Beste 10 zomerwonen interieurtrends 2018 afbeelding

Yes, de zomer staat weer voor de deur! We hebben al een aantal heerlijke zomerse dagen gehad, dus dat belooft veel goeds. Lekker buiten barbecuen, picknicken en muziekfestivals afstruinen. En wat is er nu fijner dan thuiskomen in een warm, zonnig huis?! Met deze interieurtrends voor de zomer van 2018 komt dat helemaal goed.

Het leuke is dat in 2018 zowat álles kan op het gebied van interieur. Met zoveel verschillende stijlen is er voor ieder wel wat wils. Zeker als je houdt van natuurlijke kleuren en materialen, zit je helemaal goed dit jaar.

Hier volgen 10 woontrends waar je helemaal blij van wordt!

Zomerwonen woontrend #1: heldere, lichte en warme kleuren van de zon

Haal het licht van de zomer in huis met een stralend interieur. Gebruik de warme kleuren van de zon en denk aan zachtgeel, goud, oranje en rood. Gele kleuren werken stimulerend op ons brein. Je wordt er letterlijk vrolijk van, het stimuleert je creativiteit en geeft energie!

Zet een fluwelen gele bank neer, verf de muren in zonnige, warme geeltinten of verf het kozijn knalgeel, denk aan gele woonaccessoires en hang gele lampen op.

Te veel geel werkt echter op de zenuwen, dus maak het niet te bont en combineer geel met zachtroze, grijze en paarse pastelkleuren voor een mooie kleurencombinatie.

Veel licht in huis zorgt ook voor een blijer gemoed. Houd je interieur fris en combineer de warme, zonnige kleuren met veel wit of roomwit.

Zomerwonen woontrend #2: kleurrijke fiësta in huis

Wie houdt er nou niet van een exotisch feestje? We zien al een tijdje tropische prints en woonaccessoires voorbijkomen zoals flamingo’s en palmbomen. En terecht! Vier de zomer lekker in je eigen huis en speel met vrolijke kleuren en etnische prints vanuit heel de wereld.

Denk aan knalroze kleuren, gecombineerd met turquoise, speels gekleurde kussens, botanische prints, violetroze en andere roze woonaccessoires. Natuurlijk mag de flamingo niet ontbreken!

Bij deze trend past een reislust perfect! Dus houd je van reizen? Laat het zien! Breng souvenirs van je eigen reizen mee naar huis, hang Afrikaanse maskers op, zet grote vazen op de grond met bamboestokken of paradijsbloemen erin en leg boheemse vloerkleden neer.

Zomerwonen woontrend #3: het ontspannen strandgevoel

In de zomer is er niets zo heerlijk als ontspannen op het strand. Het strand geeft ons automatisch een gevoel van vrijheid, zeker als we eindeloos kunnen turen over zee. Denk aan zandkleuren, natuurlijke materialen en rotan meubels.

Blauwe kleuren mogen hierbij niet ontbreken. Veel mensen houden van de kleur blauw. Deze kleur straalt kalmte uit en rust, en zorgt voor een verkoelende werking wanneer het buiten warm is. Bovendien stimuleert lichtblauw je concentratievermogen. Wel zo fijn wanneer de hitte je toch iets teveel wordt!

Zomerwonen woontrend #4: donkergroene oase

Bloemen, planten en natuurlijke materialen zijn al een tijdje hip in het interieur. We hebben steeds meer behoefte om de natuur letterlijk in huis te halen. Ook staat de zomer van 2018 voor groen wonen.

Denk aan planten in je badkamer, luchtzuiverende planten in je woon- en slaapkamer, een kruidentuintje in de keuken en natuurlijke kleuren zoals groen, wit en zandkleuren.

Groene kleuren zorgen voor een gevoel van balans en gezondheid. Het is gebleken dat mensen sneller genezen wanneer ze planten en groene kleuren om zich heen hebben. Groene kleuren laten je ontspannen waardoor je positiviteit wordt gestimuleerd.

Houd je van iets meer speelsheid in huis? Combineer de natuurlijke kleuren dan met accenten van felroze of oranje voor een vrolijke, feestelijke sfeer.

Zomerwonen woontrend #5: een warme woestijn

Met niets haal je de warmte beter in huis dan een woestijnsfeer! Spreekt het mysterieuze woestijnleven je aan? Ga dan voor trendy zand- en naturelkleuren, goudkleuren en schilderijen of accessoires van exotische dieren zoals zebra’s en kamelen.

Door de luxueuze uitstraling van goud voel je je alsof je Prinses Jasmine of Aladdin bent in je eigen paleisje.

Zomerwonen woontrend #6: romantische roekeloosheid

Lekker wegmijmeren op een warme, zwoele zomeravond gaat zeker lukken in een romantisch interieur. Pastelkleuren, zachtroze en bloemenprints laten je hart smelten en stellen je open voor de liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen.

Combineer een romantisch interieur met strakke lijnen als je het geheel iets meer in toom wilt houden. Gebruik de kleuren roomwit, zand, nude en materialen zoals hout voor een landelijke sfeer. Hang platen aan de muur met inspirerende teksten.

Grijze kleuren en poedertinten zijn ook uitstekend te combineren met zachtroze en pastelkleuren, en is echt een trend van 2018! Het draait allemaal om het vinden van balans.

Zomerwonen woontrend #7: geometrisch genot

Geometrische vormen mogen ook in de zomer van 2018 niet ontbreken. Denk aan patronen en geometrische vormen op de muur, op het behang, je gordijnen, op je kussens en je beddengoed.

Je kunt ook de tegels in de tuin of in de badkamer in een geometrische vorm leggen. Leg de tegelsbijvoorbeeld in een cirkel of een vierkant.

Geometrische vormen zijn perfect te combineren met elke interieurstijl, of dat nu minimalistisch, romantisch, urban jungle of modern is.

Zomerwonen woontrend #8: natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn dé trend van 2018. Natuursteen, rotan, hout en helemaal hip. Daarbij mogen de materialen wel luxe uitstralen. Denk aan goud, messing, gekleurd glas, fluweel en zijde. Leg een aantal fluwelen kussens neer of denk aan een fluwelen bank of stoel.

Creëer een rustige, naturel look door materialen van blank hout, rotan, kurk en vilt te gebruiken. Denk aan meubels van rotan, houten planken, vloerkleden van vilt en woonaccessoires van kurk.

Houd het rustig en fris door op de muren wit of lichtgrijs te gebruiken.

Zomerwonen woontrend #9: colour blocking

Colour blocking heb je misschien al eens voorbij zien komen in de modewereld, maar ook in het interieur wordt colour blocking overal toegepast. Weet je niet wat colour blocking is? Dan leggen we het even voor je uit. Colour blocking is het tegenover elkaar zetten van twee of meerdere contrasterende kleuren. Dit kunnen felle kleuren zijn, fluorkleuren of pastelkleuren, dat maakt niet uit - zolang het maar een contrast creëert.

Je kunt grote vlakken op de muren verven, colour blocking in schilderijen (moderne kunst) ophangen of gekleurde meubels neerzetten. Denk ook aan een combinatie met geometrische vormen, strakke lijnen, grafische ontwerpen en andere kleurrijke woonaccessoires.

Zet bijvoorbeeld violetpaars tegenover appeltjesgroen of zachtroze tegenover lichtblauw. Als je niet je muren wilt verven, dan kun je ook een mdf-plaat beschilderen en die tegen de muur plaatsen.

Wil je het iets voorzichtiger aanpakken? Probeer het dan in mini-formaat uit. Combineer een aantal kussentjes in contrasterende kleuren, verf de deuren op je kasten in een andere kleur, zet een aantal verschillend gekleurde stoelen, vazen of kaarsen neer, of leg een colour blocking vloerkleed op de grond.

Je kunt er ook voor kiezen om colour blocking niet in de woonkamer te doen, maar bijvoorbeeld in een kleinere ruimte zoals het toilet.

Zomerwonen woontrend #10: fris mintgroen

We schreven er al eerder over, maar mintgroene kleuren zijn nog steeds erg populair, ook voor in de zomer van 2018. Mintgroene kleuren worden gebruikt in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en de kinderkamer. Zoals eerder gezegd is groen de kleur van natuur, frisheid, buitenspelen, groei, ontwikkeling en vernieuwing.

Mintgroene kleuren kunnen uitstekend worden gecombineerd met wit, zachtgrijs en zachtroze. Het mintgroen straalt frisheid uit, terwijl de kleine zachtroze accenten voor een warme sfeer zorgen. Denk bijvoorbeeld aan mintgroene accenten op de muur, mintgroene woonaccessoires zoals vazen, kussens, lampen, klokken en manden.

Mintgroen past bovendien uitstekend bij de urban jungle look. Met een aantal planten erbij haal je de natuur nog meer in huis. Hang bijvoorbeeld platen op de muur van planten, hang planten op of zet een combinatie van verschillende planten neer op de vloer en op planken.

Kies de woontrend die jou het meest aanspreekt

Zoals je hebt gezien, kan in de zomer van 2018 alles! Van rustige, minimalistische woonstijlen tot een verzameling aan bonte kleuren. Welke stijl spreekt jou het meest aan? Dat is de stijl waarvoor je moet gaan. Als je het nog niet zeker weet, maak dan een collage van kleuren die je het mooist vindt, of maak een moodboard op Pinterest.

Het is niet nodig om je huis volledig naar een bepaalde woontrend in te richten. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt, dat is het allerbelangrijkst!

Welke woontrend spreekt jou het meest aan? Laat het hieronder weten in de comments, we horen graag van je!

Auteur: Jessica Scheper


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter