De najaar trends van 2023: Hier zijn ze! afbeelding

Het najaar is de mooiste tijd om jouw interieur een boost te geven. De ventilatoren kunnen weer naar zolder, dus er is ruimte voor nieuwe thema’s, kleuren en materialen. De woontrends van dit najaar zijn geïnspireerd op de natuur. Inspiratie nodig voor jouw interieur? Wij helpen je een handje. Dit zijn de vijf woontrends van dit moment.

Vintage

De vintage modewinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, en dit najaar is het tijd om deze trend ook in huis te introduceren. Antiek is terug van weggeweest, en als je geluk hebt, scoor je nog een echte parel bij jouw tante of opa. Dit najaar zien we veel vintage vormen en materialen uit de jaren ’60 ’70 en ’80. Stoffige kleden met bloemenprint, retro lampen of de eiken linnenkast… Tijd om een kijkje te nemen op zolder. We combineren vintage producten dit jaar graag met hedendaagse items, om vroeger en nu samen te brengen in één interieurstijl. Nog nooit had ons interieur zo veel karakter!

Classic romance

Ook met deze trend gaan we even terug in de tijd. Als we praten over een klassiek en romantisch interieur denken we al snel aan ouderwetse kroonluchters en zilveren- en gouden accenten. Dit najaar steken we dit thema in een nieuw jasje. We combineren ‘typische’ klassieke elementen namelijk met knallende kleuren en funky prints. Denk bijvoorbeeld aan de gouden spiegel met sierlijst. We versieren hier graag onze lichtpaarse muur mee, en kiezen voor de verandering weer vaker voor zwarte details, om luxe in huis te brengen. Deze romantische woontrend is kleurrijk en warm, en vult iedere ruimte direct met een huiselijke sfeer.

Organisch rond

Al een tijdje zien we steeds vaker ronde vormen terug komen in ons interieur. Deze woontrend trekt zich door naar het najaar van 2023, en we verwachten dat deze trend zich nog een tijdje voortzet. Ronde eettafels, de zitbank in organische vorm en de ovale salontafeltjes. Zolang er geen puntige hoeken aan zitten zijn wij dit najaar fan!

Ronde vormen kun je eindeloos met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan grote en kleine ronde spiegeltjes die je bij elkaar kunt hangen, of aan meerdere salontafeltjes die je onder elkaar kunt schuiven. Het bespaard een hoop ruimte en geeft een speels effect. Ook met accessoires haal je de ronde trend gemakkelijk in huis, zonder dat je hiervoor veel geld hoeft te besteden aan een nieuw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een ronde poef of ronde spiegel boven een dressoir. Ronde vormen zijn in ieder geval niet meer weg te denken uit de woonkamers van 2023!

Back to the ‘70s

De tijd van disco, wijde pijpen en hippies. Retro is back, en de jaren 70 look wordt vanaf dit najaar steeds populairder in ons interieur. Funky geometrische patronen, ronde vormen en opvallende kleuren… In een jaren 70 interieur kijk je je ogen uit. Niks is te gek, en de vormen en kleuren zijn opvallend. Citroengeel, knalpaars of gifgroen, alles kan en alles mag.

Ben je nog steeds dol op de neutrale interieurstijlen die de afgelopen jaren populair zijn geworden? Geen paniek. Dit jaar maak je juist gebruik van deze rustige basis, om funky en trendgevoelige items te laten opvallen. Je hoeft dus niet meteen je hele interieur om te gooien. Gebruik funky lampen, servies of andere woonaccessoires om jouw interieur een subtiele 70’s touch te geven.

Één met de natuur

De frisse buitenlucht heeft een positieve invloed op onze gezondheid en brengt ons tot rust. Logisch dus dat we de natuur graag naar binnen halen. Van grote aanpassingen in het meubilair tot aan de aanschaf van een paar frisse kamerplanten, er zijn honderden manieren om de natuur in je interieur te verwerken.

Een houten vloer of bamboe salontafel is de perfecte basis voor een natuurlijke look in huis. Dit in combinatie met op de natuur geïnspireerde tinten zoals groen, blauw, zand en terracotta zorgt voor warmte en rust. Ook zijn we dit najaar dol op licht. Zorg daarom dat ramen niet worden geblokkeerd door meubels of accessoires, en vervang donkere gordijnen eens voor een linnen exemplaar. Wist je trouwens dat je meer licht in een ruimte kunt creëren met behulp van spiegels? Door deze strategisch te plaatsen kun je namelijk licht weerkaatsen. De aller makkelijkste manier om de natuur naar binnen te halen is met behulp van planten. Dit najaar zijn we er weer dol op. Met slechts een vleugje groen kun je al genieten van de voordelen van de natuur in je eigen huis. Niet alleen geeft al dat groen sfeer aan ons interieur, kamerplanten hebben ook een luchtzuiverende werking.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter