Zo versier je de Paastafel in 2023 afbeelding

Het wordt voorjaar en we kunnen niet wachten tot de zonnige lentedagen, de lammetjes in de wei en de narcissen langs de weg. Dit betekent ook Pasen weer voor de deur staan. We mogen het dit jaar weer met de hele familie vieren, dus dat betekent een uitgebreide paastafel. We hebben ons ontfermd over de nieuwste Paasdecoratie, trends en de lekkerste producten. Met deze tips is jouw ontbijt of brunch dit jaar op z’n paasbest.


Romantisch chic

We zijn dol op romantische sferen in huis. We houden van kaarsen, landelijke accenten en pasteltinten. Dit trekken wij dit jaar dan ook graag door naar onze paastafel. Kies er bijvoorbeeld voor om de paastakken te versieren met oudroze en witte ornamenten. Schroom niet om de tafel te decoreren met typische vormen zoals harten en bloemen. Zolang je het romantische kleurenpalet van wit, beige, oudroze en warm-grijs aanhoudt kan er niks misgaan. Deze kunnen namelijk perfect met elkaar worden gecombineerd! Geef de paastafel een extra touch door dienbladen of etagères te vullen met lekkers. Deze romantische blikvanger valt bij iedereen in de smaak.


Warm pastel

Dit jaar hebben we waarschijnlijk een stuk meer gasten over de vloer tijdens de paasbrunch. Om te vieren dat we weer samen kunnen en mogen zijn kiezen we dit jaar massaal voor een kleurrijk paasfeest. Een duidelijke trend in 2023 is warm pastel. Op het gebied van decoratie is niks te gek. We dekken de paastafel graag met gekleurd servies, gekleurde glazen en servetten… Dit jaar willen we warme kleuren zien zoals retro bruintinten, okergeel en zachtroze.


Decoratie: De paastafel versier je dit jaar zo

Neem deze tips mee tijdens het dekken en decoreren van jouw Paastafel, en bezorg jezelf en gasten een onvergetelijk paasweekend!

  1. Met een tafelkleed maak je een ruimte in één klap enorm sfeervol. Kies bijvoorbeeld voor een linnen exemplaar in een neutrale kleur. Hiermee kun je alle kanten op en leg je meteen de basis voor de rest van jouw Paasdecoratie.
  2. Hetzelfde geldt voor servetten. Linnen servetten hebben een luxe uitstraling. Ga je toch liever voor papier? Bindt hier dan een touwtje omheen en een stukje gipskruid om deze nét even iets extra’s te geven.
  3. Kies voor kleurrijke bloemen of een met ornamenten versierde Paastak. 100% zeker dat jouw gasten direct in de Paassferen komen.
  4. Serveer verse jus d’orange niet zomaar in een glas, maar kies voor kristal of champagneglazen. Deze maken jouw Paastafel extra feestelijk.
  5. Wil je dit jaar echt uitpakken? Maak dan naamplaatjes voor jouw gasten. Dit zorgt ervoor dat zij zich extra speciaal voelen.


Wat eten we met Pasen?

Met Pasen pakken we graag uit met lekkere recepten en een uitgebreide brunch. Maar met al onze dagelijkse bezigheden hebben we niet altijd tijd om uren in de keuken te staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel lekkere producten te koop die je alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere quiche, of een verse soep met paasbrood. Serveer er een glaasje bubbels bij om de Paasbrunch extra feestelijk te maken. Oh ja! De (paas)eitjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Duurzame Paastafel

Er zijn veel leuke spulletjes te koop voor Pasen. Dit is natuurlijk verleidelijk, maar in het kader van duurzaamheid doen we het dit jaar graag anders. Plastic paasdecoratie, papieren servetten en paasprullaria kosten vaak weinig en worden eenmalig gebruikt. Zonde! Daarom gaan we het dit jaar anders doen.

Kies bijvoorbeeld voor een neutrale warme kleur tafellinnen met matching servetten. Deze kun je bij iedere speciale gelegenheid weer uit de kast toveren. Combineer deze met het servies wat je al hebt, maar dek de tafel anders dan je normaal doet. Zo kan het leuk zijn om servies op te stapelen. Een groot bord voor de quiche, een klein bordje voor het paasbrood en een kleiner kommetje voor de soep. Enorm feestelijk! Om de Paastafel een extra touch te geven kun je ervoor kiezen om het bestek in de servet te rollen en hier een pastelkleurige strik omheen te maken.

Bij een duurzame Paastafel horen natuurlijk ook duurzame recepten! Kies dit jaar bijvoorbeeld eens voor biologisch of overweeg een vegan paasbrunch. Ga bijvoorbeeld eens voor bananenbrood in plaats van tulband, en maak avocadosandwiches en vegan worteltaart. Gezond, kleurrijk en hartstikke lekker!

Jouw Paastafel

Hoe ziet jouw Paastafel eruit? Laat het weten in de comments.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende borden producten:

Zoek meer borden producten

Pasen
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter