Wonen in landelijke stijl: 8 x inspiratie 2019 afbeelding

De moderne landelijke woonstijl is populair. En dat heeft een reden. Het landelijke interieur doet je namelijk denken dat je midden de natuur zit. Heerlijk ontspannen in je eigen huis, wie wil dat nou niet! Nee, je hebt daar echt geen boerderij of villa voor nodig. Zelfs een bescheiden huis midden in de stad kan van worden omgetoverd tot gezellige cottage. In dit artikel vind je ideeën en trends voor een prachtige home make-over, zodat ook jij stoer en sober kunt wonen in 2019.

Landelijke woonkamer stijl

Een aantal kenmerkende woorden van de landelijke woonstijl zijn zacht, romantisch en gezellig. Denk aan een mooie, stijlvolle open haard, diepe fauteuils, dik tapijt en een combinatie van traditie en modern. Je hoeft niet bang te zijn dat je huis ouderwets en saai wordt. In de nieuwe generatie landelijke interieurs zien we strakke lijnen, serene kleurenpaletten en robuuste meubels.

1. Natuurlijke kleuren voor een landelijke woonstijl: bruin, beige, grijs

Hoewel bruin, beige en grijs redelijk saai klinken, zijn de juiste natuurtinten alles behalve saai. Een goede combinatie van deze kleuren verandert je huis in een oase van rust. Neem een witte basis en contrasteer natuurlijke kleuren eventueel met hemelsblauwe accessoires of felgroene planten.

Uiteraard kun je altijd voor een speelsere kleurencombinatie gaan als je daar van houdt! De basis daarvoor is alsnog wit. Zet een aantal gekleurde banken neer en combineer met passende accessoires. Een landelijk interieur is wel gebaseerd op natuurlijke kleuren, dus wijk daar niet teveel van af.

2. Comfortabele, maar eenvoudige meubels

Een landelijke woonkamer heeft één ding per se nodig en dat is een grote bank. Ook al neemt de bank heel je woonkamer in beslag, het gaat erom dat je comfortabele meubels hebt. Hierbij zijn natuurlijke materialen een must. Vermijd meubels van plastic en denk eerder aan materialen zoals suède, hout, riet, wol en linnen. Kies voor een grote bank van stof waar je met heel het gezin of met je vrienden op kunt neerploffen.

3. Industriële muren

Stoer en sober wonen doe je het best in een huis met industriële muren. Bakstenen muren doen het goed in een landelijk interieur en geven je woonkamer een robuuste, spannende look. Dit kun je ook toepassen in de slaapkamer of keuken. Combineer met zachte materialen om het geheel er warm uit te laten zien. Denk aan tapijten, faux schapenvachten, dikke dekens en gezellige kussens.

4. Houten vloeren

Iets wat je woonkamer helemaal een landelijke uitstraling geeft, is de combinatie van een industriële muur en een bruine, houten vloer. Liefst van eikenhout. Ook kun je denken aan een marmoleum-vloer. Een mooi contrast krijg je door de muren wit te laten. Houd je liever van wat meer contrast en kleur? Verf dan een van je muren in een andere kleur, zoals diepgroen, goud of een zandkleur.

Landelijke slaapkamer stijl

In een landelijke slaapkamer ligt de focus net als bij de woonkamer op één groot meubel. En voor de slaapkamer is dat uiteraard het bed. Het is belangrijk dat je een comfortabel bed van goede kwaliteit uitkiest. Dit is niet alleen voor je interieur beter, maar ook voor je gezondheid en lichaamshouding. Kies voor anti-allergeen beddengoed en anti-allergene hoofdkussens, zodat je heerlijk slaapt en vrolijk de dag begint.

5. Comfortabel bed

Slaap is cruciaal om goed te kunnen functioneren. En je gezondheid is het belangrijkste bezit dat je hebt. Zorg dus voor een goed bed, zoals een boxspring. Bovendien kun je beter niet te veel rotzooi in je slaapkamer hebben staan. Spullen vangen stof op en als je niet regelmatig schoonmaakt, dan kun je wel eens een nare allergie ontwikkelen. Een landelijke slaapkamer is opgeruimd, minimalistisch en ruim.

Een houten vloer is makkelijk schoon te maken en geeft je slaapkamer een landelijke uitstraling. Leg eventueel een klein kleedje neer om het geheel wat warmer te maken. Kies wederom voor een witte basis en houd het zo minimalistisch mogelijk.

6. Sfeerverlichting


De juiste sfeerverlichting zorgt voor een wereld van verschil. Wat betreft lampen kun je denken aan materialen zoals hout, metaal en glas. Deze combinatie geeft een rustieke, elegante look aan je landelijke slaapkamer. Kies een lamp in een interessante vorm of een antieke kroonluchter. En ja, je mag een kroonluchter gerust in je slaapkamer ophangen.

Landelijke keuken stijl

Heb je een grote keuken? Lucky you! Dan is een kookeiland een must-have. De keuken is de plek waar iedereen gezellig samenkomt na een lange dag. Deze ruimte versterkt de banden tussen partners, familieleden en vrienden. Vooral onder het genot van een lekker glaasje wijn en een kaasplankje.

7. Kookeiland en spoelbak

Wederom ligt hier de focus op het belangrijkste element in de kamer, in dit geval de kookplaat en de spoelbak. Dit zijn de basiselementen van je landelijke keuken. Geef ze daarom een prominente plek. De rest van de apparatuur, zoals de koelkast, de vaatwasmachine en de keukenkastjes worden subtiel weggewerkt. Materialen voor landelijke keukens in 2019 bestaan voornamelijk uit hout, beton en graniet.

8. Landelijke keuken decoratie


Decoratie kan je keuken maken of kraken. Hoewel functionaliteit op de eerste plaats komt, bepaalt de aankleding de sfeer in je keuken. Zet niet te veel spullen neer, maar kies eerder voor een aantal accessoires die opvallen. Je kunt ook kleine boerentegels in een zwart wit patroon op de muur aanbrengen voor een landelijke stijl van je keuken.

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier nog meer woontrends voor 2019.


Woontrends Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter