Winterse woontips om jouw huis gezellig te maken afbeelding

Niets nodigt zo uit om lekker thuis te blijven als de koude, donkere dagen. We kruipen massaal het liefst de bank op, genesteld onder een zacht plaid. Kom de koude dagen door in het comfort van je eigen thuis, door de warmte naar binnen te halen. Met deze winterse woontips is het ineens een stuk minder erg dat het koude seizoen nog wel even duurt.

Ga met de seizoenen mee

Je interieur veranderen met de seizoenen heeft verschillende voordelen. Je huis klaarmaken voor een nieuw seizoen brengt nieuwe energie met zich mee. Een verandering hoeft niet eens heel groot te zijn. Met wat accessoires in kleuren die bij het seizoen passen maak je namelijk al snel een verschil.

Of wat dacht je van een nieuwe indeling van je meubels? Misschien breng je in de winter wat meer tijd door op een lekkere stoel en verdient die een wat prominentere plaats in je woonkamer.

Tips om je huis klaar te maken voor de winter

Of je nu rigoureus over gaat op vloerverwarming, of alleen wat accessoires toevoegt aan je interieur. Als je met een paar dingen rekening houdt, is het in een handomdraai een stuk beter vertoeven thuis.

Maak het gezellig in huis met deze winterse woontips.

1. Kies kleuren die warmte uitstralen

Het is inmiddels algemeen bekend dat kleuren een bepaald gevoel op kunnen roepen. Door in je interieur voor diepe, warme kleuren te kiezen, maak je het een stuk aangenamer in de winterse maanden.

Kies accessoires in warme winterse kleuren, of geef één muur een nieuwe lik verf. De trends dit najaar? Amber, een gloeiende oranjekleur, een diepe roodbruine baksteenkleur, olijfkleurig groen en een wat lichtere perzikkleurige tint.


2. Ga voor zachte materialen

Met zachte materialen creëer je warmte in je stek. Kies voor verschillende stoffen en combineer materialen en items om je interieur tegelijkertijd wat diepgang te geven. Denk hierbij aan verschillende tapijten die elkaar overlappen, een kussen van corduroy op een wollen pluizige poef, of drapeer twee plaids over je bank.

Denk ook eens aan het opnieuw laten stofferen van je favoriete luie stoel of bank. Dit kun je laten doen, maar als je een beetje handig bent kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Een stuk milieuvriendelijker dan gelijk een nieuw meubelstuk kopen.

3. Comfort is key

Het is inmiddels bekend dat we voorlopig nog wel even binnen moeten blijven. Nu we zoveel tijd thuis doorbrengen is comfort erg belangrijk. Bij comfort denk je al snel aan een fijne luie stoel of een warm kleedje op de bank. Maar denk ook eens aan nieuwe wanddecoratie. Visuele stimulatie is namelijk net zo belangrijk.

Maak je woon- of werkplek net wat aantrekkelijker en kies bijvoorbeeld voor verschillende media in groot en klein aan je muur. Laat de warme kleuren terugkomen in de wanddecoratie, of kies voor grote houten lijsten. Een natuurlijk materiaal als hout straalt namelijk ook warmte uit.

4. Gezellig in huis met warm licht

Een ruimte wordt al snel een stuk knusser als je wat kaarsen aansteekt. Maar wist je dat je ook een enorm verschil kunt maken door je lampenkap eens te verwisselen? Een donkere lampenkap zorgt voor een stuk warmer licht. Houd het grijzige licht buiten met donkere gordijnen, en maak het af met sfeerkaarsen op verschillende plekken.

Zoals je ziet is het niet nodig om een groot budget uit te trekken om het bij je thuis wat aangenamer te maken. Door bewuste keuzes in materiaal en kleur te maken, wordt het thuis al snel een stuk gezelliger.

Op dit moment zien we dat Made.com erg veel mooie meubels verkoopt. Bekijk de exclusieve kortingscode of meer informatie over hun wintersale, geldig tot eind januari.

Bekijk ook de volgende Made Essentials producten:

Meer Made Essentials producten

Woontrends Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter