20 x Mintgroen interieur ideeën en inspiratie afbeelding

Mintgroene kleuren zie je al een tijd overal voorbijkomen in de wereld van interieur design; in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en de kinderkamer. En dat is niet voor niets; groen is de kleur van natuur, buiten spelen, groei, ontwikkeling en vernieuwing. Zeker nu de lente volop is begonnen, zijn mintgroene kleuren niet meer weg te denken uit ons leven.

Groene kleuren worden verbonden aan de natuur en dat is precies waar we met zijn allen zo naar verlangen. Een groene verfkleur in je woonkamer of slaapkamer verbetert zelfs je gezondheid. Het zorgt voor meer ontspanning, comfort en geeft je een blij gevoel. Of dat nu een hele groene muur is of wat schilderijen in groene tinten, dat maakt niet uit.

Ben je benieuwd naar hoe jij een frisse, mintgroene kleur in jouw huis kan brengen? Hier volgen 20 inspirerende voorbeelden van interieurs die op een smaakvolle manier mintgroene meubels, apparaten en accessoires hebben gecombineerd.

Mintgroene keukens

1. Retro keuken met mintgroene accenten

Houd je van een retro woonstijl? Dan past deze prachtige retro keuken met mintgroene accenten vast bijzonder goed bij jou in huis. Combineer eikenhout, steigerhout of beukenhout met frisse kleuren voor een natuurlijke uitstraling.

Denk aan accenten op de muur of aan een mintgroene koelkast, oven, afzuigkap, prachtige mintgroene bank, stoelen en bijzettafels.

2. Landelijke mintgroene keuken

Deze prachtige landelijke keuken heeft op een wat meer subtiele manier een mintgroene kleur verweven in het interieur. De kleur van hout speelt de boventoon, waardoor het geheel een nog natuurlijkere look krijgt.


3. Klassieke mintgroene keuken

Zo fris deze keuken! Wit, mintgroen en zachtroze passen uitstekend bij elkaar. Dit is echt een keuken die uitnodigt en waar je heerlijk uren met je familie en vrienden kunt tafelen. Het mintgroen straalt frisheid uit, terwijl de kleine zachtroze accenten voor een warme sfeer zorgen.

4. Moderne mintgroene keuken


Houd je meer van modern en een cleane look? Deze keuken met zijn mintgroene keukenkastjes, strakke lijnen, jaren ’80 details en zwarte accenten geven je het idee dat je in een Zweedse film bent gestapt.

Mintgroene badkamers

5. Go all-in mintgroene badkamer


Als je niet genoeg van mintgroen kan krijgen, dan word je vast warm van deze schitterende badkamer. De marmeren tegels en het mintgroene behang met marmerpatroon zorgen voor een luxueuze uitstraling.


6. Of toch ietsjes minder


Is bovenstaande badkamer iets teveel van het goede? Kies dan voor een mintgroen behang, wel of niet met patroon, en gebruik verder witte meubels en tegels. Combineer eventueel met mintgroene accessoires zoals potjes, tandenborstelhouders of douchematten.

7. Kleine badkamer


Als je een kleine badkamer hebt, is het juist slim om mintgroen te gebruiken. Mintgroene kleuren creëren een open en ruimtelijk gevoel, net als de natuur.

8. Urban jungle badkamer


Mintgroen past perfect bij de urban jungle look, die nog steeds helemaal hip is op het moment en ook niet snel zal verdwijnen. Met een aantal planten erbij haal je de natuur nog in huis.

Mintgroene slaapkamers

9. Klassieke slaapkamer


Mintgroen is een van de beste kleuren om goed bij te kunnen slapen. Het straalt rust en kalmte uit, waardoor het een uitstekende kleur voor in de slaapkamer is.

10. Mintgroen met grijs


Grijze, witte en donker groene kleuren gecombineerd met mintgroen zorgen voor een nog meer kalmerend effect. Heb je moeite met slapen? Probeer dan deze kleurencombinatie uit!

Meer soortgelijke producten


11. Speelse mintgroene slaapkamer


Houd je toch van iets meer kleur? Ga dan voor de warme combinatie van zachtroze en mintgroen. Kies voor een bloemenmotief, roze en goud accenten om een nog warmere sfeer te creëren.

12. Lichte mintgroene accenten in je slaapkamer


Dit is pas echt een slaapkamer om bij weg te dromen…Een combinatie van licht hout, warme, zachtroze tinten en lichte mintgroene accenten zorgen voor een droomwereld.

Mintgroene woonkamers

13. Minimalistische woonkamer


Steeds meer mensen kiezen ervoor om minimalistisch te leven. Dit houdt ook een minimalistisch interieur in. Verf enkel een muur mintgroen en houd het verder zo rustig mogelijk.

14. Bohemian & bloemen woonkamer

Houd je toch iets meer van patronen? Denk dan aan mintgroen behang met bloemenmotief, gecombineerd met zachtroze accessoires of meubels.

15. Landelijke woonkamer

Ook in de woonkamer passen mintgroene kleuren uitstekend bij verschillende houtsoorten.

16. Colorblocking in de woonkamer

Colorblocking is tegenwoordig helemaal in, waarbij je twee contrasterende kleuren tegenover elkaar zet. Zet mintgroen tegenover lichtpaars.

Mintgroene kinderkamers

17. Stoere kinderkamer voor jongens

Mintgroen is een speelse kleur, dus perfect voor in de kinderkamer. Kies voor mintgroene accessoires, zoals klokken, speeltjes, decoratie, of meubels. Combineer met zwart-witte accenten voor een stoere look.

18. Prinsessen kinderkamer voor meisjes

Heb je een prinsesje in huis? Dan verdient ze natuurlijk de mooiste slaapkamer van allemaal! Denk aan gouden accenten en patronen op de muur, gouden opbergdozen, roze accessoires en gekleurde vloerkleedjes. Mintgroen zorgt daarbij voor een wat rustigere uitstraling, zodat het niet te bont wordt.

Mintgroene werk- & studeerkamers

19. Minimalistische studeerkamer

Mintgroene kleuren werken zoals eerder gezegd kalmerend, dus als je je moet concentreren ga dan aan de slag in een mintgroene studeerkamer. Mintgroen zorgt voor rust en evenwicht, wat we vaak tekort komen door onze stressvolle carrières.

Combineer met veel wit en houdt het geheel rustig en opgeruimd voor een optimale concentratie.

20. Mintgroen voor op kantoor

Heb je een groter kantoor? Dan is ook hiervoor mintgroen een uitstekende keuze. Denk aan mintgroene muren, of juist veel wit met enkele mintgroene bureauaccessoires, stoelen of lampen.

Zet er ook een aantal luchtzuiverende planten neer, zoals lepelplanten, nestvarens of krulvarens.

Welk voorbeeld spreekt jou het meest aan? Heb jij ook mintgroen in huis? Laat het hieronder weten in de comments, we horen graag van je!

(Cover photo: Plage Vinilos y Adhesivos)

Auteur: Jessica Scheper


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter