Slaapkamergeheimen afbeelding
In deze blog

Mis je sfeer en karakter in de slaapkamer? Transformeer hem gemakkelijk én goedkoop in een ruimte om in weg te dromen, met deze creatieve slaaplamergeheimen.

1. Experimenteer met kleur en textuur

Onder het mom van 'rustgevend' hebben de meeste slaapkamers een vage beige tint op de muur en witte lakens. Dit kan ook anders: experimenteer eens met kleur en textuur, zo zie je een slaapkamer echt opleven. Zorg er wel voor dat alles in verhouding blijft: het bed is vanzelfsprekend het grootste object in de kamer waar veel aandacht naar toegetrokken word, maar met mooie kunst of foto's aan de muur word deze aandacht verdeeld over de ruimte.

2. Voeg sfeerlicht toe

Kaarsen doen het ook altijd goed. Combineer deze met tafellampen, kroonluchters of wandlampen. Zulk 'warm' licht is belangrijk, het helpt je makkelijker in slaap te komen als je voor het slapen gaan bijvoorbeeld nog een boekje wilt lezen. Vermijd helderblauwe Tl-buizen en andere felle lampen, deze houden je hersenen wakker.

3. Sierkussens

Naast kaarsen zijn kussens ook echte sfeermakers in de slaapkamer. Essenza en Be Pure by Basiclabel hebben erg mooie, sprekende sierkussens in hun collectie. Ga voor 4 kussens: zo creëer je een levendig bed, maar blijft er ook nog genoeg ruimte over om in te slapen.

4. Glam it up

Om een beetje 'glam' toe te voegen aan je slaapkamer kun je kiezen voor een reflecterend item in de ruimte. Reflecterend is vaak stijlvoller dan iets shiny. Dit kan bijvoorbeeld een spiegel, een vaas, een console of een kandelaar zijn, eigenlijk alles wat spiegelt.

5. Investeer in bijzonder beddengoed

Overweeg ook eens het standaard witte/crèmekleurige beddengoed te vervangen door iets kleurrijkers. Dit is vaak wel iets duurder dan basic beddengoed, maar zijn investering ruimschoots waard. Naast het feit dat beddengoed de slaapkamer volledig kan transformeren, heb je van beddengoed van goede kwaliteit jarenlang plezier.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter