5 Simpele en creatieve decoratie tips afbeelding
In deze blog

Hoewel een huis inrichten natuurlijk een heel persoonlijk proces is, zijn er een aantal dingen die áltijd werken. Zie hieronder onze 5 gouden tips om van jouw huisje een paleis te maken.

Decoration Tips

Afbeelding via Laura Collins Design

1. Laag meubilair

Vooral als je in een stad woont, is de kans dat je huis niet heul veel vierkante meters telt vrij groot. Gouden tip om een kamer groter te doen lijken dan deze daadwerkelijk is: kies voor lage meubels. Een lage bank, lage salontafel en lage bijzettafeltjes doen wonderen voor een kleine kamer. Ook in een grote kamer overigens, een ruimte met hoge plafonds en hoge ramen wordt zo helemaal grande!

2. Groen en groots

Supersize het gebladerte in huis. Kleine cactussen staan natuurlijk heel schattig in de vensterbank, maar grote planten maken pas echt verschil. Grote flora brengt een ruimte letterlijk tot leven, geeft hem een wonderlijk Alice in Wonderland gevoel.

3. Behang deuren met prints, foto’s of schilderijen

Door deuren te versieren met lijstjes of kunstwerken, maak je de muren optisch groter en hoger. Het oog wordt onbewust omhoog getrokken. Het geeft een ruimte ook iets statigs. Probeer maar eens; je zult versteld staan van het resultaat!

4. Een beetje rommelig is oké

Kamers die eruit zien alsof ze rechtstreeks uit een showroom komen, waar net iets teveel over is nagedacht, staan vaak synoniem voor stijfheid. De sfeer is in zo’n huis vaak ver te zoeken. Wees daarom niet bang voor imperfectie. Een beetje rommel laat zien dat er in een huis geleefd wordt en maakt ‘m gezellig!

5. Alles dezelfde kleur

De meest effectieve manier om een kamer groter te doen lijken is alles in dezelfde kleur verven. Niets creëert meer optisch bedrog dan dit. En met alles bedoelen we de vloer, muren, het plafond en zelfs de raamkozijnen.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter