Bloemen in je interieur - inspiratie, tips en ideeën afbeelding

Bijna iedereen wordt vrolijk van bloemen. Een bloeiend heideveld, de eerste krokusjes in de lente of wilde klaprozen: ze geven de natuur kleur. En ze voegen bovendien enorm veel sfeer toe aan je huis.

En niet alleen met hun kleuren maken bloemen ons leven aangenamer. Zo maakt aromatherapie al eeuwenlang gebruik van de geur van bloemen, planten en bomen om mensen beter te laten voelen. En het werkt: maar heel weinig mensen zijn immuun voor de opwekkende lucht van een vers boeket sterk ruikende bloemen. Mensen met hooikoorts daargelaten, uiteraard.

Dat geldt net zo goed voor jouw eigen leefomgeving. Een mooi boeket met jouw favoriete bloemen geeft net die frisse en kleurrijke twist aan jouw interieur.

Interieur tip 1. Fleur op die kast

Je hebt een prachtig boeket gekregen van een vriend of vriendin. Of je hebt jezelf getrakteerd op een mooie bos rozen. Waar komen die het beste uit? De meeste mensen zetten bloemen midden op de salontafel, mooi in het zicht. Dat is inderdaad een mooie plek, alleen niet erg creatief. Probeer eens iets nieuws en zie met eigen ogen wat dit voor jouw interieur doet! Als voorbeeld stellen wij voor om eens bloemen in of op je kast te zetten.

kasten ogen al gauw saai, al helemaal als er boeken instaan. Gebruik daarom originele objecten en bloemen daarom om jouw kast op te leuken. Een mooie kamerplant, zoals een orchidee, doet ook wonderen.

Bloemen tip 2. Colorblocking met bloemen

Met colorblocking creëer je een scherp kleurcontrast tussen twee objecten in je kamer. Ook bloemen kunnen een steentje bijdragen aan deze nieuwe interieurtrend. Heb je bijvoorbeeld een lichtblauwe muur? Zet er dan een vaas fel gele narcissen voor. Colorblocking komt het beste uit de verf als je bloemen in één kleur kiest, bijvoorbeeld tulpen of rozen.

Dit denken in blokken is ook ideaal om een heel speciaal hoekje voor jezelf in te richten in huis. Even terug naar de natuur, de dagelijkse drukte en technologie achter je laten. Maak er bijvoorbeeld een leeshoek of zencorner van, omringd door planten en bloemen. Met de natuur - in dit geval bloemen - om je heen, is het vaak net wat makkelijker om even “uit” te schakelen.

Bloemen tip 3. Kunstbloemen


Veel mensen vinden kunstbloemen een behoorlijke afknapper. De kleuren zijn te fel en je mist natuurlijk die begeerlijke geur. Toch is het jammer dat er zo’n taboe op rust, want tegenwoordig is de techniek voor kunstbloemen behoorlijk verbeterd. In woonwinkels zoals IKEA moet je soms goed kijken wil je echt en nep van elkaar kunnen onderscheiden.

Nepbloemen hebben best wel veel voordelen. Ten eerste is het goedkoop, want je hoeft ze maar één keer aan te schaffen. In tegenstelling tot echte bloemen, krijgen kunstbloemen geen slappe blaadjes. Daarnaast scheelt het werk. Je hoeft kunstbloemen niet te bewateren of te bemesten, het maakt ook niet uit of ze in direct zonlicht staan.

Tip: Heb jij hoge kasten of planken waar je graag een bloem op zou willen zetten? Dan is een kunstbloem ideaal. Zo hoef je niet iedere keer een trap te pakken om water te geven.


Woontrends Tips Planten
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter