Reactief glazuur servies - borden, kommen & mokken afbeelding

Wanneer reactief glazuur verhit wordt ontstaat er een chemische reactie. Dit zorgt ervoor dat de patronen, en kleuren op ieder onderdeel van het servies uniek zijn. Dit in tegenstelling tot servies waarbij alle stukken er precies het zelfde uitzien

Servies is een basis behoefte binnen elk huishouden. Echter is het bij iedereen net wat anders. Sommige hebben een glaze servieskast waarin ze het servies trots presenteren, terwijl andere het weg stoppen in een keuken kastje. De producenten spelen in op de grote vraag naar servies en de vele verschillende smaken van de consumenten. Daarom is servies verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en prijzenklasse. Zo kan iedereen iets zoeken wat bij hun interieur en smaak past.

Meer soortgelijke producten


Reactief middels verhitting

Zoals het woord “reactief” al een beetje insinueert reageert dit type glazuur wanneer het verhit wordt. Dit houdt in dat wanneer servies met reactief glazuur in de oven gaat, de hitte van de oven ervoor zorgt dat de kleur en patronen veranderen. Dit gebeurd door middel van een chemische reactie.

Deze chemische reactie is niet te nauwkeurig te controleren, waardoor de verschillende stukken servies allemaal uniek zijn. Zo kan bijvoorbeeld het ene boord net een ander patroon hebben dan het andere, of heeft de ene mok een net andere kleur dan de andere mok. De verschillen zijn vaak minimaal, waardoor je nog wel kan zien dat het servies tot één set behoort. Daarnaast geven de verschillen het servies een natuurlijke uitstraling.

Wanneer servies niet bewerkt is met reactief glazuur, zijn er meestal geen verschillen. De borden, mokken, kommetjes, etc, zien er allemaal hetzelfde uit. De kleur en de patronen wijken dus niet van elkaar af.

Verschillen in reactief glazuur

Waar de ene persoon houdt van diversiteit, houdt de ander juist weer meer van eenvoud en zien ze graag dezelfde patronen en kleuren terug in hun servies. Gelukkig is er genoeg variatie om uit te kiezen. Glazuur, klei, en producent spelen een grote rol in de verschillende type glazuur. Daarom helpt het om van te voren onderzoek te doen, zodat je weet welke jou persoonlijke voorkeur hebben.

Naast dat ieder onderdeel van het met reactief glazuur behandeld servies excentriek is, laat dit glazuur ook een glans achter. Dit geeft je servies weer een compleet andere uitstraling in vergelijking tot servies met mat glans, of zonder glazuur.

Servies speelt een grote rol in ons leven. Er zijn drie momenten per dag waarop we er gebruik van maken. We eten er zelf van, of we serveren gasten, vrienden of familie een door ons met liefde gemaakt gerecht op borden uit ons servies. Tijdens deze momenten voeren we gesprekken, delen we onze meningen of bouwen we relaties op. Kort gezegd, deze momenten zijn belangrijk in ons leven, en servies is er een belangrijk onderdeel van. Wanneer je voor je partner lekker gekookt hebt, wil je het natuurlijk ook mooi kunnen presenteren. Echter zul je met pasen, of verjaardagen misschien ander, meer toepasselijk servies willen gebruiken. Daarom is er servies voor verschillende smaken en gelegenheden ontworpen. Één van deze type servies is het servies met reactief glazuur.

Divers en uniek zijn de twee woorden die volgens ons, servies met reactief glazuur het beste omschrijven. Servies gemaakt met dit type glazuur wordt al jaren lang gebruikt en van gegeten. Daarnaast kan het zorgen voor een extra beetje glans op de eettafel of op het aanrecht!


Woontrends Nieuws Decoratietips Meubel onderhoud Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter