6x Ideeën om je wasmachine in de badkamer weg te werken afbeelding

In dit artikel vind je zes creatieve oplossingen om je wasmachine discreet en stijlvol te integreren in de badkamer. Of je nu een kleine badkamer hebt of juist veel ruimte tot je beschikking hebt, wij hebben voor elke situatie een passende oplossing. Lees verder en ontdek hoe je jouw badkamer kan transformeren tot een stijlvolle, functionele en ontspannen ruimte.

Inbouwkast voor je wasmachine

Een van de meest populaire oplossingen om je wasmachine in de badkamer weg te werken, is door een inbouwkast te creëren. Met een inbouwkast kun je de wasmachine volledig aan het zicht onttrekken, waardoor de badkamer een opgeruimde en strakke uitstraling krijgt.

Voorkom een oververhitte wasmachine in de inbouwkast

Zorg ervoor dat de kast voldoende ventilatie heeft om oververhitting van de machine te voorkomen. Dit kan door een opening aan de achterkant, zijkant of deuren. Daarnaast is het handig om de kast te voorzien van extra opbergruimte voor wasmiddelen en andere badkameraccessoires.

Wasruimte in een bestaande kast

Heb je een kleine badkamer en geen aparte ruimte voor je wasmachine? Geen probleem! Een slimme oplossing is om een compacte wasruimte te creëren in een van de bestaande kasten. Dit is een hele stijlvolle manier van opbergen, want de keuze uit kasten is enorm.

Kan elke kast als wasmachinekast?

Kies een kast die groot genoeg is voor de wasmachine en eventueel een droger. Door de deuren van de wasmachinekast te openen, kun je het apparaat gebruiken en na het wassen de deuren weer sluiten. Op deze manier blijft de wasmachine verborgen en benut je de beschikbare ruimte optimaal.

Wasmachine onder het wastafelmeubel

Een andere efficiënte manier om je wasmachine weg te werken, is door deze te plaatsen onder het wastafelmeubel. Veel badkamers hebben een wastafelmeubel met daaronder vrije ruimte. Door de wasmachine daar te plaatsen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat de wasmachine naadloos past onder het wastafelmeubel en installeer eventueel een gordijn of paneel om deze uit het zicht te houden.

Wasmachine in een nis

Heb je een nis in je badkamer of op de hal? Dan kun je deze perfect benutten om je wasmachine in te plaatsen. Ook onder de trap vind je vaak ruimte die benut kan worden. Meet de ruimte goed na voor de afmetingen van de wasmachine en zorg er bovendien voor dat er voldoende ruimte is voor ventilatie.

Gebruik de loze ruimte van een nis

Je kunt de nis ook voorzien van planken of kastjes om extra opbergruimte te creëren. Door de wasmachine in de nis te plaatsen, integreer je deze mooi in de ruimte en behoud je een opgeruimde uitstraling.

Wasmachine achter een schuifdeur

Als je de wasmachine liever helemaal uit het zicht wilt hebben, kun je ervoor kiezen om deze achter een schuifdeur te plaatsen. Op die manier kun je de wasmachine gemakkelijk bereiken wanneer nodig, maar kun je deze ook volledig verbergen wanneer je de badkamer wilt gebruiken. Kies voor een schuifdeur die past bij de stijl van je badkamer en geniet van een opgeruimde en minimalistische uitstraling.

Wasmachine in een kastenwand

Heb je voldoende ruimte in je badkamer? Dan kun je ervoor kiezen om een hele kastenwand te creëren waarin de wasmachine wordt onttrokken aan het zicht. Door de wasmachine in de kastenwand op te nemen, behoud je een strakke en rustige uitstraling die past bij de rest van de kamer.

Kastenwand in badkamer, een opgeruimd gevoel

Je kunt de kastenwand ook gebruiken om andere badkamerbenodigdheden op te bergen, zoals handdoeken, toiletpapier en schoonmaakmiddelen. Op deze manier benut je de ruimte optimaal en creëer je een georganiseerde en functionele badkamer waarin je volledig kunt ontspannen.

Kortom, er zijn genoeg oplossingen te bedenken om op een creatieve en stijlvolle manier je wasmachine in de badkamer weg te werken. Of je nu kiest voor een inbouwkast, een wasruimte in een kast of een van de andere opties, je kunt er zeker van zijn dat je badkamer een opgeruimde en sfeervolle ruimte wordt. Kies de oplossing die het beste past bij jouw badkamer en geniet van een georganiseerde en ontspannen uitstraling.


Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter