Interieurkleuren 2023: De woontrends van volgend jaar. afbeelding

Welke interieurkleuren zien we volgend jaar terug, en hoe passen we deze toe? In 2023 zien we wederom natuurlijke tinten terug, maar zijn we ook niet bang om een statement te maken in huis door verschillende kleuren met elkaar te combineren. Benieuwd naar de trendkleuren van volgend jaar? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Back to nature

Na een periode waarin we voornamelijk binnen hebben geleefd, zijn we de natuur meer dan ooit gaan waarderen. We zien daarom steeds vaker natuurlijke tinten terug in interieurs, en dat is in 2023 niet anders. Deze trend is ook populair omdat aardste tinten voor een rustige en tegelijkertijd warme sfeer zorgen in huis. Daarnaast kunnen deze kleuren eenvoudig mooi met elkaar worden gecombineerd. De trendkleuren van 2023 zijn geïnspireerd op bossen, strand en zee.

We kiezen dit jaar massaal voor aardtinten die we in de natuur terug kunnen vinden, en dat geldt ook voor materialen. Een bamboehouten tuinset, linnen kussenslopen, een eikenhouten eettafel… Alles wat met de natuur te maken heeft is hot!

Groen

We krijgen geen genoeg van deze trendy, maar tijdloze kleur. In een oase van rust met neutrale tinten, geeft de kleur groen een ruimte net wat meer pit. Groen is zo populair, omdat de kleur onlosmakelijk verbonden is met de natuur. Ook zorgt de kleur voor rust en ontspanning. Precies wat je thuis wilt ervaren!

Omdat groen voor veel rust zorgt in huis, is de kleur vooral erg populair in de slaapkamer. Kies voor een bleke tint groen of combineer juist verschillende tinten met elkaar voor een speels maar toch rustig effect.

Beige

Organische vormen en zachte lijnen zijn in 2023 onmisbaar. Dit jaar zien we veel beige tinten terug in ons interieur, wat ons thuis veel kalmte en rust brengt. Deze trendkleur ligt in lijn met duurzaamheid.

We zijn dit jaar meer dan ooit bezig met het maken van duurzame keuzes, ook als het gaat om ons interieur. We zijn bereid iets meer geld te investeren in een meubel- of decoratiestuk waarvan we lang plezier hebben, en ook antiek is weer on trend. Beige vormt binnen deze woontrend de basis en wordt vaak gecombineerd met aardetinten zoals grijs, bruin, camel en groenbruin. Van nature een goede match en een kleur die goed past binnen iedere woonstijl.


Roodbruin

Ook kiezen we dit jaar vaak voor roodbruine tinten in ons interieur. Rood heeft van nature een sterk karakter en is vrij intens, maar gemixt met bruin is deze kleur enorm veelzijdig! Het zorgt voor veel warmte en sfeer in huis en kan goed worden gecombineerd met wit en goud. Ook is deze kleur erg populair in combinatie met meubilair van (donker) hout.

We zien de roodbruine kleur dit jaar eigenlijk in iedere ruimte terug, maar we passen hem het liefst toe in het interieur van onze eetkamer. De rode tint in deze kleurencombinatie schijnt namelijk de eetlust van onze gasten te stimuleren. Ideaal wanneer je je net hebt uitgesloofd in de keuken!

Mosterdgeel/oranje

De retro look is dit jaar razend populair, en binnen deze trend zien we verschillende kleurcombinaties terug. De meest populaire combinatie binnen een retro-interieur zijn mosterdgeel en oranje. Met deze combinatie creëren we thuis een warme sfeer en een nostalgisch gevoel. De kleuren doen ons denken aan warme zomerdagen en brengen fijne vakantieherinneringen met zich mee. Een trend die we dus graag in huis halen!

Oranje en geel worden dit jaar ook veel gecombineerd met mosgroen en oudroze. Misschien niet zo voor de hand liggend, maar in combinatie met donker hout is deze mix enorm populair. Hetzelfde geldt voor petrol blauw. Deze populaire retro- kleurcombinaties zorgen voor extra leven en vrolijkheid in huis.

Paars

Hoewel we gek zijn op aardetinten is de kleur paars dit jaar meer dan welkom in ons interieur! Van lila muren tot een auberginekleurig kleed, deze trendkleur passen we dit jaar in allerlei tinten toe. We zien paars nu niet meer enkel in combinatie met andere pasteltinten, maar matchen deze kleur graag met bruin, groen, zand of grijstinten.

Paars is een kleur die onze creativiteit stimuleert en spiritualiteit verhoogd. Een fijne tint om in het interieur van de kinderkamer, slaapkamer of woonkamer te verwerken dus. We zien de kleur paars in 2023 vooral in landelijke en zachte interieurs terugkomen.

Je hoeft natuurlijk niet meteen je hele interieur om te gooien. Je kunt rustig beginnen met een aantal paarse accenten zoals een paarse vaas of sierkussens, voor een trendy interieur.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter