Decoratietips voor kleine ruimtes afbeelding

Is jouw huis wat aan de kleine kant? Lucky you! Dat klinkt misschien gek, maar kleine huizen zijn vaak een stuk gezelliger, knusser en bovenal intiemer. Voordelen die veel mensen helaas niet zien, wat resulteert in decoratiefouten die niet het beste in een huis naar boven halen. Super zonde! Daarom, hierbij wat wijsheid voor les petites maisons, zodat je het meeste haalt uit iedere vierkante centimeter.

1. Ga voor 3 Focus punten

Foto via Marcel Page Photography, designer Mikel Welch

Denk vooral niet dat het hebben van een kleine kamer betekent dat je één meubelstuk tot middelpunt moet bombarderen. Je hebt ten minste drie statement objecten nodig om een kamer interessant te maken, dat je bij binnenkomst meteen de hele ruimte wil verkennen. Vrees niet dat het op deze manier too much wordt – in tegenstelling! Hierdoor zal een kamer ruimer aanvoelen.

Een kussen met een gewaagde print bijvoorbeeld, trekt je aandacht naar de bank, terwijl een grote plant het oog verder de ruimte in trekt en een mooi kunstwerk schittert weer iets hoger aan de wand.

2. Prints, prints en nog meer prints!

Foto via Laure Joliet

Mijd prints, patronen en levendige kleuren niet. We beloven dat het niet te druk wordt - de truc is alleen om het kleurenpalet een beetje in het gareel te houden zodat alles mooi samensmelt.

Zo staat een klassiek, houten kleurenschema vol bruin- en blauwtinten ongelooflijk stijlvol. Terracotta met warm geel en oranje is dan weer ontzettend vrolijk. Bedenk zelf goed bij welke kleuren jouw voorkeur ligt.

3. Laat je huis leven

Foto via Design Love Detail

Een minimaal design doet een huis groter lijken? Think again! Dat je in een bescheiden optrekje woon betekent niet dat je bijna geen meubilair kunt hebben, of alles op moet bergen in praktische, dichte kasten.

Net zoals iedere kamer, ziet een kleine kamer er alleen goed uit als deze ‘gelaagd’ is – het oog wil immers ook wat. Roomdividers doen het daarom erg goed in een klein huis zoals je hierboven ziet. Als je al je spullen wegmoffelt achter gesloten deuren, doe je dat namelijk automatisch ook met de persoonlijkheid. En dan wordt het allemaal maar saai.

Conclusie: go bold or go home. Het hele huis wit verven maakt ‘m echt niet groter – hoogstens saaier.


Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter