Kleur bekennen: zwart afbeelding
In deze blog

Zwart is een enigszins lastige kleur als het op interieur aankomt: je houdt ervan of juist helemaal niet. Hoewel zwart prachtig kan zijn (want sfeervol, dramatisch) ligt er altijd een risico op de loer. Indien niet goed uitgewerkt kan de inktachtige kleur namelijk iets té overheersend zijn. Daarom hierbij 4 manieren om je interieur te verrijken met deze donkere tint.

1. Laat zwart de boventoon voeren

En dit betekent niet dat je alle muren zwart moet verven: zwart kan heel bepalend zijn in een bijrol. Denk een kraakwitte achtergrond, aangekleed met ebbenhouten kasten, zwarte meubelen en donkere accessoires. Zo geef je een interieur een dramatisch karakter, terwijl het geheel tegelijkertijd luchtig en ruim blijft.

2. Combineer met juweel-achtige tinten

Smaragdgroen, okergeel, robijnrood: voeg een vleugje van deze schakeringen toe aan een zwarte ondergrond, en zelfs de meest duistere kamer wordt een levendig geheel. Voer dit kleurenpalet het liefst uit in rijke, licht vangende materialen als fluweel of metaal voor een optimaal resultaat.

3. Ga voor glans

Door een spiegel op te hangen in een zwart getint interieur creëer je een gevoel van ruimte en wat licht, zonder af te doen aan de donkere esthetiek. In plaats van een spiegel kun je natuurlijk ook kiezen voor een reflecterende vaas, bijzettafel of een metallic krukje.

4. Leg de nadruk op accessoires

Gaan zwartgeverfde muren of een zwarte vloer jou net een stapje te ver? Ga dan voor zwarte accessoires als interessant contrast met de rest van het interieur. Een ebbenhouten dressoir met daarboven zwarte fotolijstjes of een zwart omlijste spiegel bijvoorbeeld: een prachtig luxe hoekje. Het geheim is te kiezen voor glanzende oppervlakten die het licht weerkaatsen, in plaats van het te absorberen.

Stoel Bistro | Hanglamp Factory | Fotolijst Square

VtWonen Sidetable | Karlsson Flip klok | Wandrek Studio | Producten in Polaroid foto

Foto's via Home24


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter