Vijf cozy najaarstrends 2021 voor je meubels thuis afbeelding

Meubeltrends bewegen mee op de seizoenen van het jaar. Elk seizoen is belangrijk om van je huis je thuis te maken. Maar nu de dagen weer korter worden en het herfstweer ons land heeft bereikt, is het najaarsproof maken van je huis nóg belangrijker.

Herfst interieur in een handomdraai

Gelukkig hoeft het cozy maken van je huis niet veel tijd en moeite te kosten. Door middel van enkele kleine toevoegingen aan je standaard interieur, is je huis in een handomdraai een echt najaars thuis.

Van een warm plaid op de bank tot okerkleurige kaarsen. En van mooie wijnglazen tot het kiezen van de juiste lamp. Dankzij deze vijf cozy najaartrends 2021 wordt binnen zitten net wat minder erg.

Bedsprei op de bank

Als het buiten regent, wil je binnen warmte en gezelligheid. Naast het kiezen voor het aansteken van kaarsjes of een houtkachel, zijn er meer mogelijkheden om een gezellig herfst interieur the creëren.

Licht in de duisternis: lampen die je doen laten stralen

Kiezen voor het juiste soort licht heeft heel veel invloed op je interieur. En op je humeur. Niets voor niets schakelen bedrijven vaak een deskundige in om het lichtplan voor hun kantoor te ontwerpen. Nu hoef jij niet direct een lichtdeskundige te zijn om sfeer te creëren door te kiezen voor de juiste lamp.

Hang lamp Meerkleurig

Hoe kies je een juiste lamp voor de kamer?

Bij het kiezen van een juiste lamp is het belangrijk om allereerst het doel van het licht te bepalen. Heb je fel licht nodig om iets goed te kunnen zien? Of dient het licht doel als echte sfeermaker?

Je kunt de twee doelen natuurlijk ook combineren in één lamp. Bijvoorbeeld door het ophangen van een sfeervolle wandlamp als eyecatcher. Of sluit een mooie hanglamp aan op een dimmer. Dan bepaal je gemakkelijk per moment van de dag de felheid van het licht.

Altijd een dekentje bij de hand

Of nog beter gezegd: altijd een dekentje op de bank. Dankzij de plaids en spreien in vrolijke kleuren, heeft het dekentje op de bank het suffe imago al enige tijd achter zich gelaten.

Tabitha fluwelen doorgestikte bedsprei

Een mooie doorgestikte sprei kan net dat extra beetje cozyness toevoegen aan je woonkamer. Met als extra bonuspunt natuurlijk dat je er lekker onder kunt kruipen tijdens het kijken van je favoriete Netflix serie.

Opgeruimd staat netjes in een mooie opbergmand

Opbergmanden zijn een ware uitkomst voor spullen die je niet altijd in het zicht wil hebben liggen. En tegenwoordig is een opbergmand ook heel mooi om in het zich te hebben staan. Opbergmanden zijn allang niet standaard meer gemaakt van doorzichtig plastic of grijs geleurd karton.

Heb je een open kast waar veel losse spullen in staan? Deze spulletjes opbergen in een rotan mand geeft direct een rustiger gevoel. Of kies voor een mooie poef met opbergruimte die past bij je bank.

Vier het leven, hef het glas

Wijn uit een vintage wijnglas. Of limonade uit een handgeblazen longdrinkglas. Een drankje uit een mooi glas maakt het moment direct speciaal.

Als we iets het afgelopen jaar geleerd hebben is het wel dat we elk klein moment moeten aangrijpen om iets te vieren. Bij een moment van vieren drinken we vaak een drankje uit mooie glazen. Want dat moment dat je na een korte speech de glazen heft en deze tegen elkaar klinkt blijft toch altijd magisch.

Host een diner of borrel thuis

Voor je het weet staan de feestdagen alweer voor de deur. En zoals het er naar uitziet kunnen we kerst en oud & nieuw dit jaar gelukkig met weer wat meer intimi vieren. Om ook de periode naar de feestdagen toe zo gezellig mogelijk te maken, kun je deze weken aangrijpen om alvast te oefenen.

Door het hosten van een kleine borrel ontdek je of je alles in huis hebt voor een echte festiviteit. Zijn de servetringen allemaal nog blinkend? Ontbreekt er wat in het servies? Of heb je wellicht nog een nieuwe tafelloper nodig? Zo vier je direct het najaar en maak je het huis klaar om weer te hosten tijdens de feestdagen.


Najaarstrend 2021 voor een gezellig thuis

  1. Licht en lampen voor een warme sfeer
  2. Warme sprei of deken op de bank
  3. Opbergmand voor rust in de kamer
  4. Glazen om te toasten
  5. Maak je interieur borrel proof

Met de bovenstaande vijf najaarstrends 2021 kun je hopelijk aan de slag om van je huis een echt thuis te maken. Zo geniet je binnen van de warme sfeer in je interieur die de herfst met zich meebrengt. En voor je het weet straalt het voorjaar-zonnetje alweer door de ramen.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende lamp producten:

Meer lamp producten

Woontrends Nieuws Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter