Je huis upgraden met low budget meubels afbeelding

De één wijzigt het interieur bij elke seizoensverandering, maar voor de ander is dat niet nodig. Toch is de kans groot dat je op een gegeven moment toe bent aan verandering in huis. Met een laag budget kan het een flinke uitdaging zijn om je huis op te knappen, maar een investering in je interieur zorgt er niet alleen voor dat het huis er mooier uitziet. Het zorgt er ook voor dat je met een gelukkiger gevoel door het leven gaat. Verandering loont en daarom vertellen wij je in dit artikel graag hoe je je huis kunt upgraden met low budget meubels.

5 tips om je huis te upgraden met low budget meubels

Low budget meubels zijn niet moeilijk om te vinden, maar als je weet hoe je moet beginnen dan is het upgraden van je huis een stuk eenvoudiger. Wil je een ruimte een heel nieuw gevoel geven? Dan kan een likje verf op de muren of een mooie kleur plakfolie op de keukenkastjes al snel voor een “nieuw” interieur zorgen. Dit zijn onze top 5 tips om je huis te upgraden met low budget meubels.

Gooi oude of kapotte meubels weg

Begin met het houden van een grote schoonmaak. Neem voor elk meubelstuk in huis even de tijd om ernaar te kijken. Wekt het een blije emotie op? Dan kun je de meubels bewaren. Voel je helemaal niets voor een meubelstuk of staat er zelfs iets in de ruimte waar je afkeer voor hebt? Verwijder dit meubelstuk dan uit de ruimte. Je hoeft spullen niet direct weg te gooien, tenzij je meubelstukken in huis hebt die stuk zijn en daardoor echt aan vervanging toe zijn.

Hergebruik wat nog te redden valt

Bekijk vervolgens of je de meubels die je hebt kunt opknappen. Een oude tv-kast kun je bijvoorbeeld schuren en verven om er nieuw leven in te blazen. Hetzelfde geldt voor hanglampen of plafonnières. Afhankelijk van het soort kast kun je het meubelstuk hergebruiken in dezelfde of een andere ruimte. Heb je bijvoorbeeld een kast die om de televisie heen is gebouwd, dan kun je de kast ook gebruiken in een thuiskantoor als aanvulling op je bureau. Plaats de kast simpelweg rondom het bureau voor meer ruimte! Je kunt ook aan de slag met leuke D.I.Y projecten. Lees er meer over in ons artikel over leuke bloembak ideeën ter inspiratie.

Meer soortgelijke producten


Koop meubels die in de aanbieding zijn

Ben je toe aan een heel nieuw interieur? Kijk dan altijd naar meubels die in de aanbieding zijn en maak gebruik van kortingscodes die websites beschikbaar stellen. Wil je zeker weten dat je geen miskoop in huis haalt? Lees dan eerst reviews door voordat je een aankoop doet of ga langs bij een showroom. Door de meubels bij een showroom te bekijken, maar deze online te bestellen, voorkom je dat je meubels hoeft te vervoeren. In de meeste gevallen kun je een nieuwe bank of zware kast zelfs door de bezorgers naar binnen laten tillen.

Investeer in multifunctionele meubels

Wil je het optimale uit je nieuwe meubels halen? Investeer dan in multifunctionele meubels, zoals een slaapbank of een eettafel die je kunt uitschuiven als er bezoek is. Multifunctionele meubels hoeven niet duur te zijn. Zo heb je al een comfortabele slaapbank vanaf € 200 en een uitschuifbare eettafel van goede kwaliteit vanaf € 300. Woon je in een klein huis en wil je de ruimte optimaal benutten? Kies dan in de eethoek voor een tafelbank om meer mensen een zitplek te geven. Eettafel banken en krukken zijn al verkrijgbaar vanaf € 80. Met een kleine investering kun je het interieur dus al snel een oppepper geven.

Meer soortgelijke producten


Filter online op de laagste prijs per categorie

Heb je een dure smaak en vallen meubels die jij mooi vindt daardoor buiten je budget? Filter dan online op de laagste prijs per categorie of stel je maximale budget in. Door simpelweg niet te kijken naar meubels die buiten je budget vallen, merk je al snel dat er ook hele mooie low budget meubels verkrijgbaar zijn binnen je budget. Ga je aan de slag met het opknappen van verschillende ruimtes? Maak dan per ruimte een budget om je aan je budget te houden. Zo weet je zeker dat je niet over het budget heen gaat.

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over het veranderen van je eigen interieur? Begin dan met je zoektocht op Furn.nl en ontdek meer dan 200.000 producten voor in en rondom jouw woning.


Woontrends Shop Furn
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter