4 Manieren om je huis om te toveren tot urban jungle afbeelding

De urban jungle woontrend is al een tijdje hip en happening, en ook 2018 belooft een groen jaar te worden. Voer #urbanjungle in op Pinterest of Instagram en de ficussen, cactussen, vioolplantjes en Monstera Deliciosa’s knallen van je scherm af. En terecht, planten zijn mooi en gezond, en een uitstekend middel tegen een winterdip!

Wil jij ook een warm gevoel in huis halen, maar zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, we geven je in dit artikel 4 tips hoe jij snel en simpel je huis omtovert tot een rustgevende urban jungle.

Urban Jungle in a nutshell

De term urban jungle is een beetje tegenstrijdig. Urban betekent stedelijk, en jungle natuur. Maar dit is juist waar we zo naar op zoek zijn; we willen een comfortabele woning in de stad, maar we missen de verbinding met de natuur.

We hebben genoeg van de concrete jungle, van de strakke architectuur en de onnatuurlijke materialen. En vooral in de wintermaanden, wanneer je al heel de dag binnen zit, is het belangrijk om meer groen om je heen te hebben.

Gelukkig hoef je geen tropenexpert te zijn om een botanisch interieur te creëren. Combineer bijvoorbeeld natuurlijke materialen met vrolijke felle kleuren, retro en bohemian invloeden, of juist een industrieel en stoer interieur. Wees speels en leef je uit, er kan bijna niets fout gaan bij deze woontrend.

#1 Duik het tuincentrum in

Hoe haal je de natuur het makkelijkst in huis? Juist, met planten! Planten zijn niet alleen sfeervol en fijn om naar te kijken, ze zuiveren ook de lucht in huis.

Ze zetten overdag de CO2 om in zuurstof, verbeteren de luchtvochtigheid en breken vieze geurtjes af. Mensen genezen zelfs sneller wanneer ze naar wat groens kijken.

Niet elke plant is hetzelfde. Elke plant produceert zuurstof, maar ze zuiveren niet allemaal de lucht. Als je dus vaak thuis werkt of bent, is het handig om wat luchtzuiverende kamerplanten in je kamer te zetten.


Vetplanten, varens en palmen, zoals de goudpalm, lepelvaren, vioolplant en eeuwige vlam zijn perfecte opties om een trendy én functionele urban jungle te creëren.

Kies wel planten waarvoor je kunt zorgen. Als je al moeite hebt om een cactus in leven te houden, dan is er altijd nog een kunstplant!

Aloë Vera en Peperomia zijn ook sterke planten die bijna geen verzorging nodig hebben.

Kies mooie potten met een ruwe buitenkant of rieten manden waar je de planten in kunt zetten. Zet een aantal potten bij elkaar of hang meerdere hangplanten op. Combineer grote planten met kleinere planten.

#2 Meubels van natuurlijke materialen

Heb je liever geen modder onder je nagels? Je hoeft geen groene vingers te hebben om de natuur in huis te halen!

Een prachtige bohemian urban jungle creëer je met meubels van natuurlijke materialen. Denk aan gave rieten en rotan meubels (https://furn.nl/materiaal/rotan), houten tafels en accessoires van kurk, bamboe of hennep.

Natuurlijk is het wel gezonder, maar je hoeft nauwelijks planten in huis te hebben voor een jungle look.

Rotan is op het moment behoorlijk hip en past goed in een urban jungle interieur. Ook kun je denken aan retro meubelen, zoals een stoel uit de jaren ’60 van donker hout. Of een velours retro bank in een felle kleur.

Combineer de speelse kleuren met rustige kleuren zoals basic wit en natuurlijke materialen.

#3 Botanische en etnische prints

Behalve planten vliegen ook de vrolijke flamingo’s en ananassen je om de oren bij deze urban jungle trend. Bekleed je bank of bed met een plaid of doek vol bananenbladeren, kussens met cactussen of etnische prints.

Denk aan palmbomen op je beddengoed, servies met jungle prints (apen en panters!), handgemaakte tapijten uit Marokko en gehaakte dekens uit Bolivia.

#4 Tropen op de muren - van exotische dieren tot botanisch behang

Om het gevoel van een urban jungle op je muren over te brengen, kun je al snel denken aan groen, bruin, blauw en wit. Groen is erg populair en uitstekend om een natuurlijke atmosfeer te krijgen. Verf je muren in verschillende groentinten, gecombineerd met bruin, grijs, taupe of basic wit.

Er wordt sowieso steeds meer bruin gebruikt in plaats van zwart, wat immers natuurlijker lijkt. Maar ook knallende of pastelkleuren zoals roze, paars en geel zijn hierbij een leuke combinatie.

Heb je liever behang? Behang is een snelle en makkelijke manier om je huis te vergroenen zonder verf op je kleren te krijgen. Behang en posters met botanische prints, exotische dieren en fruit, zoals bladeren, palmbomen, flamingo’s en ananassen zijn helemaal hip.

Wat vind je van dit botanisch behang?

Met deze tips geniet je binnen no-time van een heerlijk tropisch gevoel in je eigen huiskamer!

Auteur: Jessica Scheper


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter