Toveren met textuur afbeelding
In deze blog

Niets doet meer voor een interieur dan het toevoegen van verschillende texturen. De visuele en gevoelsmatige impact die het verwerken van verschillende texturen op de uitstraling van een ruimte hebben, is enorm. Textuur brengt een ruimte tot leven, maakt 'm interessant en bovendien: je kunt er nooit teveel van hebben. Tijd om eens wat dieper op de materialenmix in te gaan!

Beton vs. kelim door Christian Gladu Design

Iets wat je ten alle tijden moet vermijden is dat alle textuur in een kamer 'samensmelt' en daardoor verdwijnt. Ga om dit te voorkomen voor frictie. Plaats zo veel mogelijk verschillende texturen in een kamer: ruig, zacht en glanzend. Ook hier geldt dat opposites attract, dus combineer ruw met glad en glanzend met mat etc.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Kies uit ieder van onderstaande 3 groepen minstens één textuur – in tegenstelling tot bijvoorbeeld kleuren of statement meubels kun je nooit ‘teveel’ textuur hebben – en laat de magie z'n werk doen. Je zult zien dat iedere ruimte er een beetje knapper op wordt!

Ruw

In de categorie ruwe materialen vind je onder andere onbewerkt hout, rotan, roest, beton en (bak)steen. Mooie manieren om met deze textuur een beetje boho of juist iets industrieels in je interieur te verwerken zijn een betonnen vloer, een onbewerkte bakstenen muur of een steigerhouten voetenbankje.

Zacht

Op de zachte afdeling vind je texturen waarmee je direct zou willen knuffelen zoals wol, (faux) fur, schapenvacht en veren, maar ook luxe materialen als fluweel, kasjmier, leer en suède. Verwerk één of meerdere van deze materialen in je interieur met bijvoorbeeld een leren bank, een wollen plaid of fluwelen kussentjes. De mogelijkheden voor deze textuur zijn, vooral op het gebied van woonaccessoires, eindeloos!

Glad

De laatste categorie omvat alle texturen die glad aanvoelen. Glossy tegels, marmer, (spiegel)glas, metaal, lak, rubber, plastic.. zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je snapt ’t plaatje wel. Een glazen vaas, stijlvolle metalen spiegel of gouden lamp zijn ideaal om een kamer een vleugje glam te geven.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter