In 4 stappen een mooie muur met fotolijstjes afbeelding

Net als bij een goedgelukt diner, kan een zogenaamde gallery wall er moeiteloos en ongekunsteld uit zien. Beiden vergen echter veel aandacht, tijd en planning. Maar dan heb je ook wat!

fotomuur

Foto via Lindsay Pennington

Een muur vol fotolijsten, kunst, prints en andere bezienswaardigheden complementeren ieder huis. Het is de ideale manier om persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. En hoewel dit misschien een lastig en tijdrovend klusje lijkt, maken wij er met dit stappenplan een supersimpel projectje van voor op de zondagmiddag. Easy peasy!

Stap 1: Kies een kamer

Oké, een inkoppertje. Maar daarom niet minder belangrijk. Want wáár ga je mini gallerij eigenlijk ophangen? Kies een ruimte in huis of kantoor waar je ‘m wilt hebben. Je kunt je hierbij laten leiden door een groot item, zoals de bank, het bed of een bureau, of je kunt juist kiezen om een kale ruimte een beetje op te fleuren, zoals de hal, het trappenhuis of de badkamer.

Stap 2: Kies een stijl

Om van je fotolijstjesmuur een mooi, kloppend geheel te maken, is het van belang dat het een samenhangend geheel wordt, met eenzelfde visie. Dit kun je bereiken door een kleurenschema te bedenken, of een thema zoals vintage. Voor een dramatische look ga je voor zwart-witte, artistieke lijsten. Creëer een rustieke, charmante muur door verschillende houten stukken te gebruiken. Ben jij een ware wereldreiziger? Gebruik dan de mooiste foto’s van je reizen en kleine souveniertjes die je op kunt hangen. Zodra je een duidelijke visie hebt is het tijd voor het leuke werk!

Stap 3: Verzamelen

Kijk eens goed rond in huis. Je hebt waarschijnlijk allerlei moois rondslingeren zonder dat je het door hebt. Wat denk je van oude familiefoto’s, concertposters, knutselwerkjes, schilderijen en kleine woonaccessoires die je op kunt hangen. Deze items stralen jouw persoonlijkheid uit en zijn daarom ideaal om mee te beginnen. Vul deze items aan met de mooie lijsten die we hieronder voor je verzameld hebben en je collectie is compleet!

Stap 4: Tijd om op te hangen

Nu je eindelijke de perfecte lijstjes in de juiste stijl hebt verzameld, is het tijd om te gaan klussen. Op je klus-checklist staan: een potlood, tape, een schaar, oud papier, spijkers en een hamer. Plaats ieder lijstje op het oude papier en knip de vorm uit. Speel vervolgens een beetje met de layout op de muur door deze uitgeknipte lijstjes op de muur te plakken. Zodra je de ideale, perfect gebalanceerde look hebt gevonden sla je een spijker door het papiertje. Vervang de papiertjes door de echte lijstjes, en tadaa: je heuse echte eigen gallery wall!

fotolijstjes

1. Koperen fotolijst | 2. Canvas print Girl | 3. Roze fotolijst

4. House Doctor fotolijst Waves | 5. Nordal Memory fotolijst | 6. &Klevering fotolijst goud

7. Bloomingville artprint | 8. Suck UK prikbord fotolijst


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter