Reactief glazuur servies - borden, kommen & mokken afbeelding

Wanneer reactief glazuur verhit wordt, ontstaat er een reactie van het glazuur en de verschillende toegevoegde stoffen. Dit zorgt ervoor dat de patronen en kleuren op ieder onderdeel van het reactieve glazuur servies uniek zijn. Dit in tegenstelling tot servies waarbij alle stukken er precies het zelfde uitzien

Reactief glazuur servies - elk item uniek

Servies is een basis behoefte binnen elk huishouden. Echter is het bij iedereen net wat anders. Sommige hebben een glazen servieskast waarin ze het reactief glazuur servies trots presenteren, terwijl andere het weg stoppen in een keuken kastje. De producenten spelen in op de grote vraag naar servies en de vele verschillende smaken van de consumenten. Daarom is servies verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en prijzenklasse. Zo kan iedereen iets zoeken wat bij hun interieur en smaak past.

Meer soortgelijke producten


Reactief middels verhitting

Zoals het woord “reactief” al een beetje insinueert reageert dit type glazuur wanneer het verhit wordt. Dit houdt in dat wanneer servies met reactief glazuur in de oven gaat, de hitte van de oven ervoor zorgt dat de kleur en patronen veranderen. Dit gebeurt door middel van een chemische reactie.

Dit proces is niet te nauwkeurig te controleren, waardoor de verschillende stukken servies allemaal uniek zijn. Zo kan bijvoorbeeld het ene boord net een ander patroon hebben dan het andere, of heeft de ene mok een net andere kleur dan de andere reactief glazuur mok. De verschillen zijn vaak minimaal, waardoor je nog wel kan zien dat het servies tot één set behoort. Daarnaast geven de verschillen het servies een natuurlijke uitstraling.

Schaaltjes van reactief glazuur servies

Hoe herken je reactief glazuur servies?

Kenners zien direct het verschil tussen servies met reactieve glazuur of een bord of kom die dat niet heeft. Wanneer servies niet bewerkt is met reactief glazuur, zijn er meestal geen verschillen. De borden, mokken, kommetjes, etc, zien er allemaal hetzelfde uit. De kleur en de patronen wijken dus niet van elkaar af.

Drink jij ook het liefst uit een mok van reactief glazuur?


Verschillen in reactief glazuur servies

Waar de ene persoon houdt van diversiteit, houdt de ander juist weer meer van eenvoud en zien ze graag dezelfde patronen en kleuren terug in hun servies. Gelukkig is er genoeg variatie om uit te kiezen. Glazuur, klei, en producent spelen een grote rol in de verschillende type glazuur. Daarom helpt het om van te voren onderzoek te doen, zodat je weet welke jou persoonlijke voorkeur hebben.

Naast dat ieder onderdeel van het met reactief glazuur behandeld servies excentriek is, laat dit reactieve glazuur ook een glans achter. Dit geeft je servies weer een compleet andere uitstraling in vergelijking tot servies met mat glans, of zonder gebakken laagje.

Bij reactief glazuur servies is elk item uniek

Tafel dekken met reactief glazuur servies

Servies speelt een grote rol in ons leven. Er zijn drie momenten per dag waarop we er gebruik van maken. We eten er zelf van, of we serveren gasten, vrienden of familie een door ons met liefde gemaakt gerecht op borden uit ons servies. Tijdens deze momenten voeren we gesprekken, delen we onze meningen of bouwen we relaties op. Kort gezegd, deze momenten zijn belangrijk in ons leven, en servies is er een belangrijk onderdeel van.

Feestdagen vieren met servies met reactieve glazuur

Wanneer je voor je partner lekker gekookt hebt, wil je het natuurlijk ook mooi kunnen presenteren in mooie schalen. Echter zul je met pasen, of verjaardagen misschien ander, meer toepasselijk servies willen gebruiken. Daarom is er servies voor verschillende smaken en gelegenheden ontworpen. Één van deze type servies is het servies met reactief glazuur.

Glans op tafel met elk uniek item

Divers en uniek zijn de twee woorden die volgens ons, servies met reactief glazuur het beste omschrijven. Servies gemaakt met dit type glazuur wordt al jaren lang gebruikt en van gegeten. Houd er rekening mee dat de borden, schaaltjes en koppen wat van elkaar kunnen verschillen. Daarnaast kan het zorgen voor een extra beetje glans op de eettafel of op het aanrecht!


Woontrends Nieuws Decoratietips Meubel onderhoud Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter