Een kantoorruimte die werkt afbeelding
In deze blog

Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis en het is daarbij van belang een plek te creëren waarin het ook daadwerkelijk fijn werken is. Een ruimte die inspireert tot productiviteit en creativiteit én gezellig aanvoelt. Of het nu een kleine zolderkamer, een gangkast of een hele kamer is: het inrichten van de kantoorruimte is een taak op zich.

Een van de belangrijkste aspecten van een prettige kantoorruimte is de verlichting. Goede verlichting is essentieel, en zoveel mogelijk natuurlijk daglicht is hierbij gewenst. Los daarvan moet er genoeg sfeerverlichting en een goede bureaulamp aanwezig zijn in verband met lange nachten en bewolkte dagen. Kies voor een mooie lamp aan het plafond, op de vloer, aan de wand: hoe meer hoe beter. Een bureaulamp leent zich uitstekend voor een decoratieve, opvallende touch in je kantoor. Blijf weg van verblindende Tl-buizen en ga voor inspirerende lampen in onverwachte kleuren, vormen en materialen.

Qua werktafel geldt: laat de traditionele, zakelijke bureaus links liggen en sla eens een andere weg in. Een eettafel, een buitentafel of een vintage tafel: alles mag en kan, zolang jouw persoonlijke smaak maar naar voren komt. De tafel neemt immers de meeste ruimte in en zet de toon voor de rest van de kamer. Heb je al een zakelijk bureau? Decoreer deze tot je er bij neer valt.

En last but not least: de accessoires! Bedek je koude vloer met een zacht vloerkleed, deze kunnen ruimtes transformeren en voegen textuur toe. Kies voor een subtiel patroon, effen kleuren hebben een minder interessant effect. Hang daarnaast foto’s en kunst aan de muur, leg een stapel mooie boeken op tafel, zet wat geurkaarsen neer en voila! Je zult zien dat accessoires heel gemakkelijk en goedkoop sfeer aan een ruimte kunnen toevoegen. Bloemen en planten zijn ook belangrijk, deze breken het zakelijke gevoel wat vaak in kantoren rond hangt en zorgen daarnaast voor een warme sfeer. Voor degene die niet zo verzorgend zijn ingesteld: een cactus doet het ook goed en heeft bijna geen water nodig. Ideaal dus als je je planten wel eens een weekje vergeet.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter