6x badkamer trends in 2022 voor een gegarandeerd wow-effect afbeelding

Een badkamer is meer dan alleen een praktische ruimte om je te kunnen wassen en om je tanden te poetsen. De afgelopen jaren is deze ruimte veranderd naar een plek waar je volledig tot rust kunt komen. Steeds vaker zien we dat de reguliere badkamer wordt uitgebreid naar een luxe spa ruimte, en wordt er rekening gehouden met duurzaamheid en moderne technologie. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor jouw nieuwe badkamer? Wij hebben de nieuwste badkamer trends van 2022 voor jou op een rijtje gezet.

Aardse tinten en natuurlijke materialen

In 2022 houden we steeds meer rekening met duurzaamheid, zo ook in onze badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterbesparende (douche)kranen en energiebesparende gadgets zoals bewegingssensoren. Natuurlijk gekleurde accenten zoals beige, zand, terracotta en roest zien we hierbij steeds vaker terugkomen. Deze tinten zijn gemakkelijk te combineren met de rest van je interieur, en brengen een relaxte sfeer naar iedere badkamer.

Ook het verwerken van natuurlijke materialen in het interieur is bij de moderne badkamer populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koperen en grafieten accenten, een natuurstenen badkamermeubel of een marmeren tegel. Deze luxe materialen passen ook goed bij houtsoorten zoals bamboe, om jouw badkamer te voorzien van een echt wellness gevoel. Vergeet trouwens ook de kamerplanten niet! Wie zegt dat deze alleen goed staan in de woonkamer?

De wellness badkamer

Na een drukke dag verdienen we het om heerlijk te ontspannen. Hiervoor hoef je dit jaar gelukkig niet af te reizen naar een druk wellnesscentrum, maar dit doe je gewoon thuis! Een belangrijke badkamertrend van 2022 is namelijk de luxe wellness badkamer. Hierbij staat rust en sereniteit centraal. Door natuurlijke materialen te combineren met luxe sanitair kan iedere badkamer worden omgetoverd tot een wa beleving. We zien de sauna en inloopregendouche steeds vaker terugkomen, en ook het ligbad met bubbels is populair. Voeg wat houten accenten toe, sluit je ogen en wordt zen in jouw eigen thuisspa.

En suite badkamer

De slaapkamer en badkamer zijn de twee belangrijkste ruimtes om tot rust te komen en je even terug te trekken. In 2022 overwegen steeds meer mensen om deze ruimtes bij elkaar te betrekken, door het creëren van een open verbinding. Hierdoor oogt de ruimte groter en creëer je een chique hotel-gevoel.

Het is bij deze trend belangrijk dat de gecombineerde ruimte een eenheid vormt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type vloer. Omdat het een open ruimte betreft, is het belangrijk dat kleuren en materialen met elkaar matchen. Kies bij voorkeur voor een doorlopende vloer die waterbestendig is. Wil je een tweedeling aanbrengen in de ruimtes? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor glas, bamboehout of natuursteen.


Mediterrane invloeden

Ook voor het mediterrane gevoel hoef je niet meer af te reizen naar het zuiden. Deze haal je dit jaar namelijk gewoon in thuis! De mediterrane badkamer zorgt voor een rustige sfeer en een fris gevoel. Gekleurde Marokkaanse tegels, gouden accenten en halfronde spiegels geven jouw badkamer in 2022 een zonnige look. Bij deze trend kun je lekker uitpakken met verschillende stralende kleuren zoals emerald groen en feloranje, maar subtiele mediterrane invloeden kunnen ook zeker het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een wasmand van palmblad, of een terracottakleurige wastafel. Deze trend geeft je het gevoel dat je je op een prachtig wit zandstrand aan de Middellandse Zee bevindt.


Future proof

Dit jaar halen we de toekomst in huis met een echte smart badkamer, die steeds populairder wordt. We zijn gek op slimme gadgets zoals de kraan met bewegingssensor, de verlichte spiegel en de smart regendouche die bedient kan worden via een app. Deze geven je badkamer niet alleen een moderne twist, ze zijn ook erg functioneel en duurzaam. Deze zijn namelijk vaak gericht op het besparen van energie en water. Hierin investeren we dit jaar dan ook graag! Met deze future proof design badkamer kun je voorlopig even vooruit.

En we blijven dit jaar ook fan van…

De moderne en landelijke badkamer. We zien dit jaar veel warme houtkleuren terug in het interieur van onze badkamer. Ga je liever voor een stoere industriële of betonlook? Of ben je gek op de geliefde zwarte en koperen kraan? Ook deze badkamer trends blijven in 2022 erg populair.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende badkamer producten:

Zoek meer badkamer producten

Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter