Dit zijn dé interieurtrends in 2021 afbeelding

Benieuwd naar de interieurtrends van 2021? De trends van dit jaar zijn gemakkelijk te combineren. Sommige trends keren terug uit voorgaande jaren, wat extra fijn is als je duurzaamheid meeneemt in jouw interieurkeuzes.

Bekijk snel welke interieurtrends dit jaar aan de orde zijn, hoe je ze thuis kunt toepassen en welke kleuren je bij deze trends kunt gebruiken.

Vijf interieurtrends in 2021

De vijf uitgelichte trends zijn in combinatie met elkaar te gebruiken, of op zichzelf. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om één kamer helemaal in te richten volgens een bepaalde trend. Maar de meeste trends kun je gemakkelijk toepassen door een paar accessoires te kiezen.

Zo kun je kijken welke trend het beste bij je huidige interieur past, zodat niet je hele inboedel aan de straat hoeft.

Paar duurzaamheid met werelds wonen door op zoek te gaan naar etnische meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Of kies voor zachte, organische vormen in lichte, menselijke kleuren.

Daria Shevtsova via Pexels

Nesteldrang: licht en zacht

Van al dat thuis zitten is de drang om een fijn nest te maken alleen maar sterker geworden. En mocht dat niet reden genoeg zijn, dan geven de huidige temperaturen een extra zetje om het thuis knus te maken. De interieurtrend licht en zacht speelt hierop in.

Je kunt je interieur letterlijk licht en zacht maken door dikke, pluizige stoffen te gebruiken in lichte kleuren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan ronde vormen, of een ruimere opzet waardoor meer licht binnenkomt.

Aaibare materialen doen het niet alleen in het najaar goed. De teddystof is blijvend en past bij elk seizoen. Vind je een enorme stoel in deze wollige stof te riskant? Laat hem dan terugkomen als accent in bijvoorbeeld een kussenhoes.

Duurzaam droominterieur

Yes, daar is ‘ie weer! Ook vorig jaar stond duurzaamheid in het lijstje. Gelukkig is deze trend een blijvertje, en staat hij ook tussen de interieurtrends van 2021.

Deze veelzijdige trend is op allerlei manieren in te zetten. Zo kun je gaan voor tweedehands, of juist investeren in een tijdloos stuk. Maar je kunt ook eens kijken naar hoe iets gemaakt wordt, en van welke materialen. Een verantwoord gemaakt meubelstuk van gerecyclede materialen doet het niet alleen dit jaar goed, maar is een echte blijver.


Werelds Wonen

Foto door Manja Vitolic op Unsplash

Op reis vanuit huis

We kunnen de wijde wereld nog even niet in, dus halen we ‘m met de interieurtrend Werelds wonen gewoon zelf in huis! Een Oosters tapijt, satijnen kussens en een bijzettafel van rotan.

Omarm de werelds wonen trend als je wat speelsheid in huis niet uit de weg gaat. Deze trend past perfect in het boho straatje, met kleurrijke stukken in combinatie met natuurlijke accenten.

Hoog tijd dus om je souvenirs af te stoffen en een wat prominenter plekje te geven. Geen souvenirs in huis? Geen zorgen, we knijpen een oogje toe als je ze gewoon in ons koude kikkerlandje vindt. Tip: de kringloop heeft vaak wereldse schatten voor een kleine prijs.

Back to the future

Nog een trend die voortkomt uit de thuiswerkperiode, is de futuristische trend. Dit is een trend die uitstekend past bij een minimalistisch of een modern interieur.

We zagen al eerder de trend om een slim thuis te maken. De futuristische trend wordt dit jaar doorgetrokken in materialen en kleuren. Denk hierbij aan metallic, zilver en glas.

Heb je een accentmuur van natuurlijk materiaal, zoals beton? Haal de futuristische trend in huis door neonverlichting op te hangen.

Humaan huis

Deze fijne trend is voor iedereen die wat meer menselijkheid kan gebruiken het komend jaar. Deze interieurtrend is breed van begrip, maar vormt een mooi geheel als je ‘m op verschillende manieren gebruikt.

Je maakt jouw interieur menselijker door organische vormen te gebruiken. Een bijzettafel in asymmetrische vorm of een stoel vol rondingen, bijvoorbeeld. Huidtinten van diep, donkerbruin tot zalmroze en alles daartussenin.

Een andere leuke manier om deze trend terug te laten komen, is met accentstukken gebaseerd op lichaamsdelen. Wat dacht je van bloempotten in de vorm van een hoofd, face line art of een stoel in de vorm van een hand?

Welke kleuren passen bij de woontrends van 2021?

De kleuren die je komend jaar absoluut terug gaat zien, zijn grijs, pastellen, blauw en bruin. Gelukkig mogen we dit jaar los, vrijwel elke kleur wordt in alle verschijningsvormen geaccepteerd.

Grijs

Of je ‘m nu gebruikt om je interieur stoerder te maken, of juist wat rustiger. Met grijs kun je alle kanten op. Denk voor bijpassende materialen aan beton en marmer, welke prachtig afsteken bij de licht en zacht trend. Grijs doet het ook goed in de futuristische trend. Denk dan meer aan zilverkleuren.

Blauw

Blauw is nog zo’n heerlijke veelzijdige kleur. Met een diepblauwe accentmuur laat je jouw wereldse accessoires extra opvallen. Maar wie zegt dat accentkleuren alleen voor muren zijn? Schilder het plafond op je slaapkamer lichtblauw, en je waant je in een oase van rust.

Pastellen

Heeft jouw stek veel knalkleuren? Denk er eens aan om deze te combineren met pastelkleuren. Zo heb je een zachte, rustige tegenhanger voor de kleurrijke wereldse trend. Ga jij juist voor de menselijke trend? Kies dan voor zachtroze.

Bruin

Bruin is dé interieurkleur van dit jaar. Combineer ‘m in verschillende tinten en laat hem terugkomen in de materialen. Denk hierbij aan hout, linnen, leer en katoen. Van lichtbeige tot chocoladebruin. Bruin past bij elke trend, dus mocht je niet zeker zijn over de andere kleuren: met bruin zit je hoe dan ook goed.

  1. Licht en zacht: pluizige stoffen in lichte, neutrale kleuren geven jouw thuis een zachte look.
  2. Duurzaamheid: tweedehands of tijdloos, investeren in je interieur is duurzaam én on trend.
  3. Werelds wonen: haal inspiratie uit het verre Oosten en paar het met je souvenirs uit Zuid-Amerika, geen combinatie is te gek.
  4. Futuristisch: metallic kleuren en abstracte vormen bieden jouw interieur een mooi toekomstperspectief voor jouw interieur.
  5. Menselijk: organische vormen in huidtinten en accessoires gebaseerd op lichaamsdelen maken het thuis wat menselijker.

Kies je bij deze trends ook nog eens de kleuren grijs, blauw, pastellen of bruin, dan zit je helemaal goed voor het komende jaar.

Met vijf interieurtrends die volop te combineren zijn en bijpassende kleuren zit je hopelijk bomvol inspiratie om aan de slag te gaan. Meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram!


Woontrends Kleur
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter