent met kijken.

7. Spiegeltv

Een andere innovatieve oplossing is om te kiezen voor een spiegeltv. Wanneer de tv niet in gebruik is, fungeert het scherm als een stijlvolle spiegel. Zodra je de televisie aanzet, transformeert de spiegel in een volwaardig scherm voor je favoriete shows.

8. Tv aan het plafond

Wil je een echte blikvanger in je slaapkamer? Monteer de tv dan aan het plafond met behulp van een stevige beugel. Hierdoor kan de tv discreet boven je bed zweven en bespaar je kostbare ruimte op een tv-meubel.

9. Tv in een schilderijlijst

Een andere creatieve benadering is het plaatsen van de tv in een decoratieve schilderijlijst. Op deze manier smelt de tv visueel samen met de andere kunstwerken aan de muur en wordt het een onopvallend onderdeel van de slaapkamerinrichting.

Beeldscherm als schilderij

Met bovenstaande tip creëer je eigenlijk je eigen design televisies zoals The Frame van Samsung, waarbij de tv in een schilderij naar keuze verandert wanneer je geen programma kijkt.

10. Gordijnen voor het scherm

Een simpele, maar effectieve manier om de tv te verbergen, is door deze achter gordijnen te plaatsen.

Kies voor stijlvolle gordijnen die bij de rest van de slaapkamer passen. Schuif de gordijnen dicht wanneer je geen tv wilt kijken en geniet van de rust in de ruimte.

11. Televisie in de kastdeur

Een laatste idee ter inspiratie is om de televisie in een kastdeur te integreren. Hang hiervoor je scherm aan de binnenkant van de deur met een speciaal ophangsysteem.

Hierdoor kun je de tv gemakkelijk verbergen en de kast gebruiken voor kleding, boeken en andere spullen. Het minimalistische uiterlijk van de kastdeur geeft de slaapkamer een opgeruimde uitstraling.

Kortom, het plaatsen van een tv in de slaapkamer kan een geweldige manier zijn om ontspannen te genieten van je favoriete film of programma. Met de hierboven genoemde 11 ideeën kun je de tv op een stijlvolle manier integreren in de slaapkamerinrichting, zodat het geen afbreuk doet aan de rust en esthetiek van de ruimte. Laat je inspireren en kies de oplossing die het beste bij jouw persoonlijke voorkeur en slaapkamerstijl past. Zodat je optimaal geniet van ontspannen tv-kijken in alle comfort.


Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter