3 voorbeelden van stijlvolle IP camera’s voor in je interieur afbeelding

Als je nog geen IP camera hebt aangeschaft, dan wordt het tijd om jezelf er eens in te verdiepen. Vooral als je je regelmatig zorgen maakt of thuis alles wel goed gaat wanneer je van huis bent.

De vraag naar IP camera’s neemt in toenemende mate toe, en dat is niet zo gek. Niet alleen is een gerust gevoel het helemaal waard, maar IP camera’s worden ook steeds goedkoper én stijlvoller.

In dit artikel laten we je 5 beveiligingscamera’s zien die stuk voor stuk een strak en stijlvol design hebben.

Maar eerst, hoe werkt een IP camera eigenlijk en wat kun je er mee?

Een IP camera zet je thuis ergens neer of hang je op. De camera is via het internet verbonden met je telefoon. Via een app op je smartphone kun je kijken wat er thuis gebeurt en wordt je gewaarschuwd als er iets aan de hand is.

Mocht er een ongewone beweging worden gedetecteerd, dan krijg wordt jij gealarmeerd en kun je direct meekijken. Je kunt zelfs een aantal seconden terugspoelen.

De meeste beveiligingscamera’s worden dus gebruikt tegen inbrekers. Wat op zich logisch is. Maar wist je dat je er ook een boel andere dingen mee kunt doen? Een IP camera kun je voor verschillende doeleinden gebruiken:

  • Beveiliging
  • Eetpatroon analyseren
  • Lichaamshouding verbeteren
  • Oppassen op kinderen en huisdieren
  • Ongewenste insectennestjes opsporen

Je kunt een IP camera gebruiken om te kijken wat je zoal eet op een dag. Erg handig wanneer je op dieet bent en je wilt weten wat je voor ontbijt, lunch en diner eet. Het lijkt misschien alsof je dat zelf wel in de hand hebt, maar vaak hebben we helemaal niet door wat we eten. Hoeveel snacks stop je stiekem naar binnen? Hoeveel snacks pakken je kinderen? Eet je wel genoeg?

Verbeter je lichaamshouding door te kijken of je wel goed achter de computer zit. Hoe is je houding op de bank wanneer je met je laptop bezig bent? Hoe loop je wanneer je ontspannen bent?

Een baby monitor kan makkelijk vervangen worden door een IP camera. Beide apparaten hebben zo hun voor- en nadelen, maar een belangrijk voordeel van een IP camera is dat je veel verder van huis (of de babykamer) kunt zijn. Het bereik van een IP camera is veel groter dan die van een baby monitor.

Daarnaast kun je met IP camera’s insecten en dieren opsporen in huis. Als je een infrarood camera ’s nachts ophangt, kun je precies zien waar dat vervelende mierennest zit of wat je kat allemaal uitspookt.

Stijlvolle IP camera’s voor in huis

Sommige mensen kiezen ervoor om hun IP camera’s uit het zicht te houden en te verbergen. Nu is dit prima om te doen, maar esthetisch gezien is dit absoluut niet meer nodig. De IP camera’s van tegenwoordig hebben een strak en fris design.

Al deze camera’s hebben een Full HD-video camera, zijn makkelijk te verbinden met je smartphone en hebben een privacy shutter.

1. Indoor Cameras Duopack

Deze twee broers kun je overal neerzetten of aan een wand monteren. Ze hebben een moderne uitstraling en passen goed in elk soort interieur. Erg handig: als je zelf thuiskomt, en je wilt niet dat de camera opneemt, dan gaat de shutter automatisch dicht.

Daarnaast kun je de camera ook zo instellen dat je huisdier gewoon vrij kan rondlopen zonder dat jij continu wordt gewaarschuwd op je smartphone.

2. Arlo PRO 2 Triple Pack

Met de Arlo PRO 2 Triple Pack krijg je niet één, niet twee, maar wel drie camera’s! Wil je zelfs nog verder gaan, dan is er ook nog de Four Pack. Zo weet je echt dat er een goed oogje op jouw huis wordt gehouden. Als je de camera’s aansluit op netstroom maken ze 24 uur per dag opnames, die je altijd terug kunt bekijken. Door hun mooie gladde design en frisse uitstraling zou je ze zo een ere plekje in huis willen geven.

3. Foscam R2-B

Eigenlijk zou deze camera de R2-D2 moeten heten, want daar lijkt hij precies op! En zijn witte broertje al helemaal. Behalve dat hij er gezellig uitziet, is deze camera behoorlijk behendig. Hij kan namelijk op afstand inzoomen, kantelen en draaien. Je hebt wel een goed wifi signaal nodig, maar dat kan geregeld worden door een wifi versterker neer te zetten.

Bekijk hier nog meer IP camera’s!


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter