Zeegroen: een frisse kleurinspiratie voor elk interieur afbeelding

Zeegroen, een heerlijke kleur als je de natuur in huis wil halen. De frisse tinten van het water doen denken aan een fijne dag op een tropisch strand of een fietstocht langs een rivier waar de zon net mooi op schijnt. Met zeegroen, in de hele breedte van het pallet, haal je een frisse en natuurlijke kleur in huis die zich verrassend laat combineren.

Wat is zeegroen?

De meeste mensen zullen zeggen dat de zee blauw is. Zeegroen is daarom eigenlijk een beetje een opmerkelijke naam voor de kleur. Het laat zich het beste vergelijken met turquoise of aquamarijn en het hangt breed tussen groen en blauw in. Er zijn hele lichte varianten maar er bestaan van zeegroen ook donkere varianten. Voornamelijk deze donkere varianten kun je goed combineren met contrasterende kleuren zoals geel of roze. Je krijgt dan een mysterieuze, maar toch energieke, inrichting.

Door zeegroen in een lichte variant op de muur gebruiken en de rest van je inrichting in neutrale kleuren in te richten, creëer je juist een hele open en natuurlijke sfeer in huis.

Hoe gebruik ik zeegroen?

Zeegroen of turquoise is heel veelzijdig. Voor de meer avontuurlijke types kan het goed op de muur of zelfs op de vloer! Kies voor de vloer een lichtere kleur zeegroen. Op de muur kan je zowel licht als donker zeegroen gebruiken.


Zeegroen combineert fantastisch met zowel natuurlijke materialen en neutrale tinten, als een meer industriële look.

Maar je kunt ook kiezen voor zeegroene accessoires, een vaasje, een lamp of sierkussens en/of een deken.

Zeegroen in een Arabische inrichting

Zeegroen zie je ook veel terug in mystieke inrichtingen met een oosters of Arabisch tintje. Je kunt hier alle kanten op. Schilder een muur zeegroen en gebruik vervolgens veel accessoires in de ´oosterse´ kleuren zoals donkerpaars, oranje en veel zilver. Maar je kunt het ook in ook juist gaan voor bijvoorbeeld een terracotta muur en zeegroene kussens. Of ga voor een rand of een muur van kekke tegeltjes.

Zeegroene badkamer: It´s a yes for me!

Zeegroen. Zee. Het woord zegt het al. De kleur zeegroen roept automatisch associaties op met water, maar ook met rust en natuur. Het zijn tijden waarin we allemaal druk zijn en waarin veel van ons leven draait om ´alles doen´. Denk aan wekelijks sporten, werken en carrière maken, zorgen voor de kinderen, het huishouden runnen, een vol sociaal leven hebben en een leuk gezellige partner zijn. Af en toe is het heerlijk om je even terug te kunnen trekken en een moment voor jezelf te pakken. Natuurlijk kun je naar een professionele spa, maar hoe lekker is het als je ook in je eigen huis een spa-moment kunt creëren? Met een zeegroene muur krijgt je badkamer al snel een rustgevende ´look´. Het mooiste is dat je badkamer niet eens heel groot hoeft te zijn. Kies een zeegroen in een lichte variante en combineer met wit. Zo wordt je badkamer niet alleen rustgevend, maar ook heel ruimtelijk.

Combineer het zeegroen in je badkamer met echte planten. Niet alleen brengt dat een mooi contrast tussen het zeegroen en het bladgroen. Het geeft ook een complete natuurlijke uitstraling aan je badkamer, wat nog eens extra bij draagt aan de spa-ervaring.

Rustgevende kleuren in je slaapkamer

Het mag duidelijk zijn dat zeegroen een rustgevende kleur is. Daardoor is deze kleur ook uitstekend voor de slaapkamer. Droom weg bij de kleuren van de zee. Ook hier zijn de combinatie mogelijkheden eindeloos. En in een slaapkamer is het helemaal makkelijk combineren. Kies voor een wit of beige dekbedovertrek als je de slaapkamer fris wil houden. Ga voor houten kasten in lichte kleuren en gebruik een lichte houtsoort of tapijt op de vloer.

Ga je juist voor een warme en meer ´mystieke´ look? Dan combineer je de zeegroene muur met een koper of okerkleurig dekbed en accessoires in koperkleuren. Tevens ga je voor donker hout voor de meubels en de vloer, of een donkere kleur voor het tapijt op de vloer.

Alle kanten op met zeegroen

Je hebt nu vast door dat zeegroen een veelzijdige kleur is. Waarbij de term rustgevend vaak terug komt. Net zoals met veel dingen, gaat het ook bij zeegroen om het vinden van een balans. Hoewel de associatie met water en natuur rust kan geven, kan het ook eenvoudig een beetje ´too much´ worden om alles zeegroen te schilderen. Blijf oog houden voor combinaties en vraag je bij het inrichten van de kamer af of je voor een warme donkere inrichting gaat of dat je het liever fris en wat ruimtelijke houdt.

De algemene trend is dat kleine ruimtes lichter gehouden worden, zodat je optisch meer ruimte hebt. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Een donkere muur voelt vaak warmer aan (zelfs in een koele tint als zeegroen)


Woontrends Kleur
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter