Ideeën voor de muur in je woonkamer 2022 afbeelding

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een televisie in de woonkamer en daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar creatieve manieren om de tv muur om te toveren tot een echte eye-catcher. Een tv die uit staat heeft namelijk geen spetterende uitstraling. Wat hang je boven de tv of welke kleur kun je het beste kiezen voor de tv muur? In dit artikel geven wij je creatieve tv muur ideeën waarmee je de rust in huis terugbrengt zonder de tv van de muur te halen

Tv muur ideeën: kleed de muur aan met tegels

Heb je een witte muur waar de tv hangt of staat en ben je het zat om naar een kale muur te kijken? Overweeg dan om tegels aan te brengen achter de tv. Wil je een unieke look creëren, dan kun je in plaats van tegels ook kiezen voor een achterwand die je normaal gesproken in de keuken tegenkomt. Wil je eenheid en rust in de kamer brengen en heb je laminaat of hout op de vloer? Dan kun je deze planken ook gebruiken om de wand achter de tv te bekleden. Hetzelfde geld voor tegels! Op die manier breek je een muur zonder te verven of ingewikkelde constructies in elkaar te zetten.

Je plakt de tegels of planken simpelweg achter de tv met een goede montagelijm. Kies je voor een achterwand voor de tv, dan vraagt het ophangen van de tv om klusvaardigheden. Heb je twee linkerhanden? Dan kun je de achterwand en tv het beste laten plaatsen. Lukt het plaatsen van de wand wel dan kun je de tv ook simpelweg op een tv-meubel voor de wand zetten.


Welke kleur muur achter de tv?

Na een paar hectische jaren zijn we in 2022 toe aan rust en kalmte in huis. Daarom ligt de focus dit jaar op het creëren van ruimtes waarin wij volledig tot rust kunnen komen, zo ook de woonkamer waar de tv ook te vinden is. Om de muur waar de tv tegen aan rust zo kalm mogelijk te maken kies je het beste voor donkere kleuren. Wil je helemaal on trend zijn, ga dan voor donkerblauw in combinatie met hout om de tv muur op te fleuren. Door donkere kleuren achter de tv te gebruiken, wordt het natuurlijke licht minder fel gereflecteerd. Dat is niet alleen prettig voor je ogen als je televisie kijkt, maar zorgt er ook voor dat de tv minder goed zichtbaar is als deze uit staat. Je kunt er ook voor kiezen om de muur aan te kleden met een tv-meubel.

Kies voor duurzame materialen voor het tv-meubel

Kies je voor een tv-meubel en wil je optimaal profiteren van je investering, dan is het belangrijk om voor duurzame materialen te kiezen. Dit zijn materialen met een lange levensduur, waardoor je de kast een levenlang kunt herbruiken. Denk bijvoorbeeld aan hout, metaal of staal. Wil je helemaal goed bezig zijn, dan let je ook op het bedrijf waar je het meubel koopt. Onderzoek of de kast op een milieuvriendelijke manier gemaakt wordt en wat het bedrijf doet op gebied van duurzaamheid. Op die manier kun je je ecologische voetafdruk verkleinen terwijl je aan het shoppen bent voor nieuwe meubels. Win-win!

“Wist je dat … je met de juiste materialen maar één keer in je leven hoeft te investeren in een goed tv-meubel?”

Combineer een sfeerhaard met de televisie

Één van de meest populaire manieren om te tv muur op te fleuren, is de montage van een sfeerhaard . Door een elektrische sfeerhaard onder de televisie te plaatsen of deze in een grote kast in te bouwen, creëer je een gezellige én moderne sfeer in de ruimte. Let echter wel op welke sfeerhaard je kiest. Ga je voor een haard met echt vuur, dan is het mogelijk dat de haard teveel warmte afgeeft om er een televisie boven te hangen. Daarom adviseren wij om voor deze trend te investeren in een elektrische sfeerhaard. Door de haard net zo ver door te trekken in de lengte als de tv, creëer je eenheid en een strakke look.

Kleed de muur achter de tv aan met houten latten

Je kent ze vast en zeker van Pinterest of Instagram. Lange tv-wanden die bekleed worden met strakke, houten latten. Met deze trend haal je de natuur naar binnen terwijl je een hypermoderne uitstraling behoudt. Kies voor natuurlijk hout of donker hout als je een warme sfeer in huis wilt halen of kies voor witte latten om een contrast met een spannende kleur op de tv muur te creëren. Ben je benieuwd naar wat de woonkamer trends in 2022 zijn? Klik hier om verder te lezen en combineer de woonkamer trends met een unieke look voor de tv muur.

Deze blogpost is gesponsord door Made.com

Bekijk ook de volgende media producten:

Zoek meer media producten

Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter