Dit zijn de bloeiende tuintrends van 2022 - Van meubelen tot aan planten afbeelding

De dagen worden warmer. De zomer is aangebroken, en de groene vingers beginnen langzaam aan te kriebelen. Tijd om ons weer naar de tuin, het terras of naar het balkon te verplaatsen! Wij hebben dit jaar weer sprankelende tuintrends gespot, vooral op het gebied van tuinmeubelen. Ga jij dit jaar voorgroen en bohemien of toch voor strak en modern? Eén ding is zeker: Met deze tuintrends kun jij deze zomer ultiem relaxen!

Back to nature

Als we het hebben over de nieuwste tuin, terras en balkon- trends blinkt groen dit jaar uit. We maakten eerder al eens kennis met deze trend, maar zijn de natuur de afgelopen jaren steeds meer gaan waarderen. We willen even ontsnappen aan de vier muren die soms op ons af komen en zijn toe aan een flinke dosis groen.

Een bamboehouten parasol, lounge set of teakhoutentuintafel… We zijn dol op materialen die een natuurlijke sfeer geven aan onze buitenruimte. Ook de combinatie van robe, aluminium en teakhout is populair. Deze zien we steeds vaker terugkomen in lounge en tuinsets.

Veel planten en groen

Om het af te maken versieren we onze buitenruimte dit jaar graag met steeds meer groen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire olijfboom en de citroentak. Niet alleen gras, planten en kleurrijke bloemen zijn geliefd. We kiezen ook steeds vaker voor een groentint in ons tuinmeubilair. Gemakkelijk te combineren met aardse tinten, die we in 2022 ook vaak terug zullen zien. Kies bijvoorbeeld voor een groene lounge set met warm beige sierkussens.

planten en groen

Groene vingers

De moestuin is hot! Het maakt niet uit wat voor tuin je hebt. Groot, klein, een terras of een balkon. Iedereen heeft plek voor een moestuin. We hebben de afgelopen jaren meer voor onszelf gekookt dan ooit en dat zie je terug in de nieuwste trends. Het aanleggen van een moestuin kent veel voordelen. Zo heb je altijd verse en biologische kruiden, groenten en fruit in huis en hoef je hiervoor niet meer naar de supermarkt. Bovendien hoeft een moestuin niet veel ruimte in te nemen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een trendy hangpot of verticaal moes tuinieren, bijvoorbeeld aan de muur.

Van binnen naar buiten

We zien steeds vaker dat ruimtes optisch bij elkaar worden betrokken. Dit zagen we eerder al bij de bad- en slaapkamer, maar nu zijn de woonkamer en tuin aan de beurt. Met slechts een aantal kleine aanpassingen kun je jouw tuin of terras een verlengde maken van de woonkamer. Deze lijkt dan ineens een stuk groter, en de buitenruimte wordt extra toegankelijk.

Veel mensen kiezen voor grote openslaande deuren naar de tuin of een overkapping om de ruimtes één geheel te maken, maar ook met kleur kun je een heel eind komen. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels en accessoires die matchen met het interieur van de woonkamer. Voeg matching sierkussens en een buitenkleed toe, en hoppa! De tuin is helemaal on-trend.

bloemen

Helder pastel

Heb je toch meer behoefte aan kleur in jouw tuin, terras of balkon? Kies dit jaar dan voor zacht en helder pastel. Het geeft je een enorm zomers gevoel en geeft de buitenruimte een frisse uitstraling. Deze trend gaat goed samen met strakke designs en vrolijke accessoires. Met pastel kun je alle kanten op. We kiezen vaak voor één zachte en neutrale hoofdkleur, zoals oudroze. Deze combineren we met veel wit en andere heldere pastelkleuren. Helder pastel combineer je goed met harde materialen zoals betonnen buitentegels of een grote houten tuintafel.

Ronde vormen

Trends blijven veranderen! Als we kijken naar de tuin, terras en balkon- trends van 2022 zien we veel ronde vormen. Na jaren vol rechthoekige tuin- en loungesets en strakke lijnen kiezen we dit jaar steeds vaker voor rond tuinmeubilair. Deze geven onze buitenruimte een luxe uitstraling en ogen vaak zachter dan rechthoekige exemplaren. We zijn ook dol op ronde accessoires zoals sierkussens en vazen in frisse kleuren. Deze maken onze buitenruimte extra sfeervol.

Boho-chique

Last but not least… De bohemian achtertuin is en blijft een favoriet. Het geeft ons een ultieme vakantie vibe en zorgt voor een oase van rust. We zijn dit jaar nog steeds dol op rotan hangstoelen, loungebedden en grote houten tuintafels. Deze combineren we graag met neutrale en frisse kleuren zoals wit, zwart, bruin en beige. Nieuw dit jaar is het materiaal robe. Dit is een touwsoort die speciaal ontworpen is voor buiten en geeft de tuin een luxe uitstraling. Voeg een bamboe parasol toe en een flik aantal bloemen en planten, en je kunt genieten van jouw vakantieparadijs in eigen tuin.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende tuin producten:

Meer tuin producten

Woontrends Tuin
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter