Shop Furn: koperkoorts afbeelding

Er is geen ontkennen meer aan: koper is het metaal du moment. De glanzende, oranje-roodachtige tint lijkt door de zon gekust, zo warm. Het metaal – of andere items in de kenmerkende kleur - heeft onze huizen langzaam maar zeker veroverd en is anno 2015 dan ook niet meer weg te denken uit onze interieurs. Maar waar en hoe verwerk je ‘m nou het mooist bij jou thuis?

Foto via CousinsTV

Koperen meubels

Koper is makkelijk vervormbaar, wat inhoudt dat het materiaal met gemak verschillende vormen kan aannemen. Koper kan zo met gemak worden omgetoverd tot een koperen bijzettafel, of bijvoorbeeld een barkruk. Naarmate de jaren verstrijken veranderd de oranje-roze gloed in een donkerder oranje-bruin, wat een koperen meubelstuk nog interessanter maakt. Als dat donkere niet echt jouw kop thee is kun je ‘t natuurlijk ook jong, licht en glanzend houden met een koperreiniger.

Koperen accessoires

Een koperen schaal is als een schat: alles wat je erin legt begint te fonkelen. Maar koper fonkelt ook in kleinere accessoires, zoals kopjes, of als accent op een kussen. Dergelijke accessoires brengen wat shine in je interieur, zonder alle aandacht naar zich toe te trekken. En een beetje shine kunnen we allemaal wel gebruiken de komende grauwe wintermaanden, toch?

Koperen lampen

Misschien wel de meest populaire optie voor een ieder met een beetje koperkoorts: koperen verlichting. Het warme metaal heeft het oog van vele (Nederlandse) designers gevangen, wat heeft geresulteerd in een breed scala aan prachtige koperen lampen. Of je voorkeur nu ligt bij vloeiende, moderne vormen of gedetailleerde, van ouderdom verkleurde lampen: de keuze is reuze!

De finishing touch

Milder dan goud en warmer dan zilver, zorgt koper voor een rijke, stralende sfeer in iedere kamer en op ieder meubelstuk. Transformeer een oud kastje door de deurknopjes de vervangen door koperen exemplaren, decoreer de keukenmuur met koperen tegels of transformeer de badkamer met een koperen wasbak.

1. Zuiver hanglamp Multishine | 2. Koperen slinger | 3. Ktribe T2 tafellamp

4. Bloomingville vaas | 5. Georg Jensen wandklok | 6. Madam Stolz tijdschriftenrek

7. Tabouret Haut kruk | 8. Cool Floorlamp | 9. Koperen schaal


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter