7x interieurkleuren 2022: dit zijn de trends en kleuren afbeelding

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe kleur in je interieur? Dan is het goed om rekening te houden met de trendkleuren 2022. Het jaar 2021 is bijna voorbij en 2022 is al in zicht. Daarom werpen we alvast een blik vooruit op de verwachte kleuren trends 2022 voor in het interieur. Van woonkamer tot slaapkamer en van muur tot plafond. Laat je inspireren door de trendkleuren 2022 en pas deze kleur trends toe in je gehele interieur.

Trendkleuren die in 2022 centraal zullen staan in huis zijn groen en warm rood/bruin. De kleuren zijn niet zomaar populair, maar zijn met een reden trendkleur.

Groen in huis is rust, natuur en welzijn

Natuurlijk groen heeft als bijeffect dat het rustig, harmonieus en gelukkig maakt. Doordat de kleur groen wordt geassocieerd met de natuur zorgt het voor een gevoel van evenwicht. Groen in huis is dus altijd goed.

In de voorspellingen van woontrends 2021 zagen we het aantal planten in huis toenemen. Dit jaar zien we groen niet alleen terug in planten, maar ook daadwerkelijk als kleur op de muur en in het interieur.

Warme tinten rood en bruin in huis

Rood- en bruintinten zien we ook duidelijk terug in de verwachte interieurkleuren 2022. Door de associatie met natuur heeft de kleur bruin vrijwel dezelfde effecten als groen. Kies hierbij wel voor de warme tinten bruin en rood, want te donker kan somber maken.

Kleur in huis beïnvloedt je humeur

Onbewust word je beïnvloed door de kleuren om je heen. Daarom is het heel belangrijk om de juiste kleuren terug te laten komen in het interieur. Waar felrood de neiging heeft om veel emoties op te roepen, zorgt een warme roodbruine teint juist voor een gevoel van warmte en rust.

De mooiste kleuren zijn die uit de natuur

In zowel de interieurtrends als kleur trends zien we in 2022 dat we nog meer terug gaan naar de natuur. Aankomend jaar geven de kleuren uit de natuur de basis aan van het interieur. Verfkleuren in mosgroen, vergrijsd groen en bruintinten zijn dan ook steeds meer verkrijgbaar.

Je zag het teruggaan naar de natuur de afgelopen jaren al in het gebruik van materialen. Rotan, hout en bamboe zijn bijna niet meer weg te denken in huis. Dit combineert heel mooi met een wand met verf of behang in een natuurlijke kleur.

Van urbanjungle naar groene details

Vind je een groene kamer een beetje te veel van het goede? Dan kun je voor een accentmuur in groen, bruin of een andere natuurlijke kleur kiezen. Ook is het mogelijk om je basis interieur te houden zoals deze is, maar natuurlijke nuances aan te brengen. Dit kan door middel van een mooie plant, groen kussen of andere woonaccessoire in natuurlijke kleur.

Vervang accessoires in huis

Uit elke interieurtrend kun je inspiratie opdoen en dit in je eigen inrichting toepassen. Bijvoorbeeld door bij de aanschaf van accessoires te kiezen voor een nieuwe kleur. Zo hoef je niet direct je hele wooninrichting te vervangen bij een nieuwe trend.


Beken kleur in je interieur

De natuur naar binnenhalen is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens goed voor je humeur. Door je te omgeven met kleuren uit de natuur ervaar je een gevoel van rust en kalmte. Bovendien kan de kleur groen ervoor zorgen dat je minder stress ervaart.

Nieuwe kleur verf voor de muur in woonkamer

Maar hoe pas je de trend kleuren 2022 gemakkelijk toe in je interieur? Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de muur of het plafond een likje verf te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van witte wanden en een groen plafond?

Woonaccessoires in trendkleuren

Een gemakkelijke manier om je interieur een nieuwe look te geven is door de aanschaf van nieuwe woonaccessoires in trendkleuren. Eerder noemde we al kussens als accessoire om makkelijk te veranderen van kleur. Hiervoor hoef je trouwens geen volledige nieuwe kussens aan te schaffen. Koop een kussenhoes in rood, bruin of groen en je bent helemaal klaar voor 2022.

Meubels in trendy kleuren

Toch liever wat grotere meubels in een trendy kleur in huis? Een vloerkleed in de woonkamer ziet er direct anders uit. Of kies voor deze heerlijke fauteuil in weidegroen fluweel, een echte blikvanger in je woonkamer.

Slaapkamer met gekleurde accessoires

In de slaapkamer is het bepalen van de juiste kleuren extra belangrijk. De slaapkamer is een ruimte van rust en kalmte. Juist daarom passen de interieurkleuren van aankomend jaar extra goed in de slaapruimte.

Rode en bruine tinten zijn makkelijk te integreren in de slaapkamer. Beddengoed in groene tinten geven de slaapkamer direct een trendy twist. En een wandlampje met warm licht maakt van de slaapkamer een plek waar je het liefst verblijft.

De interieurkleuren 2022 op een rijtje

Samengevat, in 2022 staat het nog meer naar binnen halen van de natuur centraal. Dit zien we terug in de trendkleuren in huis. Groen brengt evenwicht een rood-bruine tinten zorgen voor een gevoel van warmte en rust. Deze interieurkleuren zullen we in 2022 terug zien in de woonkamer, slaapkamer, in woonaccessoires en als kleur verf op de muur en misschien zelfs het plafond.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende groen producten:

Meer groen producten

Woontrends Nieuws Kleur Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter