Tips voor het inrichten van een gezellige logeerkamer afbeelding

Er is niets fijners dan wanneer je je gasten een aangename ervaring kan geven bij jou in huis. Een prachtige logeerkamer helpt om je bezoekers zich welkom en comfortabel te laten voelen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je wat tips om een gezellige logeerkamer te maken zodat je gasten zich lekker kunnen ontspannen.

Wat voor budget je ook hebt, het is zelfs met de kleinste portemonnees mogelijk om een oase van rust te creëren.

1. Maak de logeerkamer goed schoon


De essentie van een uitnodigende logeerkamer is dat deze schoon en opgeruimd is. Dat betekent dat je moet gaan schrobben, schrobben, schrobben en nog eens moet gaan schrobben. Maak alle hoeken en gaten schoon, reinig het beddengoed en lucht de kussens.

Haal de meeste persoonlijke spullen uit de kamer. Een logeerkamer moet een frisse en schone uitstraling hebben met flink wat open ruimte. Gasten brengen meestal een heleboel dingen mee en vullen een kamer snel met hun eigen spullen.

Maak (een deel van) de kledingkast vrij zodat je gast zijn kleren kan ophangen. Hang een paar leuke klerenhangers op. Blijft je gast meer dan één nacht? Zorg dan voor twee lege laden in een dressoir waar hij zijn kleren in kan doen. Het is erg rommelig en vermoeiend om dagenlang uit een koffer te leven.

Tip: Zet een bagagerek neer voor je gasten waar ze hun koffer op uit kunnen stallen.

2. Kies voor wit beddengoed en witte handdoeken voor je gasten

Een frisse uitstraling in de logeerkamer krijg je al snel door wit beddengoed (lakens, dekens en dekbedden) te gebruiken. Deze zijn ook makkelijk weer stralend wit te krijgen door wat bleekmiddel toe te voegen wanneer je ze wast.

Was de lakens en maak het bed een paar dagen voordat je gast komt op. Gasten waarderen een mooi opgemaakt bed enorm, dus steek daar even wat tijd in. Beddengoed dat al een tijdje in een linnenkast of op een bed ligt, verliest zijn frisse geur.

Leg een aantal zachte, schone handdoeken van goede kwaliteit klaar voor de gasten zodat ze het niet aan je hoeven te vragen. Net als witte lakens, zijn witte handdoeken makkelijk om te wassen en weer wit te krijgen.

Je kunt de handdoeken in de logeerkamer in een rieten mandje bewaren. En hetzelfde geldt voor sierkussens. Zorg dan dat er een mand is waar je gast ze in kan gooien, zodat ze niet overal op de vloer terechtkomen.

Tip: Leg een aantal tijdschriften, boeken, brochures of kaarten van de omgeving neer op een tafeltje zodat je gast zich lekker kan ontspannen en informeren op het fris opgemaakte bed. En leg een snoepje of mintje (in verpakking) neer op de kussens.

3. Zet wat gezellige objecten neer in de logeerkamer


Bloemen zijn een must! Zelfs als ze vier euro hebben gekost bij de Albert Heijn of als je wat bloemen hebt geplukt langs de kant van de weg. Bloemen zijn het universele teken van een warm welkom, dus vergeet die niet.

Als je het echt bont wilt maken of er komt een speciale gast, zet dan een mandje met lekkernijen neer zoals gerookte amandelen, pure chocola of fruit. Sommige gasten voelen zich bezwaard om dingen te pakken uit de koelkast, ook al heb je ze verteld dat ze dat gewoon mogen doen. Een mandje met lekkernijen zorgt ervoor dat je gasten tenminste geen honger hoeven te hebben wanneer ze ’s avonds laat aankomen.

Bijna iedereen heeft wel een smartphone, dus je zou denken dat een klok niet per se nodig is. Maar soms kan een smartphone leeg zijn of heb je een oudere gast die klokken nog steeds waardeert. Zet dan een mooie klok neer op het nachtkastje of hang hem op aan de muur.

Zorg dat je gasten zich thuisvoelen. Waardoor voel jij je thuis wanneer je in een hotel slaapt? Misschien is het een mooie afbeelding van de natuur of een comfortabel tapijt? Denk daarover na en richt je logeerkamer op die manier in.

Wat ook altijd goed werkt, is een setje van mokken, een theepot, een waterkoker een pakketje van koffie en thee. Je gasten kunnen zichzelf dan een lekkere warme kop koffie inschenken na een frisse wandeling buiten. Zo creëer je makkelijk een logeerkamer met de uitstraling van een vijfsterrenhotel!

Tip: Zorg ook voor genoeg stopcontacten of eventueel verlengsnoeren in de kamer en rondom het bed, zodat gasten hun smartphones weer makkelijk kunnen opladen.

4. Zorg voor privacy voor je gasten


Misschien vind je zelf dat de grote boom buiten voor het raam voor genoeg privacy zorgt, maar je gast vindt dat misschien niet. Hang mooie rolgordijnen op of andere soort gordijnen die het karakter van de kamer versterken, privacy bieden en waarmee je het licht in de kamer kunt filteren.

Jaloezieën, rolgordijnen of kant-en-klare gordijnen hoeven niet duur te zijn. Een gast in jouw huis is op vakantie en zal een donkere kamer om in te slapen enorm waarderen. Als er veel avondactiviteiten op het programma staan, overweeg dan om verduisteringsgordijnen op te hangen zodat het licht in de vroege ochtend goed wordt geblokkeerd.

Heeft je huis Wi-Fi? Zo niet, zorg dan voor een telefoonsnoer of kabelverbinding om een computer aan te sluiten. Veel mensen reizen met een laptop en houden ervan om te werken of hun e-mail te controleren als ze niet thuis zijn. Zorg voor een bureau, een goede stoel en voldoende licht.

Tip: Als je huis een beveiligingssysteem heeft, geef dan de juiste instructies door aan je gasten.

Kun je nog meer dingen bedenken die helpen om een gezellige logeerkamer te maken? Laat het hieronder weten in de comments!

Bekijk ook de volgende slaapbanken producten:

Meer slaapbanken producten

Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter