9x behangtrends in 2022 voor een sprankelend interieur afbeelding

Is jouw woning toe aan een nieuwe look? Dan kun je kiezen voor behang, om saaie muren op te vrolijken met kleur en print. De kleur en printmogelijkheden zijn eindeloos en het heeft een grote impact op je interieur. Bovendien is er geen eenvoudigere manier om je interieur snel een compleet andere uitstraling te geven. De nieuwste behangtrends presenteren we daarom graag aan je! Steek jouw interieur dit jaar in een fris jasje en kies voor behang in jouw woonkamer, slaapkamer of keuken.

Kleurrijk behang

Een minimalistisch interieur is populair, maar dit jaar denken mensen steeds meer out of the box. Een kleurrijk behang zien we dit jaar daarom steeds vaker terugkomen. Vooral knallende kleuren met drukke prints zijn populair in moderne woningen. We like! Als gedurfde prints en gewaagde combinaties in vrolijke kleuren jouw ding zijn is 2022 jouw jaar! Kies een accentmuur en geef deze een unieke twist.

Color-blocking

Een gedurfde trend waar je je creativiteit op kunt loslaten. Dit jaar zien we color-blocking weer helemaal terug! Het gaat hierbij om het combineren van opvallende kleuren in allerlei abstracte geometrische vormen. De mogelijkheden bij deze trend zijn eindeloos en je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt, zo lang de kleuren maar stralen. Knalgeel, emerald groen of feloranje zijn voorbeelden van kleuren die we dit jaar terug gaan zien in ons behang. Door deze met elkaar te combineren creëer je een opvallend contrast in jouw interieur. Hiermee maak jouw woonkamer, keuken of slaapkamer speciaal en eigenzinnig.

Meer soortgelijke producten


Natuurlijke tinten

Hoewel we steeds meer durven met kleur in ons interieur blijven ook aardse tinten een favoriet. Ze zorgen voor warmte en rust in huis en je kunt ze gemakkelijk combineren. Aardse tinten zijn geliefd omdat ze ons interieur een rustige uitstraling geven. Toch willen we het spannend houden! Daarom zien we steeds meer licht opvallende behangprints in natuurlijke tinten terug.

Kies bijvoorbeeld voor okergeel, terracotta, roest of beige om jouw ruimte een rijke uitstraling te geven. Varieer eindeloos met prints om een subtiel statement te maken. Dit kleurenpalet is trouwens ook geschikt om te combineren met meubels en accessoires in felle kleuren.

Meer soortgelijke producten


Behang met diepte

Eén van de meest innovatieve en trendy behangsoorten van dit moment is 3D behang. Het geeft de indruk dat je er middenin zit. Dit type behang zorgt ervoor dat ruimtes niet op lijken te houden bij die ene versierde muur. Hierdoor krijgt jouw slaapkamer, woonkamer of keuken extra dimensie en jouw interieur een unieke twist. 3D behang is een populaire manier om een accentwand te creëren. Het is niet alleen enorm trendy, maar werkt ook nog eens geluiddempend. Dat kan best handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je kinderen schreeuwend het huis bestormen.

Zacht textielbehang

Het klassieke behangpapier maakt dit jaar plaats voor zacht textielbehang. Een behangsoort die uit natuurlijke textielvezels zoals wol, linnen, katoen of zijde bestaat. Vooral katoen en linnen zijn populaire textielvezels, omdat deze erg duurzaam zijn. De muren blijven lang mooi, dus je hoeft het behang niet snel te vervangen. Textielbehang kan ook uit synthetische vezels bestaan.

Textielbehang geeft ruimtes een zachte en warme uitstraling en is daardoor uitermate geschikt om aan jouw woon- of slaapkamer toe te voegen. Textielbehang is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Of je nu op zoek bent naar een effen of uniek patroon, met deze behangsoort geef je iedere ruimte een stijlvolle en zachte look.

Romantisch vliesbehang

Dit jaar brengen we de romantiek terug naar onze woonruimte met retro vliesbehang. Vliesbehang in het algemeen is erg populair, omdat het eenvoudig op de muur kan worden aangebracht. In 2022 zien we vooral veel kleurrijke behangdessins met retro design terug. Denk bijvoorbeeld aan een vintage rozenprint of een barokmotief. Met romantisch vliesbehang geef je ruimtes een warme uitstraling.

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie opgedaan om behang te kiezen die het beste past bij jouw interieurstijl. Kies bij twijfel voor behangstalen om te beoordelen of het behang matcht bij jouw interieur. Plaats het behang voor het beste resultaat bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 20 graden. Laat het langzaam drogen met gesloten ramen en laat jouw interieur weer stralen!


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter