Hammam in huis afbeelding
In deze blog

Eeuwenoude tradities en waanzinnig vakmanschap gaan al sinds mensenheugenis hand in hand in het mystieke Midden-Oosten. In de bruisende drukte van de bazaar vind je de mooiste schatten, terwijl je in de hammam in een oase van rust terecht komt. De etnische vibe die hier hangt werkt hypnotiserend en wij zijn er weg van!

Haal deze warme, extravagante stijl in huis met behulp van de volgende tips, en waan je thuis in een betoverend duizend-en-een-nacht sprookje.

1. Gewaagde kleuren

Ga voor een mix van levendige kleuren. Met name vervaagd oranje, warmrood, mauve en taupe zijn favoriet in het Marokkanse kleurenpalet, tegen een neutrale achtergrond en afgemaakt met zilveren accessoires.

2. Laag meubilair

Interieurs met een mystieke vibe kenmerken zich door het gebruik van lage meubelen. Droom weg op heerlijk zachte, lage banken die rijkelijk zijn gedecoreerd met kleden en kussens in de mooiste kleuren.

3. Bouwkundige details

Traditionele Marokkaanse interieurs zijn door de eeuwen heen gevormd door zowel cultuur als religie. Gebogen deuropeningen en gewelfde plafonds zijn een van de meest kenmerkende elementen van deze stijl.

Marokkaanse details in huis via Laura U. Inc.

4. Vloerkleden

Want wat is een Oosters interieur zonder vloerkleden? Niet heel erg Oosters inderdaad. Het zogenaamde Perzische tapijt mag daarom ook zeker niet ontbreken in jouw hammam-aan-huis. Is de real deal je te duur? Tegenwoordig bestaan er ook prachtige lookalikes van mooie kwaliteit.

5. Lantaarns

Lantaarns gemaakt van messing, koper of andere metalen zijn ook een must. Liefst voorzien van een ingewikkeld patroon, zodat als de avond valt de ruimte prachtig wordt verlicht. Magisch!


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter