10 Tips voor een geslaagde Kerst 2016: Tips, Trucs & Trends afbeelding

December is begonnen, de winter heeft definitief zijn intreden gedaan, de kerstboom kan in huis gehaald worden en het grote optuigen kan beginnen. De afgelopen jaren hebben verschillende trends de revue gepasseerd. Zo was het een tijdje populair om de kerstboom op z´n kop te hangen en zijn er jaren geweest waarin de boom in felle kleuren werd opgetuigd.

De trend voor de komende kerst lijken echter iets rustiger te zijn. Neutrale kleuren zoals poeder roze, verschillende tinten wit, licht- en donkergrijs en lichte goudtinten. Ook hout en transparante versiering en Scandinavische sferen doen het goed deze kerst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deze kersthanger of deze kerstslinger.

Natuurlijk kun je elk jaar de kerstspullen van zolder pakken. Misschien hebben een aantal dingen zelfs een sentimentele waarde. Maar er gaat gaandeweg vast iets kapot, raakt hopeloos in de knoop of is gewoon je smaak niet meer. Je oude spullen aanvullen met nieuwe? Of gewoon een hele nieuwe inventaris?

Check deze site dan eens. Deze ¨Christmaholic¨ houdt jaarrond de kersttrends voor je in de gaten. De trends van dit seizoen? Christmaholic onderscheid vijf trends, dus er zit vast iets bij wat bij jou past!

Aan tafel, 3 tips!

Eten en drinken is voor velen een belangrijk onderdeel van de kerstviering. Een mooi gedekte tafel, een uitgebreide maaltijd en heerlijke wijnen. Met kerst mag het allemaal iets uitgebreider. Hoe zorg je er nou voor dat jouw kersttafel zo uit een tijdschrift lijkt te zijn weggelopen?

  • Zorg voor een goede basis. Een tafellaken in een neutrale kleur, bijvoorbeeld lichtgrijs of beige, is een goed begin. Uiteraard kun je ook kiezen voor een echte kerstkleur, rood of groen. Eventueel kun je daaroverheen nog een tafelloper leggen, of ga aan de gang met placemats. Vervolgens kun je subtiel glitters strooien of bijvoorbeeld een aantal linten neerleggen.
  • Het mooiste is als elke plek gedekt wordt met een groot onderbord, daarop kun je de rest van de borden dekken. Lukt het om alles in hetzelfde servies te doen? Fantastisch! Lukt dat niet? Geen man over boord, ga dan voor de bohemien look en combineer naar hartenlust verschillende borden, kommen, glazen en bestek. Zorg wel dat iedereen heeft wat er nodig is. Zet een mooie kan met water op tafel en doe eventuele sauzen in elegante kommen. Kom je tekort of wil je graag iets nieuws? Check furn.nl voor een ruim aanbod aan servies en bestek.
  • Ook qua decoratie kun je helemaal los. De traditionele kerstsfeer haal je in huis met een kerststuk en kaarsjes. Liever geen kaarsen op tafel? Ga voor een slinger van niet te felle, lampjes en stop die in een vaas. Voor de hand liggen tijdens de kerstdagen dennentakken en dennenappels, maar je kunt ook eens kijken naar mooie grote bloemen en die verspreid over tafel leggen. Houd je decoratie op tafel laag, anders is het lastig je tafelgenoten aan te kijken.

Onder de boom, 4 cadeautips!

Doe je kerstinkopen op tijd, dat vermijdt stress.

Kerst draait niet alleen om de boom en het eten. Ook de cadeautjes onder de boom wegrapen is voor velen een belangrijk onderdeel! Vier tips voor de cadeautjes.

  • Denk eens buiten de gebaande paden. Een mooi sprei, een gaaf sierkussen of een bijzonder dienblad zijn ook hele leuke (en nuttige) cadeaus.
  • Lastig om iets origineels te bedenken? Vraag eens naar de goede voornemens van de persoon voor wie je een cadeautje wil kopen. Heeft iemand bijvoorbeeld het voornemen om te gaan sporten? Geef een mooi paar sportschoenen, of een gave sporttas. Een praktisch cadeau, en je geeft aan dat je die persoon steunt in zijn of haar voornemens.
  • Besteed aandacht aan het inpakken van je cadeau. Vind je dat moeilijk? Kijk dan eens op deze blog voor inspiratie.
  • Doe je kerstinkopen op tijd of online om de grootste drukte vlak voor de kerst te vermijden.

Tenslotte nog 3 tips voor kerst met huisdieren

Huisdieren zijn natuurlijk onderdeel van de familie! Ook voor hen is het kerst. Pas met een aantal dingen wel op:

  • Hang chocola hoog in de boom, voor honden is chocola giftig. Een alternatief is om de kerstkransjes in een mooie kom op tafel te zetten.
  • Glimmende kerstballen zijn voor de kat een spelletje. Hang ze hoog, of ga voor deze prachtige mat gekleurde plastic variant.
  • De naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk voor dieren, zet de etensbak niet te dichtbij of ga eens voor een alternatieve kerstboom.

Furn.nl wenst je een fijne kerst en alvast een voorspoedig 2017!


Woontrends Kerst
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter