Raamdecoratie trends & tips 2022 afbeelding

Interieur liefhebbers weten er alles van. Elk jaar maken trends uit het verleden een comeback of worden er nieuwe trends ontwikkeld ter inspiratie voor je interieur. Dit jaar hebben we al flink wat trends voorbij zien komen, maar de raamdecoratie trends van nu brengen ons terug naar de 90’s en nemen ons mee naar de toekomst. Je ontdekt in dit artikel hoe en waarom.

Jaloezieën in alle kleuren en designs

Jaloezieën zijn tegenwoordig veel te bewonderen in verschillende interieurs. Dat is niet voor niets, want jaloezieën zijn praktisch, handig in kleine ruimtes en tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en designs. Hierdoor zijn er jaloezieën te vinden die bij elke stijl en elk interieur passen. Heb je een modern interieur en wil je een luxe en warme uitstraling bereiken, kies dan voor zwarte jaloezieën. Vind je de pastelkleuren trend helemaal geweldig, dan kies je voor jaloezieën in een licht paarse kleur, geel of groen.


Foto van Made, bekijk al hun gordijnen.


Duurzame raamdecoratie

Dat duurzame raamdecoratie ook een belangrijke trend is in 2022 is vast geen verrassing. De manier waarop raamdecoratie verduurzaamd wordt verbaasd je misschien wel! Het is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om gordijnen van plastic flessen te maken en rolgordijnen van plastic uit de oceaan. Het is zelfs al mogelijk om gordijnen te fabriceren met een 3D-printer en microfiber stof. Wil je het gewoon bij recyclebare stoffen of duurzame materialen houden? Kies dan voor bamboehouten jaloezieën of metalen raambekleding.

Automatisering in raambekleding

3D-geprinte gordijnen zijn hypermodern, maar we mogen ook automatisering niet vergeten. Nu huizen steeds vaker worden omgetoverd tot smart home, mag geautomatiseerde raambekleding natuurlijk niet ontbreken. Je bent tegenwoordig niet meer gebonden aan een specifiek soort raambekleding. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de jaloezieën of rolgordijnen automatisch te stellen of de gordijnen vanzelf te openen en te sluiten. Voor elke smaak is er op gebied van automatisering in raambekleding dus wat wils beschikbaar.

Back to the ‘70s & ‘90s

Van de toekomst naar het verleden: de volgende trend laat het contrast tussen de fleurige ‘70s en de urban ‘90s goed zien. In de jaren 70 waren mensen gek op gewaagde kleuren en prints. Denk bijvoorbeeld aan okergele rolluiken of paarse, fluwelen gordijnen. Neem je nu een kijkje in onze shop dan kom je al snel felle kleuren en luxueuze stoffen tegen. We kunnen dus wel stellen dat deze trend helemaal terug is.

Houd je meer van een stoere en koele look, dan passen de urban ‘90s beter bij jou. In deze periode vind je in interieurstijlen vooral donkere raambekleding. Denk aan donkere en zware gordijnen die perfect passen bij metaal, beton en staal of de zwarte jaloezieën die je tegenwoordig bij veel mensen in huis kunt bewonderen. Tegenwoordig worden deze jaloezieën van dun aluminium gemaakt, waardoor het licht van de zon er mooi op weerkaatst. De perfecte oplossing voor mensen die waarde hechten aan privacy, maar toch voldoende zonlicht naar binnen willen halen.


Raamschermen in gewaagde kleuren

Ben je een waaghals of wil je een echte blikvanger voor de ramen hangen? Kies dan voor raamschermen in een gewaagde maar weloverwogen kleur. Kijk voor de perfecte match naar de rest van je interieur en ga op basis hiervan op zoek naar raamschermen die perfect bij het interieur passen. Door de schermen aan de binnenkant te hangen in plaats van de buitenkant, krijg je een unieke look die je nog niet veel terug ziet.

Decoratie klemmen voor de gordijnen

Decoratieve klemmen om de gordijnen vast te binden zijn ook terug van weggeweest. Deze klemmen geven niet alleen een nostalgisch gevoel, maar houden de gordijnen netjes bij elkaar als ze open zijn. Hierdoor komt er meer lichtval naar binnen en belemmeren de gordijnen het zicht op de tuin minder. Gordijnen kleuren vaak ook mooi met vloerkleden.


Zo kies je de beste raambekleding voor in jouw interieur

Als je op zoek gaat naar de beste raambekleding voor in jouw interieur, dan kijk je naar een paar aspecten. Allereerst moet je bepalen wat jij belangrijk vind. Moet de raambekleding automatisch reageren of is dat niet nodig? Geef je de voorkeur aan een strakke look of wil je de ruimte vullen met zware gordijnen die sfeer meebrengen? Kijk ook naar de rest van je interieur en kies voor raambekleding waar je mee kunt werken op een later moment. Zo voorkom je dat je bij een verandering van het interieur ook moet veranderen van raambekleding.

Zoek jij inspiratie voor jouw eigen interieur en weet je niet waar je moet beginnen? Op ons Instagram en Pinterest kanaal delen wij regelmatig inspiratie voor elke interieurstijl. Volg jij ons ook?

Deze blogpost is gesponsord door Made.com

Bekijk ook de volgende kussen producten:

Zoek meer kussen producten

Woontrends Shop Furn Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter