Trendkleur - La vie en rose afbeelding

Een van de belangrijkste trendkleuren aankomend seizoen is roze, in al haar schakeringen. Van lieflijk pastel tot hard magenta, roze geeft ons interieur warmte, comfort en sfeer.


Omdat roze zoveel tinten kent, is er vrijwel geen een kleur te bedenken waarmee ze niet goed samen gaat. Zo is de combinatie roze en groen heel ‘preppy’, terwijl roze en oranje een verrassend stijlvol paar vormen. Roze en grijs hebben afgelopen jaar een enorme comeback gemaakt en dit is momenteel een van de meest gewilde kleurcombinaties in huis. Iets wat ook erg goed werkt is roze meubelen met gouden accessoires, zoals een oudroze sofa met een gouden bijzettafeltje. Kortom: als basiskleur of in een van deze combinaties, roze is hot in huis. Daarom hieronder drie manieren om roze op een stijlvolle manier te verwerken in jouw interieur.

Roze muren

Roze muren - het klinkt heftiger dan het is. Daarnaast kan het roze verfen van de muren tricky zijn. Net niet mooi uitgevoerd en het lijkt alsof je in kauwgomballenland bent beland, maar als je het goed doet is het vaak ook écht goed.

Kies voor koel lichtroze op de wand voor een moderne look, mooi en zacht. Roze met een gele ondertoon op de muur doet het mooi in traditionele ruimtes en geeft een kamer een elegant en verfijnd uiterlijk. Voel je hierbij vrij te combineren met accessoires in dezelfde kleurenfamilie, iets als té matchy-matchy bestaat hierbij (bijna) niet.

Maak een echte statement kamer met knalroze muren: gewaagd, super vrouwelijk en over de top luxe. Niemand die jouw roze geschilderde muren snel vergeet!

Roze stoelbekleding

Traditionele armstoelen met een roze stoelbekleding zien er verrassend goed uit. Nog beter word ’t in combinatie met turquoise woonaccessoires: vazen, kandelaars en sierkussentjes. De ideale manier om een serieuze kamer wat pittiger te maken.

Toe aan wat glamour in de woonkamer? Bekleed dan je sofa met een velours, oudroze bekleding. Chiquer word het niet!

Roze in de slaapkamer

Een roze slaapkamer staat niet per se gelijk aan meisjesachtig. Combineer roze met blauw- en bruintinten en ruwe texturen in de slaapkamer voor een eclectische, neutrale en uitnodigende ruimte.

Heb je een donkere slaapkamer met veel grijstinten? Een paar roze accenten verzachten de ruimte meteen. Roze is daarnaast erg populair in exotische of bohemien interieurs. Het is de ideale tint om een jungle aan kleuren en texturen aan te vullen. Roze is namelijk erg speels en verrassend makkelijk te combineren!

Voordat je van start gaat: een snelcursus Roze. Van al die verschillende roze schakeringen slaat namelijk zelfs Barbie's hoofd op hol. Daarom hieronder de 5 populairste tinten roze van aankomend seizoen.


Fuchsia: Deze roze tint heeft een paarsige ondertoon en straalt daardoor luxe en kwaliteit uit. Fuchsia oogt heel modern in combinatie met zwart en wit. Voeg hier nog een vleugje grijs aan toe en je bent helemaal on-trend.

Bubblegum: Een speelse, feestelijke roze schakering. Bubblegum roze doet het erg mooi met oranje, een combinatie die we ook veel in Indiase en Marokkaanse interieurs terug zien.

Rosé: Rose geeft een kamer een zachte, elegante uitstraling. Daarnaast zorgt de bescheiden roze kleur voor een rustgevende sfeer en is daarom uitstekend geschikt voor de slaapkamer.

Pastel roze: Net als rose zacht, rustgevend en elegant, maar dan een tikje moderner. Staat prachtig in combinatie met grijs.

Hot pink: Een knalkleur gebruiken in een traditioneel interieur is de perfecte manier om een formele ruimte wat minder stijf te maken. Een felroze muur kan bijvoorbeeld heel goed dienen als een vrolijke achtergrond voor wat serieuze schilderijen.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter