Trends in thuiswerken: van bureaustoel tot tafellamp afbeelding

Thuiswerken is momenteel de norm. En naar verwachting zullen we ook in de toekomst voor een deel blijven thuis werken. Een fijne werkplek in huis is daarbij een absolute must. Zo is het belangrijk dat je goed achter je bureau zit en de ruimte waarin je werkt comfortabel aanvoelt.

In dit artikel richten we ons daarom volledig op de trends in thuiswerken. Wat zijn de go’s en de no go’s op het thuiswerkgebied? Inclusief drie tips om de perfecte thuiswerkplek te creëeren.

Investeer in goede en comfortabele thuiswerk meubels

Nadat je de eerste maanden op een houten stoel achter de keukentafel hebt gezeten, is het besef gekomen dat het thuiswerken voorlopig nog wel de norm blijft. De juiste werkhouding is heel belangrijk. Om je rug en nek te besparen is het daarom een essentieel dat je die houten stoel inruilt voor een goede bureaustoel.

Bureaustoelen zijn vooral belangrijk voor een goede steun in de rug. Je kunt hierbij zelf besluiten of de stoel in hoogte wil kunnen verstellen. Zorg er in ieder geval voor dat je met je voeten bij de grond kunt en je knieën een hoek van 90 graden kunnen maken.

Bureastoelen

Kantoormeubels altijd degelijk?

Nee hoor, kantoormeubels zijn niet altijd te bestempelen als ‘degelijk’. Tegenwoordig heb je keuze uit vele soorten bureaustoelen en bureaus. Van basic tot design en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze fluweel/ houten bureaustoel van Made.com?

Focus eerst op ergonomie, daarna op look

Als je besluit te investeren in de juiste thuiswerk meubels is het goed om in eerste instantie te focussen op ergonomie: of je in de juiste houding zit terwijl je werkt. Kan het bureau op jouw lichaamslengte worden afgesteld? En zit je beter op een stoel met of zonder armleuningen?

Stem design af op te creëeren sfeer

Vervolgens komt het leuke gedeelte van thuiswerkmeubels shoppen: het design. Besluit welke kleuren, materialen en vormen je mooi vindt. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen, ronde vormen en pastelkleuren als je een rustige sfeer wilt.

Houd je liever van een zakelijke stijl? Kies dan voor een bureau met houten werkblad en zwart metalen poten. Zo zit je niet alleen goed, maar steel je ook nog eens de show tijdens het videobellen met je collega’s of (potentiële) klant.

Drie tips voor je perfecte thuiswerkplek

Een fijne thuiswerkplek is heel belangrijk. Naast het creëren van de juiste sfeer door het kiezen van de kantoormeubels die bij je passen, zijn er meer mogelijkheden om de perfecte thuiswerkplek in te richten.

1. Maak je werkruimte gezellig

Velen missen de gezelligheid van collega’s. Om thuis toch een gezellige werkdag te ervaren is het goed om hier aandacht aan te besteden terwijl je het thuiswerkkantoor inricht. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas met verse bloemen op tafel. Of kies voor een design spiegel aan de muur die ook nog eens de ruimte vergroot. Zo voorkom je dat je een hele dag in een ruimte zit te werken waar je aan het eind van de dag een ongelukkig gevoel aan overhoudt.

2. Beken kleur op de muur

De tijd dat werkruimtes steriel wit moesten zijn hebben we gelukkig achter ons gelaten. Dus waarom zou je thuiswerk kantoor dan ook geen kleur mogen hebben? Kleuren en materialen hebben een enorme invloed op de uitstraling van je werkruimte, zowel voor jezelf als je collega’s die via Zoom of Teams mogen meegenieten.

Welke kleur je kiest, hangt af van de sfeer die je zoekt. Felle, uitgesproken kleuren zorgen voor een vrolijke en losse sfeer. Een zakelijke sfeer creëer je door de muur in een neutralere kleur te verven. Denk hierbij aan zwart, bruin, grijs of beige.

3. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde thuiswerkplek is onmisbaar. Door losse papieren op te bergen in een ladekast loop je ook geen risico om onnodig afgeleid te raken. Een ladekast met wieltjes kun je gemakkelijk onder je bureau plaatsen.


Liever geen losse kastjes op je thuiswerkplek? Kies dan voor een bureau met ingebouwde kastjes waarin je gemakkelijk je werkspullen opbergt. Of wat dacht je van een ouderwets postvakje? Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in allerlei soorten, gemaakt van papier, hout of zelfs metaal.

Groen op je thuiswerkplek doet een mens goed

Extra tip? Denk groen! Een perfecte thuiswerkplek is niet compleet zonder planten. Naast dat planten zuurstof geven en lucht zuiveren, heeft de groene kleur ook een positieve uitwerking op je humeur. Combineer verschillende grote en kleine planten voor een speels effect. Zo heb je bovendien een extra reden om op zoek te gaan naar mooie, bijpassende plantenpotten.

De bovenstaande tips voor thuiswerken geven je hopelijk genoeg inspiratie om de perfecte thuiswerkplek te creëren. Meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram!

Deze blog is geschreven in samenwerking met MADE

Bekijk ook de volgende edelweiss producten:

Meer edelweiss producten

Woontrends Nieuws Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter