Smart shoppen: de slaapbank afbeelding
In deze blog

Een bank is één van de duurste investeringen op het gebied van meubilair die je ooit zult maken, die daarnaast ook een behoorlijke tijd mee moet kunnen gaat. Overweeg daarom eens een slaapbank: comfortabel, praktisch, en tegenwoordig ook zeker niet minder mooi.

Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt: een slapeloze nacht op de uitgezakte bank van een vriend(in). Och, de ellende. Het belang van een goede slaapbank is ons dan ook niet onbekend. Gelukkig zijn er een hele hoop knappe, comfortabele slaapbanken op de markt. Je moet alleen wél weten waar te shoppen. En dat weten wij gelukkig!

De slaapbank checklist:

1. Heb je wel echt een slaapbak nodig? Als bovenstaande situatieschets je volkomen vreemd is, raden wij je aan nog even een keer goed na te denken over de noodzaak van een slaapbank bij jou in huis. Een slaapbank is over het algemeen namelijk een stuk duurder dan een normale bank, dus als je er nog nooit een nodig hebt gehad kan het voordeliger zijn een matras in de gangkast op te bergen voor-het-geval-dat er iemand komt crashen.

2. Hoe groot is de beschikbare ruimte? Bedenk van te voren wáár je de slaapbank neer gaat zetten en wat de exacte afmetingen van deze plaats zijn. Zo voorkom je onaangename verassingen als jouw lievelingsslaapbank plots niet in de benodigde afmetingen beschikbaar blijkt te zijn.

3. Past ‘ie wel door de deur? Naast de afmetingen van de plek waar de slaapbank komt te staan is het ook handig de deur, het trappenhuis en de eventuele lift op te meten. Hierbij gaat het dus om de breedte van de doorgang en de hoogte van het plafond. De armsteunen kunnen er bij de meeste banken afgeschroefd worden, maar check dat even. Toch zonde als je nieuwe aanwinst niet door de deur blijkt te passen.

4. Wacht niet tot het laatste moment. En twee weken voordat tante Truus op bezoek komt valt dus onder de noemer ‘het laatste moment’. De keuze in materiaal en kleur is dan namelijk sterk gelimiteerd in wat er op dat moment beschikbaar is. Door ruim de tijd te nemen kun je de slaapbank laten aanpassen naar jou wensen en voorkeuren en zorg je ervoor dat hij z’n geld meer dan waard is.

1. Slaapbank Jerry | 2. Slaapbank Sleepster | 3. Rode slaapbank


Afbeelding via Home24


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter