Woontrends voor 2014 afbeelding

Wilt u up to date blijven met de nieuwste trends? Namens interieurvormgeving bureau CAN Styling een artikel over de laatste woontrends voor 2014

De trends bevatten dit jaar veel vernieuwende kleuren, materialen en dessins. Van gecombineerde verschillende felle kleuren met spannende patronen tot lichte frisse tinten met zachte warme materialen. Nieuwe trends zijn onder andere Rainbow Romance, Night & Day, Country Bliss en Tartan Twist. Er zijn in meubels, kleuren en materialen en in het toepassen ervan nog veel meer specifieke trends, maar in het algemeen zijn dit de sferen die u waarschijnlijk nog vaker zult tegen komen in 2014 in woonbladen, modebladen, beurzen etc.

Rainbow Romance">Rainbow Romance

Spelen met kleur en dessin kan spannend zijn, het dé belangrijkste trend op dit moment. Er wordt steeds uitdagender omgegaan met wand- en vloerdecoratie. Het is slim om te kiezen voor één kleurpalet. Dat een kleurencombinatie in verschillende stijlen en sferen is toe te passen, is te zien met de trend Rainbow Romance. Van lijnen in verschillende kleuren van de regenboog tot romantisch en bloemig, maar hou het wel fris en modern. Nieuwe handgemaakte producten in stevige materialen als beton, klei, (gekleurd) glas, staal hout, koper of messing. Naast alle verschillende kleuren en dessins willen steeds meer ontwerpers materialen combineren. Meubelw en accessoires krijgen een vernieuwde uitstraling door dat er goud of koper in is verwerkt. De kleuren binnen deze sfeer bestaan uit paars, roze, groen, blauw en geel. Voor een Rainbow interieur kies je voor felle en volle kleuren. Voor een Romance sfeer kies je voor dezelfde kleuren in pasteltint. Bij Rainbow word een lijnenspel, strepen, vlakken en rasterpatronen toegepast. Voor Romance worden bloempatronen en organische ‘retro’ vormen gebruikt. Met behang kun je dessins mixen doordat de kleuren op elkaar zijn afgestemd, van de wat fellere kleuren naar de pastel tinten. Combineer glaswerk, keramische objecten, staal, koper, messing, grove wollen kleden en (blank) hout.

Night & Day

Het verschil tussen nacht en dag zien we bij woonmodetrend Night & Day. Aan de ene kant een excentriek interieur met hout, koper en donkere tinten als zwart, bruin en nachtblauw. Aan de andere kant een artistiek interieur met beton, wit en frisse pasteltinten. Twee com- plete tegenpolen.

Nacht: zwart als basis, accenten in koraalrood, nachtblauw en koper. Dag: wit als basis, accenten in oudroze, citroengeel en andere frisse pasteltinten. Nacht: natuurlijke dessins van vlinders en vogels. Dag: patronen van rasters, kleurvlakken en bloemen.

Country Bliss

Het gevoel van rust van de natuur en de frisse lucht kun je creëren in het robuuste interieur van een boerderij, chalet of strandhuis. Daar merk je dat je helemaal niet veel nodig hebt en dat functionalit- eit, eenvoud, archetypische voorwerpen en natuurlijke materialen als hout, linnen, touw, vlas, katoen en wol een unieke luxe verschaffen. Daarom gaan jonge ontwerpers op zoek naar de unieke vormgeving van de landelijke woonstijl. Wollen dekens, linnen lakens, handgemaakte houten meubelen, schommelstoelen en patchworkkleden op oude houten vloeren maken deel uit van deze nieuwe woonmodetrend Country Bliss. Het moet er fris uitzien. Een muur in een pasteltint doet wonderen voor de sfeer. Zeeschuim- en mintgroen zijn bij deze trend belangrijke kleuren en kun je combineer je met pastelblauw. Licht en gebleekt of juist doorleefd hout, gecombineerd met zachte, natuurlijke materialen als wol, linnen, vlas, vilt en touw. Textiel is belangrijk. Bij deze woon mode trend kun je meerdere lagen textiel over elkaar heen combineren. Opvallende structuren en patronen zoals doorgestikt, geknoopt, gevlochten, geweven of gevouwen passen binnen deze stijl.

Tartan Twist

In het interieur zijn ruiten niet standaard, maar fris en tegendraads. Met beige, bruin en accenten in lila, zonnebloemgeel en rood word het heel kleurrijk. Beige en bruin als basis, met frisse accenten of kleurencombinaties zoals: fuchsia met rood, lila en zonnebloemgeel met grasgroen en hemelsblauw. Speel met verschillende ruitpatronen door verfijnde tartans op kussens of XXL ruiten op bekledingsstoffen te gebruiken. Met donker houten meubelen en vloeren creëer je een klassiek en warm karakter. Textiel zorgt voor een knusse sfeer en is belangrijk voor de kleuraccenten.

Bronnen


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter