Uitpakfeestje: De Goodnight Light Piña Colada Ananas Nachtlamp afbeelding

Pen Pineapple Apple Lamp - De ananas is het helemaal in 2016 en dat uit zich op allerlei manieren in de laatste woontrends. In dit artikel testen we de Goodnight Light Piña Colada Ananas Nachtlamp van het merk VTWonen, kortweg: de ananaslamp. Dé lamp waarmee je het zomergevoel in huis houdt.


Nachtlampjes zijn vaak behoorlijk standaard en soms zelfs een beetje saai. Met de opkomende winter in zicht, kan het zijn dat je slaapkamer ietwat kleurloos is. Wat is er dan leuker om terug te verlangen naar de zomer met een (ananas)cocktail erbij? Er is een manier om je donkere dagen iets lichter te krijgen, namelijk met een ananas … met een lampje erin: de ananaslamp!

Wij bestelden hem, pakten hem uit en testte de ananaslamp voor je uit:

Dit zomerse lampje is niet alleen erg vrolijk maar helpt je ook de zomer altijd binnen handbereik te houden. Verlang je op een druilerige middag naar de zon, doe dan deze vrolijke lamp aan en fantaseer over tropische oorden. De lamp staat mooi in een open witte wandkasten of houten boekenkast. Of plaats het nachtlampje van Goodnight Light bij je bed en droom over heerlijke vakanties.

Uitpakfeestje – de stappen

1. Online bestellen via vtwonen

Geen zin om bovenstaand filmpje te kijken? Geen probleem, wij schrijven de stappen van bedenken, bestellen en uitpakken hieronder graag voor je uit. Wil je de ananaslamp hebben? Dan kun je de zomerse lamp bestellen bij vtwonen in meerdere kleuren (we beschrijven de verschillende kleuren hieronder, dus lees daarvoor rustig verder). Doe een bestelling bij vtwonen en als de lamp op voorraad is en je bestelt doordeweeks heb je hem vaak al de volgende dag in huis. Zo ook in ons geval: wij bestelden de ananaslamp op woensdagmiddag en konden er donderdagavond al van genieten. Check voor je bestelt altijd voor vtwonen kortingscodes, want dat scheelt soms aardig wat euro's of je ontvangt bij je bestelling een extra cadeau.

2. Postbode op de stoep en doos uitpakken

De volgende dag staat, als alles goed gaat, de postbode op je stoep met een grote doos met daarin iets lichts. Bij het uitpakken van de doos valt op dat je netjes een kleiner doosje met de lamp krijgt. De extra ruimte in de grote doos is netjes opgevuld met luchtkussentjes, waardoor je lamp heel wordt bezorgd. Dit is dus een dubbel uitpakfeestje, nog een keer uitpakken!

De eerste stap na het ontvangen van de postbode is het uitpakken van de witte vtwonen doos. Opeens komt ie tevoorschijn, de doos van de ananaslamp!

3. Tevoorschijn halen van de lamp

En dan is alles uitgepakt, zijn de doosjes geopend en het beschermplastic verwijderd. Daar is ie dan, de (in ons geval) felgouden ananas. Wow, hij is wel heel fel! Een beetje fout, maar daarom juist extra leuk. Zoals te zien, zitten er meerdere onderdelen in de doos, namelijk de lamp en het netsnoer.

De piña colada lamp kan aangesloten worden met een netsnoer. Het snoer kan van de lamp losgekoppeld worden.

Sluit de lamp en het netsnoer gemakkelijk op elkaar aan en zorg ervoor dat het snoer precies in de uitsparing wordt geleid. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact en doe de ananaslamp aan door de schakelaar aan te klikken. Doe, voor een goede eerste indruk, de gordijnen wellicht een beetje dicht als het nog licht is. Grote kans dat je als eerste ‘wauw, wat een warm licht’ zegt. Het goud doet zijn werk goed. Maar mocht je het goud toch iets te fel vinden, zijn er gelukkig ook andere kleuren ananassen te verkrijgen.

Leverbare kleuren

Wellicht is goud iets té shiny voor je woonkamer of slaapkamer. Dan zijn er een aantal lichtere varianten, zoals mintgroen, zalmroze of wit. Voor ieder wat wils dus.

Wit is het nieuwe zwart ananas

Er wordt weleens gezegd dat wit het nieuwe zwart is. Daarnaast is koper het nieuwe brons en zilver het nieuwe groen. Afijn, deze ananas-lamp is naast alle felle kleuren ook gewoon leverbaar in het wit. Zo heb je alsnog een vrolijke ananas in huis, maar springt deze wat minder in het oog. Wat vind jij ervan?

wit is het nieuwe zwart geldt ook natuurlijk voor de pineapple tafellamp

Wil je meer weten over de witte lamp? Bekijk dan hier de witte ananaslamp productpagina.

De shiny knaller, de gouden ananas

Ben jij ook niet bang om een statement te maken met een fel kleurtje? Dan is de gouden ananas iets voor jou. De lamp is opvallender dan de grootste, felste kerstbal en deze gouden lamp zal niet onopgemerkt blijven bij iedereen die je woonkamer of slaapkamer ziet. Daar komt bovenop dat doordat de lamp goud/geel is, het licht erg warm is. In de avond is de lamp dus nóg mooier.

de goodnight light ananas in gouden kleur

Ben jij om? Bekijk dan hier de productpagina van de gouden lamp. Toch nog niet om? Dan bespreken we hieronder enkele ananaslampen in een iets minder opvallende kleurstelling.

Hippe groene munt lamp

Het is een heerlijke combinatie als gerecht: ananas met munt. Een muntkleurige ananas is er niet minder mooi op. Eet hem (zoals alle andere) ananaslampen alleen niet op, daarvoor ben je hier echt aan het verkeerde adres. We hebben hem zelf niet in het echt gezien, maar het is op de foto’s een erg mooi groen kleurtje. Een stuk minder fel ook dan de gouden ananaslamp. Ben jij overtuigd?

munt of mintgroene piña colada lamp

De mintgroene lamp heeft uiteraard ook zijn eigen productpagina. Toch nog niet helemaal om en op zoek naar een unieke kleur? Dan is de roze ananaslamp misschien iets voor in de woon- of slaapkamer. En waarom eigenlijk geen ananas-lamp in de keuken?

Of natuurlijk … pastelroze

Pasteltinten zijn niet weg te slaan uit veel huishoudens. En hoewel veel vrouwen (en mannen) van roze houden, kan knalroze wel een een beetje too much zijn. Daarom is er deze pastelroze nachtlamp op de markt gebracht. Hij ziet er als volgt uit:

pastelroze nachtlamp of tafellamp in de vorm van fruit

Wat vind jij van de pastelroze / lichtroze lamp? Toch liever knalroze? Lees hieronder verder.

Zijn er nog andere kleuren ananaslampen?

De lampjes zijn ook in hele andere alternatieve kleuren leverbaar.

Foto dankzij fonQ

Jazeker! Alleen staan die hele felle ananaslampen nog niet op Furn.nl. Deze zijn namelijk van fonQ. Zij hebben deze felle lampen in een overzicht voor je samengevoegd. Bekijk het overzicht van ananaslampen. Of klik ze aan per product:

Specificaties

De nachtlamp is ontworpen door Eva Newton en gemaakt van vinyl. De ananaslamp is 32 x 15 cm groot en met de hand gemaakt. Het productnummer is 144578. Als je onder de lamp kijkt zie je dat deze 2W verbruikt. Dat is erg energiezuinig. Het lijkk alsof de lamp ook van onder opengeschroefd kon worden, maar dat weten wij niet zeker en kan dus ook niet met zekerheid gezegd worden. Wij gaan er vanuit dat de lamp niet snel kapot gaat, dus dan is openschroeven ook niet nodig. De lamp is gemaakt van vinyl (kunststof). Bij deze nog even de specificaties in een overzichtelijke tabel (gekopieerd van de specificaties van de rode lamp van fonQ):

Productnummer

142672

EAN Code

8427614007607

Bestelcode

Pinacolada Fluo Red/Rouge Fluo

Diameter

15 cm

Dimbaar

Nee

Energielabel

Geen label, maar vrij zuinig vanwege ledlamp. De LED-lamp heeft een vermogen van 2W.

Fitting

Ingebouwd (LED)

Garantie

2 jaar

Hoogte

32 cm

IP-waarde

Geen IP-waarde

Kleur

Wit/rood/mintgroen/goud/lichtroze en meer

Lichtbron

LED

Materiaal

Kunststof, Vinyl

Type

Pina Colada

Type/uitvoering

Nachtlampje

Over vtwonen

De lampen die we het meeste uitlichten, zoals de gouden ananaslamp, is te bestellen bij vtwonen. Voor meer informatie over vtwonen kun je het beste deze pagina bekijken. Wij bundelen nog meer vtwonen producten in één overzicht. Bekijk alle andere vtwonen producten. Op het moment van schrijven biedt Furn een overzicht van meer dan 9000 vtwonen producten. Filter op materiaal, kleur en prijs en vind zo je ideale vtwonen bank, kast of natuurlijk lamp!

Combineren met?

Goud combineert net als geel goed met groene planten. Uiteraard is de ananas-lamp ook goed te combineren met andere (vinyl) lampen. Wat vind je van onderstaande foto?

Zoals je ziet is de afbeelding prima te combineren met groen en planten

Foto met dank aan fonQ.

Zelf vinden wij de combinatie goud met planten erg geslaagd, het vlakt het felle goud een beetje af en brengt daardoor balans aan in de woonkamer of slaapkamer. Hieronder teer afsluiting een aantal voor- en nadelen van de ananaslamp en met de notie dat hoewel de lamp een nachtlampje is, hij prima ook gebruikt kan worden voor in andere kamers. Of het nou de woonkamer, studeerkamer is of misschien zelfs je kantoor! Wie durft?

Voordelen van de ananaslamp

  • Heel veel leuker dan de saaie standaard nachtlamp
  • Geeft warm licht
  • Geeft niet te veel en niet te weinig licht, prima nachtlampje
  • Misstaat ook niet in de woonkamer.

Nadelen van de ananaslamp

  • Ietwat aan de prijs
  • Smaakt niet lekker (niet proberen natuurlijk)
  • Is vooral een sfeermaker, geen enorme lichtbron

Alternatieve nachtlampjes

Het kan natuurlijk zijn dat je niks hebt met ananassen (wij natuurlijk wel!). Gelukkig zijn er nog meer gekke nachtlampjes die vtwonen aanbiedt. Zoals deze vtwonen tafellampen. Hier zitten ook een aantal tafellampen tussen die je prima op je nachtkastje kunt zetten en natuurlijk andersom ook nachtlampjes die je op je tafel kunt zetten zoals de ananaslamp.

Nog steeds niet overtuigd van anasssen? Bekijk hieronder de pen-pineapple-apple-pen clip, een enorme hit die is komen overwaaien uit Japan. Na het zien van deze clip is zelfs de grootste ananas-hater fan!


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter