Toilet opknappen: 5x inspiratie voor ieder budget afbeelding

Het toilet is vaak de laatste kamer van het huis die wordt aangepakt, en dat is jammer. Ondanks dat de ruimte vaak klein is, kun je er echt iets leuks van maken! Met slechts een paar simpele aanpassingen geef je jouw toilet een complete makeover. Tover het kleinste kamertje van het huis om in een luxe en stijlvolle ruimte!

De wandtegels zijn de basis van het toilet

Een natuurlijke interieurstijl is in veel huizen populair. We zijn dol op natuurlijke materiaalsoorten en combineren verschillende aardse tinten met elkaar. Deze stijl kun je ook gemakkelijk in het toilet toepassen.

Dateren de wandtegels van jouw toilet nog van voor de oorlog? Je kunt natuurlijk wachten tot ze vanzelf weer trendy worden, maar misschien is het toch tijd voor een andere stijl. Het vervangen van de wandtegels geeft je de kans om je badkamer in één keer een compleet nieuwe en moderne look te geven. Kies bijvoorbeeld voor granieten of marmeren wandtegels bij een strakke interieurstijl, of ga voor leisteen om een wellness effect te creëren.

Je kunt er ook voor kiezen om de wandtegels van het toilet een nieuw kleurtje te geven, met speciale tegelverf. Wat dacht je bijvoorbeeld van groen? Verven is misschien niet de meest duurzame optie, maar als je graag met kleur speelt, heb je voor slechts een paar tientjes al een nieuwe look in het toilet. Even ontvetten, opschuren en schilderen maar! Oh ja, vergeet de voegen niet.


Geef de muren een upgrade

Grote kans dat de wanden van jouw toilet voor de helft zijn gestuukt. Strak en netjes, maar hoe leuk is het om voor de verandering eens voor een gekke print of textuur te gaan! Met slechts één à twee rollen kom je vaak al een heel eind en als je het zat bent kies je gewoon weer voor een nieuw kleurtje of printje. Dé behangkleuren van dit moment zijn aardse tinten zoals zand, terracotta, groen en roest.

Voor het toilet kun je het beste kiezen voor vliesbehang. Deze behangsoort krimpt niet en zet ook niet uit. Lekker makkelijk! Zorg wel voor een egale ondergrond, want vliesbehang kan nog wel eens doorschijnen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Een minimale investering, met een maximaal effect. Veel huizen beschikken over een rechthoekige spiegel, zonder poespas. Een prima keuze natuurlijk, maar soms zijn we toe aan iets nieuws. Zo zien we steeds vaker de ronde spiegel met gouden lijst, perfect gematched met de populaire gouden kraan. Ook geometrische vormen zijn populair, en de spiegels met ledlicht. Wil je een speels effect creëren? Kies dan eens voor meerdere spiegels van verschillende groottes en hang deze bij elkaar.

Vervang je kraan

Een nieuwe kraan kan een groot verschil maken! Veel toiletruimtes van oudere woningen zijn standaard uitgerust met een zilverkleurig roestvrijstalen kraantje. Deze werkt natuurlijk prima, maar als je een luxere uitstraling wilt creëren is het misschien tijd om dit ouderwetse model eens te in te ruilen voor een zwart of goud exemplaar.

Voor deze klus hoef je echt geen Bob de Bouwer te zijn! Het internet staat vol met duidelijke tutorials zodat jij deze klus binnen no-time hebt geklaard. De kranen van nu hebben trouwens niet alleen vaak een luxe design, maar zijn vaak ook water- en gas besparend.

Losse planken of rekjes

Een houten wandplank is een goede manier om ruimte te besparen. Niet iedere toiletruimte heeft plek voor een toiletmeubel, en deze is eigenlijk ook helemaal niet nodig! Berg wc-rollen op in een hippe rieten mand en gebruik planken om luchtverfrissers, geurstokjes en decoratiematerialen op te presenteren. Versier de toiletruimte bijvoorbeeld eens met een (neppe) hangplant. Het groen van de plant in combinatie met het hout brengt een frisse en natuurlijke sfeer met zich mee. Precies wat je nodig hebt in de toiletruimte!

Verlichting

Verlichting is bepalend voor de sfeer in iedere ruimte, en zo ook die van het toilet. Het is best lastig om mooie en goede verlichting te kiezen voor het toilet. Dit kan de ruimte namelijk maken of breken.

Veel toiletruimtes zijn uitgerust met functioneel licht met een koele ondertoon, zoals plafondspots. Dit heeft zeker voordelen! Je kunt alles goed zien, en de ruimte krijgt een frisse uitstraling. Je kunt ook kiezen voor sfeervolle verlichting met een warme ondertoon, bijvoorbeeld in een hanglamp wanneer de ruimte iets groter is. Dit kan een echte eyecatcher zijn! Je kunt ook kiezen voor een combinatie tussen deze twee types. Overweeg bijvoorbeeld eens inbouwspots voor aan het plafond, met een dimmer.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter