Slaapkamerkleuren 2023: De trendkleuren dit moment afbeelding

Het begint weer te kriebelen. Het nieuwe jaar staat om de hoek en de veranderdrang slaat toe. Dit jaar pakken we de slaapkamer aan met de meest trendy interieurkleuren van het moment. Wist je dat we een derde van ons leven in deze ruimte doorbrengen? Daarom snappen wij helemaal dat je soms toe bent aan een nieuw kleurtje op de muren, een nieuw bed of andere nieuwe accessoires voor in de slaapkamer. Wij presenteren: De hipste slaapkamerkleuren van 2023!

Blue skies

Waar worden we nu rustiger van dan van de natuur? De woontrends van 2023 blinken uit in comfort en zijn geïnspireerd op materialen en kleuren die in de natuur zijn terug te vinden. We zijn dol op meubels gemaakt van bamboehout en natuursteen, en combineren deze graag met aardse tinten zoals blauw, groen, zand en terracotta.

Dit jaar is vooral de kleur blauw een populaire keuze voor de slaapkamer. Achter deze kleur schijnt namelijk een hele boel psychologie. Zo weten we van deze kleur dat deze kalmerend werkt en mensen in evenwicht brengt. Volgens de traditionele Feng Shui-wijsheid zorgt de kleur blauw ervoor dat het hart langzamer gaat kloppen en de bloeddruk wordt verlaagd. Twee ingrediënten voor een goede nachtrust dus!

Verfrissend groen

De kleur van vers gemaaid gras en lenteachtige struiken. Van groen worden we rustig, en is dit jaar daarom een populaire keuze voor ons slaapkamerinterieur.

Groen staat symbool voor de natuur en heeft volgens de psychologie een geruststellend effect op mensen. Ook schijnt de kleur angsten te verminderen en stress te verlagen. Vooral lichtgroen en geelgroen zijn dit jaar populaire kleuren voor de slaapkamer. We kiezen er ook vaak voor om verschillende kleuren groen met elkaar te combineren, voor een speels effect.

Retro geel/oranje

In lijn met de retro interieurtrend waarbij we dit jaar dol zijn op ronde vormen, geometrische patronen en antiek, ligt de kleurencombinatie (mosterd)geel en oranje. Vooral in de slaapkamer is deze combinatie en succes, want de kleur geel zorgt voor ontspanning en de kleur oranje voor stabiliteit. Een combinatie waarmee je heerlijk in slaap valt!

Geel en oranje doen ons denken aan de zon en geven ons een vrolijk gevoel. Deze trendkleuren kunnen mooi worden gecombineerd met donker hout of rotan, of verwerkt worden in een behang met vintage print. Het brengt warmte en romantiek met zich mee en bevordert een huiselijk gevoel. De voorspelling voor 2023: Meer romantiek in de slaapkamer en een hogere slaapkwaliteit!

Taupe

Een andere populaire kleur uit de natuur dit jaar is taupe. Deze subtiele, rustige kleur kan met vrijwel iedere kleur worden gecombineerd, maar is op zichzelf een goede basis voor een trendy en relaxte slaapkamer.

Deze trendkleur ligt in de lijn met de interieurtrend ‘duurzaamheid’. Taupe is namelijk een tijdloze kleur die in verschillende ruimtes kan worden toegepast, en binnen verschillende interieurstijlen kan worden gecombineerd. Taupe kan mooi worden gestyled met duurzaam geproduceerde houtsoorten zoals bamboe, Europees Eiken en gerecycled hout. Het geeft rust aan ruimtes, en is daarom dit jaar populair in de slaapkamer. Het brengt het interieur in balans en straalt warmte uit. Ook geeft taupe een luxe uitstraling aan de slaapkamer. Het brengt het luxe hotelkamergevoel met zich mee, waar we zo van kunnen genieten!

Eclectisch zilver

Enerzijds zijn we in 2023 dol op kleuren uit de natuur, en anderzijds kunnen we de comeback van een jaren ’70 interieur enorm waarderen. Daarom kiezen we dit jaar steeds vaker voor zilveren accenten in de slaapkamer.

We hebben de afgelopen jaren vooral gebruik gemaakt van neutrale kleuren in ons interieur. Scandinavisch clean was en is nog steeds één van de populairste interieurstijlen in huis, maar ook het interieur uit de jaren ’70 en de Art-Decotrend zijn weer helemaal terug. Deze stijlen kunnen gelukkig goed met elkaar worden gecombineerd, want zilveren accenten kun je het beste doen laten opvallen bij een rustige basis.

We kiezen dit jaar massaal voor zilver in de slaapkamer, omdat het een bepaalde schittering veroorzaakt. Het doet ons denken aan de sterren, waardoor onze hersenen ons vertellen dat het nacht is. Door de kleur zilver val je dus heerlijk in slaap! Ook zijn we zo dol op zilver, omdat het onze slaapkamer een luxe en stijlvolle uitstraling geeft. Denk bijvoorbeeld aan het koningshuis. De kleur zilver wordt hier niet voor niks zo vaak toegepast.

Eigenlijk kun je deze trendkleur bij iedere woonstijl van dit moment toepassen. Het staat prachtig in een warm interieur vol aardse tinten en natuurlijke elementen, maar ook bij een retro geel/oranje interieur zijn zilveren accenten een succes. Tijd dus om een ‘touch of silver’ te introduceren in de slaapkamer.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter