Stappenplan voor een perfect opgemaakt bed afbeelding

Een van de fijnste dingen van vakantie is dat je na een drukke dag héérlijk kunt neerploffen in een king-size bed dat is opgemaakt met de mooiste, gladgestreken, kakelverse lakens en overladen met vederlichte 5-sterren kussens. Met deze oase van luxe staat het ietwat rommelige bed dat de meeste van ons er thuis op na houden in schril, oncomfortabel contrast.

Maar waarom genoegen nemen met slapeloze nachten, als je iedere nacht in zo’n hemels bed zou kunnen slapen? Daarom, bij dezen een 10-stappenplan voor een goedgekleed, gepolijst bed voor iedereen, iedere dag van het jaar. Vakantie of geen vakantie!

Afbeelding via Eden LA Furniture & Interiors

1. Gij zult strijken">1. Gij zult strijken

Het is ook niet onze favoriete hobby, maar eenieder die een streeft naar een hotelwaardig slaapmandje zal er toch echt aan moeten geloven. Gestreken beddengoed is namelijk fris beddengoed, dus neem dat strijkijzer ter hand. Een beetje beddengoed is te groot voor de gemiddelde strijkplank, dus strijk in plaats daarvan op een tafel bedenkt met een grote strandhanddoek.

2. Positioneer de bed rok op de juist plek">2. Positioneer de bed rok op de juist plek

Deze stap kun je skippen als jouw bed beter af is zonder bed rok, maar overweeg eens een box-spring cover om de onderkant van de box-spring te bedekken.

Indien je wel voor een bed rok kiest, zorg er dan voor dat deze precíes in het midden hangt en de randen keurig netjes tot net boven de grond komen en tot de zijkant van het bed reiken. Gebruik indien nodig spelden om deze op zijn plaats te houden.

3. Stop het hoeslaken goed in">3. Stop het hoeslaken goed in

Als het op het hoeslaken aankomt, is er geen ruimte voor ontspanning. Ga voor een optimale pasvorm; voor hogere matrassen betekent dit een extra diep hoeslaken. Trek de plooien strak en stop ‘m goed in. Een goede basis is het halve werk.

4. Drapeer het dekbed">4. Drapeer het dekbed

Hier begint het lastige gedeelte: dat wat ’n luxe bed onderscheid van een normaal bed. Drapeer het dekbed centraal, met een gelijke overhang aan de linker en rechterzijde van het matras. Zorg ervoor de bovenkant van het dekbed exact aansluit bij de bovenkant van het matras.

5. Voeg een deken toe">5. Voeg een deken toe

Belangrijk puntje is dat de rand van de deken gelijk is bij de onderkant en zijkanten. Is de deken nét iets te kort? Trek hem dan naar beneden (en niet omhoog!) om deze alsnog gelijk te maken.

6. Stop het dekbed en de deken samen in">6. Stop het dekbed en de deken samen in

Pak eerst de onderkant van het dekbed en de deken en til de onderkant van het matras op om deze zo egaal mogelijk in te stoppen. Doe vervolgens hetzelfde met de zijkanten. Laat het geheel zo egaal mogelijk ogen.

7. Tijd voor de omslag">7. Tijd voor de omslag

Draai de bovenkant van het dekbed en de deken naar beneden. De ideale lengte voor deze omslag is ongeveer de lengte van een kussen. Plooi de randen weer egaal onder het matras.

8. Voeg de topper toe">8. Voeg de topper toe

Of je nu kiest voor een knusse sprei met bloemetjespatroon, een glanzende quilt of een donzige deken, verspreid ‘m over het bed zodat deze centraal en gelijk over het bed hangt. De omslag mag te zien zijn aan de bovenkant, maar de onderkant moet in ieder geval goed bedekt zijn.

kussens" title="9. Een kunstwerk van kussens">9. Een kunstwerk van kussens

Nu is het tijd voor de kussens. Begin met degene waar je op slaapt. Klop ze een beetje op zodat er wat vorm in komt en leg ze quasi-rechtop tegen het hoofdbord aan. Daarna volgen de sierkussens. Sorteer deze op grootte: 3 lagen is meestal voldoende.

10. De puntjes op de i">10. De puntjes op de i

Voeg nog een extra opgerolde of opgevouwen deken of plaid toe aan het geheel. Plaats deze sierlijk aan het voeteneind.

En nu heb je vast zin in een dutje. Sweet dreams!

Shop hier de mooiste bedden, het fijnste beddengoed en de stijlvolste toppers.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter