Dag Sinterklaasje, hallo Kerstman!  afbeelding

Nu dat we de typisch Hollandse goedheiligman hebben uitgezwaaid is het tijd voor Kerstmis. Voor de meeste mensen een aanleiding om het huis gezellig te versieren, een nieuw verlanglijstje te maken en een uitgebreid kerstdiner voor te bereiden. Kerst in huis is een tijd voor gezelligheid, familie en vrienden.

Maar hoe zorg je ervoor dat je huis er in een handomdraai gezellig uit ziet? Hoe maak je jouw huis klaar voor de Kerst?

">

Lampjes als versiering voor de Kerst

Zowel binnen als buiten zien we met de Kerst graag lampjes. Let voor de buiten verlichting op dat de lampjes speciaal voor buiten zijn, en een keurmerk hebben. Bijvoorbeeld de keurmerken RoHS, KEMA of IP44. LED lampjes zijn niet alleen zuiniger, maar ook wat slagbestendiger. Wel zo handig in ons winderige kikkerlandje! Zet de lampjes goed vast. Als je een grote struik hebt kun je er ook een net overheen hangen.

Ook voor binnenshuis is het leuk om lampjes op te hangen. Let op dat je niet te veel lichtsnoeren op één stekkerdoos aansluit, en zorg ervoor dat de verlichting niet te warm wordt. In de kerstboom hang je de lampjes het liefst als eerste op, dus voordat je de andere kerstversiering in de boom hangt.

Wil je de lampjes aanvullen met kaarsen? Let dan op dat ze niet op een plek staan waar huisdieren of kinderen ze weg kunnen trekken of om kunnen stoten. Houd ook zeker een bepaalde afstand tot de kerstboom. Gevaar zit in een klein hoekje en zeker de Kerst wil je natuurlijk zorgeloos doorkomen!

Ook voor kerstversiering zijn er heuse trends te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat rood en goud helemaal in is voor deze Kerst? En ook nog eens eenvoudig te implementeren. Rode en gouden kerstballen staan mooi samen in een kerstboom, maar ook voor overige kerstversiering is dit een mooie kleurencombinatie. Wat denk je bijvoorbeeld van gouden servetringen en rode servetten? Of verpak de kerstcadeautjes in rood papier met gouden linten. Of andersom natuurlijk!

Een andere trend die hier een beetje haaks op staat is juist een rustieke Kerst. Waarbij je veel gebruik maakt van (ongebleekt) papier, hout en bijvoorbeeld jute. Maak (of koop) papieren slingers voor in de boom. Bekleed de stam van de kerstboom met jute of een ander natuurlijk materiaal. De kleuren binnen deze trend zijn houtkleuren en wit. Zo haal je de Kerst én de natuur in huis!

En natuurlijk is de Kerst een tijd van glimmen! Kies voor goud, zilver of zelfs rosé goud! In de boom, op tafel of voor het raam, het mag deze kerst allemaal lekker shinen!

Maak ook de tafel Kerst ready!

Ontvang je gasten voor de Kerst? Het eten smaakt vast en zeker nóg beter als de tafel er mooi uit ziet. Zorg voor een mooi dekkend tafellaken en een gezellig kerststuk op tafel. Met glimmend bestek, kaarsjes, glinsterend glaswerk en servetten in bijpassende kleuren, heb je al snel een compleet Kerst plaatje. Heb je een groter gezelschap en wil je graag een tafel indeling maken? Een uitgelezen kans voor wat extra versiering. Zet de naamkaartjes tussen wat dennentakken, of zet ze op een dennenappel.

Kerstkaarten on display

Ontvang je veel kerstkaarten? Perfect! Maak er een mooie slinger van, of zet ze allemaal bij elkaar op een (lage) kast. Je zal merken dat de kerstsfeer er direct inkomt. Als je geen of heel weinig kerstkaarten ontvangt, kun je natuurlijk altijd zelf een paar mooie kaarten kopen en die inlijsten. Met 3 of 4 stuks creëer je eenvoudig en betaalbaar een gezellige sfeer in huis. Pas wel op met kaarsen in de buurt van de kaarten. Wil je toch wat verlichting bij de kaarten? Kies dan liever voor (subtiele) LED verlichting.

Kerstmuziek

Maak voor de kerst een playlist met mooie en gezellige muziek. Zet het aan zodra je thuiskomt en het is direct gezellig en kerstig. Natuurlijk worden er op de radio ook veel kerstnummers gedraaid of kun je voor de verandering eens kiezen voor een klassieke zender. Voor echte achtergrondmuziek kun je deze Kerst ook voor puur instrumentale kerstmuziek kiezen.

Fijne feestdagen!

Nu dat je huis helemaal klaar is voor de Kerst grijpen we bij Furn graag deze kans aan om je een heel prettige feestdagen te wensen! Maak er een geweldig feest van en we hopen dat al je wensen deze Kerst uitkomen.Woontrends Kerst DIY - Do It Yourself
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter