​Wit in huis: 4 tips voor een stijvolle en tijdloze inrichting afbeelding

Een belangrijke keuze die je moet maken tijdens het inrichten van jouw huis is de kleur waarin je de muren wil verven of behangen. Ga je voor een eenvoudige basiskleur met accentmuur? Of heb je het liever wat kleurrijker? In deze blogpost gaan we dieper in op het gebruik van wit in verschillende ruimtes thuis.

In deze blog bespreken de plus- en minpunten van een witte inrichting en geven enkele inspirerende voorbeelden. Je zal zien, wit is niet zomaar wit. Ontdek de verschillende mogelijkheden met ons mee!

Rustgevende babykamers

Als je thuis een baby verwelkomt, wil je de babykamer al enkele maanden op voorhand op orde hebben. Belangrijk is dat jouw kindje zich snel thuis voelt in de nieuwe omgeving. De keuze voor zachte kleuren ligt dan ook voor de hand. Een witte kamer zorgt voor weinig storende prikkels waardoor jouw baby rustig kan ontwaken of inslapen. Bovendien doen witte muren de babykamer, die toch vaak een kleinere kamer in het huis is, er ruimer uitzien. Witte kindermeubelen kan je trouwens zalig combineren met pastelkleuren. Dat ziet er niet alleen zacht uit, maar geeft een extra dromerige toets aan het kamertje.

Tijdloze tienerkamers

Een baby blijft natuurlijk geen baby en wordt na verloop van tijd een heuse tiener. Waar de babykamer een persoonlijke keuze van de ouders is, is het kiezen ven een kinderkamer het resultaat van overleg tussen ouders en kind. De fantasie van het kind moet gematcht worden aan de wensen van de ouders. Vaak wordt in een tienerkamer gekozen voor kleurrijk geschilderde muren of speelse muurstickers. Om een overdaad aan kleuren te vermijden, is het dan ook een goed idee om voor witte kindermeubels te kiezen. Dat kan in de vorm van een complete tienerkamer tot een witte halfhoogslaper of zelfs een wit boomhutbed. Hier vind je alvast 11 uiteenlopende ideeën om je kinderkamer van witte meubelen te voorzien!

Scandinavische eetkamers

Een Scandinavische inrichting is een interieurtrend die de laatste jaren ook in Nederland steeds meer ingang vindt. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen en sobere kleuren waardoor de karakteristieke Scandinavische houten meubeltjes en decoratieve accessoires volledig tot hun recht komen. Wit voert doorgaans de boventoon in de ruimte en wordt gecombineerd met lichte (pastel)tinten en natuurlijke kleuren. De combinatie van hout en wit geeft een vloer bovendien een stijlvolle uitstraling.

Buiten genieten

Ook in jouw tuin kan je volop voor wit gaan. Voordelen van witte tuinmeubelen zijn dat je ze gemakkelijk kan integreren op het terras en dat ze bij felle zon minder warmte opnemen dan donkere meubelen. Een nadeel is dan weer dat witte tuinmeubelen iets meer onderhoud vragen dan het populaire naturel of bruin, maar laat dat vooral de pret niet bederven. Hout, wicker, aluminium… de populaire tuinmaterialen bestaan stuk voor stuk in een witte variant. Geef je tuininterieur een extra boost en ga voor kwalitatieve witte buitenmeubelen!


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter